<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Mooie visuele content op social media: zo doe je het!

door: Driek Geurtsen

Mooie visuele content op social media: zo doe je het!

Mooie visuele content op social media: zo doe je het!

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Onlangs heeft Wendy van Dijk een website opgericht en een magazine uitgegeven, onder de noemer: Een zoektocht naar geluk. Ik was nieuwsgierig nadat ik hoorde dat Wendy in tijden van negativiteit, nare nieuwsberichten etc. perspectief wilde bieden door leuke, mooie en fijne dingen met elkaar te delen. De website sprak mij direct aan en ook het magazine maakte mij blij. Dit komt met name door het gebruik van veel mooie visuele content. Dat beelden meer zeggen dan 1000 woorden, weet iedereen inmiddels. Toch is het lastig om het goed toe te passen in je eigen marketing.

Social media zijn bij uitstek geschikt om je doelgroep te bereiken en de interactie met hen aan te gaan. Je kunt een schare trouwe fans creëren. Dan moet je hen echter wel iets te bieden hebben. Er moet immers een reden zijn dat zij jou volgen en zich betrokken voelen bij jouw organisatie. In dit filmpje vertel ik kort hoe je dit doet op Twitter.


Nu wil ik mij met name richten op visuele content maken voor social media. Met visuele content kun je emotie aan een update meegeven en kun je mensen raken of inspireren.

44% van socialmedia-gebruikers geeft aan zich snel betrokken te voelen bij een organisatie die content met afbeeldingen deelt.
Wellicht herken je bij jezelf ook wel dat je graag mooie foto’s of veelzeggende afbeeldingen ziet. Het belang ervan begrijp je. Maar dan is het nog een kwestie van toepassen. En dat is soms lastiger dan je denkt. Ik spreek ook uit eigen ervaring. Bij mijn blogs probeer ik bijvoorbeeld altijd mooie, bijpassende en veelzeggende afbeeldingen te zoeken. Maar ik merk dat het erg lastig is! Hieronder praktische tips voor goede visuele content. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

 

#1 Zorg voor consistentie in design

Voor de herkenbaarheid van je merk is het belangrijk consistent te zijn in je uitingen. Gebruik bijvoorbeeld eenzelfde lettertype, maar gebruik ook een paar kleuren die passen bij jouw merk. Zo herkennen je volgers jouw stijl en updates direct. Dit draagt bij aan het uitstralen en de herkenbaarheid van je merk.

 

#2 Gebruik quotes en korte tips

Er bestaan veel inspirerende quotes en misschien heb jij persoonlijk wel quotes die je graag aanhaalt op gebruikt. Als het voor jou inspirerend is, is dit wellicht ook wel inspirerend voor je volgers. De kunst is om een quote niet als een simpel zinnetje op social media te delen, maar maak er een mooie afbeelding van. Maak hem op met het lettertype en de kleuren die voor jouw merk herkenbaar zijn.

Quote-wendy-visueel

Dit geldt ook voor korte tips. Denk aan: 3 tips om een succes van je dag te maken, 2 dingen die je niet moet vergeten bij het schrijven van een blog etc.

 

#3 Gebruik visuele content om te verwijzen naar je blog

Wanneer je een blog hebt geschreven, ga je deze delen. Gebruik daarbij altijd afbeeldingen. Dit wordt veel vaker aangeklikt dat een update zonder afbeelding.

 

#4 Gebruik infographics

Heb je een onderzoek gedaan? Heb je een boek gelezen met interessante informatie? Uiteraard wil je dit delen met je volgers. Maar hoe? Een infographic is leuk! Het is visueel en helpt je opvallende feiten op een leuke en snelle manier met je volgers te delen.

 

#5 Zoek mooie foto’s

Er zijn veel mooie en sprekende foto’s. Een nadeel daarvan is vaak dat je ze niet zomaar kunt gebruiken, omdat ze niet zomaar hergebruikt mogen worden. Gelukkig zijn er genoeg sites waar prachtige foto’s staan die je ook nog eens kunt hergebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens op: www.picjumbo.com of op www.unsplash.com.

 

#6 Maak gebruik van humor

Om volgers aan je te binden moet je ze inspireren, informeren, maar ook vermaken. Zelf vind ik altijd dat Heineken hier heel goed in is. Een leuk voorbeeld is een tweet van hen enkele maanden geleden. De nieuwe iPhone 6 Plus was net uit en er kwamen klachten binnen over dat de iPhone krom buigt. Heineken speelde hier heel sterk op in met een gezonde dosis humor.

 Heineken_tweet

 

#7 Deel mijlpalen van jullie organisatie

Wat een hele goede en tevens ook redelijk makkelijke is, is om mijlpalen van je organisatie te vieren en te delen. Vier bijvoorbeeld als je een x aantal volgers hebt op social media. Vier als je een aantal jaar bestaat. Vier het als je een x aantal klanten hebt die jij mocht helpen. En zo kun je allerlei redenen verzinnen die je kunt delen met je volgers. Dit kun je visueel vaak heel simpel, maar mooi opmaken en zo heb je weer leuke visuele content gecreëerd.

 

Heb je soms ook moeite met uberhaupt het creëren van content? Bekijk de blog met tips en een infographic over content creatie

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..