<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wanneer bied je welke content aan?

door: One4marketing

Wanneer bied je welke content aan?

Wanneer bied je welke content aan?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Houd jij je bezig met de content van jullie bedrijfswebsite? En zit je regelmatig met je handen in het haar omdat je geen idee hebt welke content je wanneer moet aanbieden bij je leads? Dan is deze blog speciaal voor jou bedoeld!

Laten we bij het begin beginnen. Alle content op een website is bedoeld om informatie te verschaffen. Of dat nu in de vorm van een blogartikel is, een contactformulier of een dienstenpagina: het heeft allemaal als uiteindelijk doel om de bezoeker van de website te informeren. Content bestaat uit drie belangrijke punten:

1. Doel. Wat is het doel dat je wilt bereiken met jouw content? Wil je je product verkopen, de lezer op weg helpen of de lezer tot een actie over laten gaan?

2. Format. In welke vorm bied je je content aan? Doe je dit in de vorm van een video, case study, e-mail of worksheet?

3. Onderwerp. En tot slot: wat is het onderwerp van het stuk content?

Nu kun je natuurlijk bij elk punt iets invullen wat volgens jou het beste is. Maar, hoe weet je nu of je daadwerkelijk je gewenste doel bereikt met jouw content? Dat doe je door naar jouw Buyer Personas en de Buyer Journey van je Buyer Persona te kijken.

buyer-journey

1. Awareness Stage.
Jouw Buyer Persona begint in de Awareness Stage. In deze fase is de Buyer Persona zich ervan bewust dat hij of zij een probleem heeft. De Buyer Persona kan alleen nog niet duidelijk een naam geven aan zijn/haar probleem en gaat daarom op zoek naar een antwoord.

In de Awareness Stage kun je je Buyer Persona het beste educatieve content aanbieden. Bijvoorbeeld in de vorm van:

  • Een blog. De Buyer Persona gaat via een zoekmachine op zoek naar een definitie voor zijn/haar probleem. Een simpel voorbeeld: Jasper werkt op de marketingafdeling van een middelgroot bedrijf. Zijn baas vindt dat er te weinig Marketing Qualified Leads zijn, maar Jasper weet niet hoe hij hier het beste iets aan kan doen. Hij gaat via een zoekmachine op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Stel dat jij werkt bij een Inbound Marketing bureau en je hebt toevallig een blog geschreven over dit onderwerp, dan is de kans groot dat Jasper jouw blog leest. en zo probeert uit te zoeken wat hij het beste kan doen. 

  • Een e-book of whitepaper. Een e-book heeft een iets hogere drempel dan een blog, maar valt nog steeds in de Awareness Stage. Jasper is op zoek naar meer informatie over het genereren van leads en vult zijn gegevens in om een e-book of whitepaper te ontvangen over dit onderwerp. 


2. Consideration Stage.

Jasper weet nu dat hij meer leads moet gaan genereren. Maar hoe kan hij dat het beste doen? Hij gaat op zoek naar alle opties die er zijn om hulp te krijgen bij het genereren van leads. 

In de Consideration Stage bied je jouw Buyer Persona diepgaande content aan. Het is veel specifieker dan de educatieve content die de Buyer Persona al heeft gekregen in de Awareness stage.
Een aantal voorbeelden van content in de Consideration Stage:

  • Vergelijking. In het geval van Jasper, kun je als Inbound Marketing bureau een vergelijking tussen verschillende Inbound Marketing Bureaus in Nederland. Wat biedt welk bureau aan en – het belangrijkste – wat biedt jij aan? (Je wilt natuurlijk dat Jasper uiteindelijk voor jouw bedrijf zal kiezen)

  • Webinar/video. Bied een webinar of video aan waarin Jasper meer specifieke informatie krijgt over het genereren van leads.

Marketing automation biedt jou een helpende hand zodat de juiste content op het juiste moment aan de lead wordt getoond. En dat ook nog gepersonaliseerd!

New call-to-action

3. Decision Stage
Als laatste komt Jasper in de Decision Stage. Hij weet nu wat alle opties zijn en nu is het tijd om een beslissing te maken. Het uiteindelijke doel van de Decision Stage is een aankoop doen.

Doordat de Buyer Persona al zo serieus bezig is met het aanschaffen van een oplossing voor zijn/haar probleem, geef je in de Decision Stage een duidelijk beeld van wat jij voor je Buyer Persona kunt betekenen met jouw diensten of producten.

In de Decision Stage bied je de volgende content aan:

  • Case Study. Jasper is benieuwd wat jouw bedrijf voor voorgaande klanten heeft betekent. In een case study kun je de ervaringen van jouw klanten delen met nieuwe, potentiële klanten.

  • Trial download/Live demo. Jasper wil weten hoe jouw product of dienst nu daadwerkelijk in elkaar zit. Hij wil het wel eens uit proberen! Een Trial download of Live demo is hiervoor erg geschikt.

Ik hoop dat ik je door middel van deze blog op weg heb geholpen. Als het goed is, weet je nu het beste welke vorm van content je kunt gebruiken op welk moment. Hierdoor bereik jij zonder twijfel de juiste doelgroep, met het juiste aanbod, op het juiste moment! 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..