<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoog in zoekmachines met YouTube video's: 5 B2B marketing tips

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Denk bij content en zoekmachine Video marketingmarketing ook aan YouTube-video's

Wat plaatst u allemaal aan waardevolle content op uw website voor uw Inbound Marketing-strategie? Waarschijnlijk denkt u bij content vooral aan blogartikelen en e-books. Maar hebt u wel eens aan YouTube-video's gedacht?

 

YouTube is de meest populaire videowebsite en het is daarom slim om daar leuke, leerzame video's te publiceren. Nog beter is om die video's te optimaliseren voor zoekmachines. Wij geven u graag vijf bruikbare tips om uw video's hoog in zoekmachines te krijgen.

 

1.      Optimaliseer de titel en omschrijving.

Een van de eerste plekken waar u bij het plaatsen van YouTube-video's zoekmachine-optimalisatie kunt toepassen, zijn de titel en omschrijving. Deze velden kunt u tijdens het uploaden al invullen. De titel is hierbij het belangrijkste. Hierin plaatst u een combinatie van zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Zorg dus dat u vooraf een zoekwoordenanalyse hebt gedaan, zodat u weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor uw bedrijf. Verder kunt u de titel het best niet langer maken dan 66 tekens, aangezien langere titels worden afgebroken in Google.

 

Bij de omschrijving kunt u meer tekst kwijt, bijvoorbeeld twee tot drie regels. Ook hier kunt u zoekwoorden gebruiken en het is verstandig om een link naar uw website te plaatsten, het liefst in de eerste drie regels. De eerste drie regels zijn standaard namelijk zichtbaar, terwijl de rest van de tekst pas zichtbaar is met een klik op 'Meer weergeven'. Om een link te plaatsen, typt u gewoon de gehele URL in, dus inclusief http://. Zo kunt u bezoekers naar uw website leiden. Zorg er daarbij wel voor dat u call-to-actions op de pagina's plaatst waar bezoekers terechtkomen, zodat u leads kunt genereren uit de bezoekers vanaf YouTube.

 

2.      Gebruik tags

Tags zijn een middel om gevonden te worden. Gebruik per video vijf tot zeven tags, het liefst relevante zoekwoorden. Tags zorgen ervoor dat uw video geassocieerd wordt met soortgelijke video's. Bekijkt iemand een soortgelijke video, dan verschijnt uw video wellicht in de lijst 'Suggesties'. Dit vergroot de kans dat mensen die oorspronkelijk een andere video keken, ook uw video's bekijken.

 

3.      Zorg voor veel weergaven

De populariteit van uw video is zeer belangrijk voor de positie ervan in zoekmachines. Het gaat hierbij om het totaal aantal weergaven en het aantal weergaven in de afgelopen 24-48 uur. YouTube laat bezoekers namelijk het liefst populaire video's zien, aangezien die meestal van hoge kwaliteit zijn. Per minuut wordt zo'n 60 uur aan nieuw videomateriaal op YouTube geüploaded, waarvan veel video's van slechte kwaliteit zijn. Video's die de afgelopen dagen flink wat bezoekers hadden, krijgen een voorkeursbehandeling en een plekje bij de meest bekeken video's van de dag. Een prima plek om meer weergaven te krijgen!

 

Het doel is dus om zoveel mogelijk weergaven te krijgen in zo min mogelijk tijd. Publiceer uw video's dus op social media, op uw blog en in nieuwsbrieven om veel weergaven te krijgen.

 

4.      Inbound links/ingesloten video's

Bij zoekmachine-optimalisatie zijn inbound links (links van andere websites naar uw website of video) zeer belangrijk. Ook voor YouTube SEO zijn inbound links belangrijk, want een ingesloten (embedded) video (een YouTube-code staat op een website buiten YouTube om een video weer te geven) werkt net als een inbound link. Op YouTube zelf kunt u via YouTube Analytics zien hoeveel keer video's zijn ingesloten. Ga hiervoor naar uw YouTube-account, klik rechtsboven op uw gebruikersnaam, kies 'Videobeheer' en vervolgens 'Analyse' in de bovenbalk. Onder 'Afspeellocaties' staat waar uw video werd weergegeven.

 

Veel links en ingesloten video's op externe websites zorgen er dus voor dat uw video's hoger in zoekmachines komen. Promotie is dus erg belangrijk, omdat kijkers uw video wellicht op hun website of blog publiceren of ernaar linken.

 

Ook kunt u soortgelijke video's zoeken en op 'Videostatistieken weergeven' klikken (icoontje met staafdiagram onder de video). Hier ziet u 'Belangrijke verwijzende evenementen', die aangeven of de video op andere websites is gepubliceerd of inbound links heeft gekregen. Zijn er links vanaf een bepaalde website of blog? Dan is de eigenaar wellicht ook geïnteresseerd om uw video te publiceren. En wat houdt u tegen om contact te leggen met de eigenaar?

 

5.      Beoordelingen en reacties

Heeft uw video hoge beoordelingen en veel reacties? Dan geeft dat aan dat uw video van hoge kwaliteit en interessant is. Probeer dus veel klikken op 'Leuk' binnen te halen. Dit lukt het beste door geweldige video's te publiceren, maar u kunt uw fans ook op uw blog en op sociale media aanmoedigen om uw video te bekijken.

 

Heeft u aanvullende tips of andere opmerkingen, deel die dan met ons. We geven ze graag door aan de lezers van onze blog artikelen.

 

Inbound Marketing, Ebook

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?