<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe word ik een thoughtleader?

door: One4marketing

Hoe word ik een thoughtleader?

Hoe word ik een thoughtleader?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

thoughtleaders.jpegHet is een echt modewoord op het moment en iedereen wil het zijn: een thoughtleader. Het blijkt 1 van de pilaren van succesvolle inbound marketing. Ja, als je thoughtleader bent dan heb je het gemaakt. Maar wat is een thoughtleader nu eigenlijk? Waarom wil jij een thoughtleader zijn? En hoe zorg je dat je er één wordt?

Wat is een thoughtleader?

Om te weten wat het wel is, moet je eerst weten wat het niet is:

  • Een thoughtleader is niet iemand die dat op zijn CV of social media heeft staan. Wanneer je een echte thoughtleader bent is dat namelijk helemaal niet nodig.
  • Het is ook niet iemand die social media helemaal volspamt met van alles en nog wat om maar op te vallen en volgers te krijgen.
  • Een thoughtleader is ook niet enkel een expert. Hij is meer dan dat.

Dus wat is het dan wel? Een thoughtleader is eigenlijk een opinieleider in zijn specifieke branche; een expert waar je als eerste naartoe zou gaan wanneer je vragen hebt over zijn expertise. Het zijn mensen die anderen stimuleren en inspireren met hun vernieuwende ideeën. Zij hebben een netwerk aan vrienden, fans, en volgers die hen helpen hun ideeën te verspreiden binnen de branche waar ze werken. En misschien nog wel het belangrijkste: Zij zorgen dat er een blueprint is waarmee anderen in hun voetstappen kunnen volgen. Zo maken zij het gemakkelijk om hun ideeën te begrijpen en uit te voeren.

Waarom zou ik een thoughtleader willen zijn?

Misschien lees je dit en denk je: “Ja dat is leuk, maar waarom zou ik dit willen zijn?”

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: Thoughtleadership tilt je professionaliteit en prestaties naar een nieuw niveau. Het zal makkelijker worden om een grote doelgroep te bereiken en daarmee dus ook om jouw product of dienst te verkopen. Het is namelijk zo dat wanneer jij echt bekend staat als een thoughtleader binnen jouw branche, dit ook leidt tot meer zichtbaarheid buiten jouw branche. Je staat als het ware in de spotlight.

Ook op persoonlijk vlak kan dit veel voor je betekenen. Het kan leiden tot een promotie of een betere baan. Misschien wordt je wel gevraagd voor adviesgroepen en dergelijken. Je krijgt meer invloed en door die invloed kun je sturing geven in welke richting jij vindt dat de branche zich moet ontwikkelen. Je kunt echt een verschil maken, en dat geeft voldoening in je werk.

Hoe word ik dan een thoughtleader?

Allereerst is het belangrijk dat jij een duidelijke visie hebt. Hier kan je namelijk al je content omheen plannen. Er moet een duidelijke rode draad te vinden zijn in zowel je eigen content als de content van anderen die je deelt. Voor het delen van content kun je vervolgens de 10:4:1 regel gebruiken. Daarbij moet je helder hebben waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt, zodat ook je volgers dezelfde route kunnen volgen.

Daarnaast moet je weten dat je volgers zich graag willen identificeren en zich verbonden met jou voelen wanneer jij een echte thoughtleader bent. Je moet er dus voor zorgen dat jouw storytelling goed is. Jouw verhaal moet pakkend zijn en je publiek meenemen in jouw ideeën.

En misschien wel de belangrijkste van allemaal: wees vernieuwend. In deze tijd van het internet is er al zo veel informatie verkrijgbaar en dat is voornamelijk veel van hetzelfde. Maar door het zelfde te zeggen als 1000 anderen val je niet op en word je zeker geen thoughtleader. Wees dus vernieuwend in je ideeën en durf paden op te gaan die anderen nog niet bewandeld hebben. Alleen door anders te zijn val je op in de wirwar aan informatie die nu al gepubliceerd wordt.

download e-book Inbound Marketing

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?