<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

B2B en videomarketing? 5 formats waar je niet omheen kunt

door: Driek Geurtsen

B2B en videomarketing? 5 formats waar je niet omheen kunt

B2B en videomarketing? 5 formats waar je niet omheen kunt

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

video-marketing-b2b-format.jpg

YouTube. De heerser der videoplatforms. De twee-na grootste zoekmachine ter wereld. Met alleen in Nederland al 6,8 miljoen gebruikers; waarvan 1,2 miljoen dagelijks. En jij doet nog niets met videomarketing? Let's get this thing started!

Online videomarketing voor b2b?

Je kunt ervan uitgaan dat het grootste deel van de 1,2 miljoen Nederlandse YouTube-gebruikers consument is. Coolblue's video-succes is voor lang niet alle bedrijven haalbaar. En met een representatieve bedrijfsfilm op de beursvloer heb je alle mogelijkheden voor videomarketing in het b2b-segment zo'n beetje wel gehad. 

Maar niet heus. 

Ook zakenrelaties zijn in hun vrije tijd consument. Video leent zich uitstekend voor online zichtbaarheid - en vormt daarmee een schitterend marketingmiddel voor klantenwerving, merkbeleving en online engagement. Opdat die vrije zakenrelaties en/of potentiële klanten je niet vergeten. 

Van virtual reality tot personalized video messages: de mogelijkheden voor videomarketing bij business-to-business zijn eindeloos. Een goed begin is echter het halve werk, dus begin met deze vijf basic videoformats. 

Introduceer je product of dienst 

Video's voor het demonstreren van je product en het toelichten van aspecten rondom je dienstenaanbod leveren kwalitatieve, beter geïnformeerde leads op. Maak diverse video's die aansluiten op de buyer journey van je potentiële klant. Bezoekers kunnen zo rustig hun huiswerk doen, zonder direct verantwoording af te moeten leggen aan een verkoper. Bij oprechte interesse en voor het vervolg van zijn aankooptraject neemt de geïnformeerde bezoeker contact op. Zo bespaart de salesafdeling ook nog eens tijd.

Voorbeeld van een productdemo: Wat is HubSpot?

 

Zet een aantrekkelijke casestudy neer

Een aantrekkelijke casestudy is authentiek, persoonlijk en gericht op jouw oplossing voor je klant zijn probleem. Hoeveel persoonlijker dan in een video kun je het hebben? 

Nog beter: Ondernemend Veenendaal maakte niet alleen kans op de Netwerk Citymarketing Award 2016, maar ook op de publieksprijs van dit prestigieuze gebeuren. Om het publiek te overtuigen en de publieksprijs te winnen, maakten zij speciaal voor deze gelegenheid een enthousiast filmpje over hun inbound marketing-campagne.

Geheel volgens het inbound marketing-principe, vormt Ondernemend Veenendaal daarmee een perfecte ambassadeur voor One4Marketing - en hun filmpje een ideale, authenthieke casestudy!

Bekijk de pitch van Ondernemend Veenendaal:

Geef een kijkje achter de schermen met een rondleiding

Niet ieder bedrijf heeft een mooie productievloer, dat zich leent voor een rondleiding; maar over het algemeen draagt een rondleiding wel bij aan de merkbeleving. 

Neem een kijkje achter de schermen bij het NOS Journaal:


Deel kennis

Vanuit een bepaalde behoefte zoeken potentiële klanten naar antwoorden, die ze bij jou vinden. Dat principe van kennis delen, expertise claimen en je positie als thoughtleader in te nemen, is goed te doen met de vele moderne videomiddelen die ons ter beschikking staan.

Een mooi voorbeeld is de wekelijkse Whiteboard Friday bij Moz: 

Maar denk ook aan inleidende filmpjes op YouTube. One4Marketing deelt haar kennis over inbound marketing graag in de 'Marketing Minuut', waarbij we geïnteresseerden de kans geven om zich verder te ontwikkelen op dit gebied. 

De Marketing Minuut van One4Marketing:

 

Of wat dacht je van live Q&A-sessies op Periscope, Meercat of Blab? Daniëlle Ford, bijvoorbeeld, gaat graag in gesprek met haar volgers en geeft daarbij concrete adviezen voor hun Periscope-strategie.

Bekijk een van de live-opnames op Periscope van Daniëlle Ford:

Livestream congressen en keynotes 

Heb je, als onderdeel van je eventmarketingstrategie, al eens gedacht aan het livestreamen van congressen en interessante keynotes? Zo kunnen bezoekers die verhinderd waren, er toch een beetje bij zijn. Ook kan het een stimulans zijn om, bij jaarlijkse events, het jaar erop tijd vrij te maken. 

Lees ook:

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?