<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Leuke content: makkelijker gezegd dan gedaan!

door: Driek Geurtsen

Leuke content: makkelijker gezegd dan gedaan!

Leuke content: makkelijker gezegd dan gedaan!

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Content-creatie-idee“Relevante content aanbieden aan je doelgroep.” Of “Inspireer je doelgroep met leuke content.” Deze tips geeft iedere Inbound Marketeer aan zijn (potentiële) klanten. Want iedereen begrijpt dat het belangrijk is om interessante e-books, interviews, papers, video’s etc. aan te bieden aan hun doelgroep, maar het is verdraaid lastig om steeds maar weer nieuwe en inspirerende content te creëren. Toch zijn er wel wat trucjes voor..

Bij One4Marketing bloggen wij iedere werkdag. Dat wil zeggen, de meeste medewerkers bloggen 1 keer per week en zo is er iedere werkdag een nieuwe blog. En steeds als ik blogs van collega’s lees, ben ik weer blij verrast over de inhoud. Zelf weet ik namelijk hoe lastig het is om steeds weer een nieuw onderwerp te bedenken om over te bloggen. Wat bij ons sowieso wel helpt is een content kalender. Dat is een maandoverzicht waarin alle blogtitels en –thema’s etc. worden bepaald. Vaak werken wij met een maandthema. Dit helpt je om een beetje een richting te hebben waarover te bloggen.

Download hier een template voor zo’n blogkalender en merk zelf hoe handig het is!

Maar goed, deze week was het ook weer mijn beurt. En ik heb nogal last van een after-vakantie-dip. De inspiratie moet nog een beetje op gang komen. Totdat ik vandaag mijn dagelijkse rondje over het internet maakte met het lezen van blogs en andere content over marketing, kwam ik een infographic tegen van Copyblogger die precies was wat ik nodig had. En ik moest die gewoon met jullie delen, want hij is echt heel handig! 

De infographic geeft 22 tips om tot hele leuke en goede content te komen. Ik vind de tips over films of stripfiguren als inspiratiebron heel leuk! Zo kun je lekker beeldend schrijven. Daarnaast waardeer ik de eenvoudige en praktische tips als: ‘schrijf een review’ of ‘deel je succes of leermomenten’. Dit helpt je om de dagelijkse dingen die je meemaakt om te zetten in blogs of andere content.

copyblogger infographic content creatie ideeen

 

Ik ga ermee aan de slag! Jij ook?

Bron: http://www.copyblogger.com/create-content-infographic/

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..