<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Maatschappelijk verantwoorde marketing in 2019

door: Roeland Tameling

Maatschappelijk verantwoorde marketing in 2019

Maatschappelijk verantwoorde marketing in 2019

auteur
Roeland Tameling; Geen slogans, maar daden.
One4marketing

Wat hebben jouw organisatie, Tony’s Chocolonely, Lush Cosmetics en Innocent Drinks met elkaar gemeen? Het zijn knuffelmerken (of als dat nog niet voor jouw merk geldt: het heeft wel die potentie!). Ze leveren goede producten en de manier waarop het wordt vermarkt klopt helemaal. Noem het ‘do good marketing’, noem het ‘brand altruism’ of maatschappelijk verantwoorde marketing. En wees je bewust van de overeenkomsten én verschillen tussen jouw merk en de andere bovenstaande merken.

Wat is het verschil tussen jouw organisatie, Tony’s Chocolonely, Lush Cosmetics en Innocent Drinks? De andere merken zijn gestart vanuit een vorm van altruïsme. Zorgen voor slaafvrije chocola. Cosmetica met zo min mogelijk verpakking. Of met smoothies geld verdienen voor goede doelen. Beetje kort door de bocht geformuleerd, maar je begrijpt wat ik bedoel. Hoe doet jouw organisatie aan maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder het er met de haren bij te slepen?

De truc is: doe het op een voor jullie relevante en passende manier, zonder te forceren. One4marketing heeft die intentie ook. Laat je inspireren, maar voel je ook vrij om ons feedback te geven. Hoe dan ook: samen willen we mensen gelukkiger maken. Daarom geven we je deze keer niet alleen marketingtips, maar ook drie suggesties waarmee je goed kunt doen. En we beginnen met de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Beste wensenlijstje

Het trendwoord van 2018 was voor ons ‘bucketlist’.

Inmiddels net zo’n Nederlands woord als inbound marketing en branding (waarmee ik niet de golfslag aan de kust bedoel :)). Steek je vinger op als jij een van onderstaande plannen hebt (uitgevoerd):

  • Een marathon lopen, bij voorkeur in New York;
  • Een kledingstuk naaien;
  • Een zelf gevangen vis eten (of vegetariër worden);
  • Leren motor rijden;
  • Een tatoeage of piercing nemen.

Wij hebben niet zo’n wensenlijstje gemaakt, maar wel een paar mooie ervaringen opgedaan die zo in het overzicht zouden passen:

Het echte wensenlijstje

Jij weet ook waar het echt om gaat in het leven. Dat wensen we je ook toe voor 2019 en daarna:

  • Een goede gezondheid
  • Vriendschap en liefde
  • Wijsheid en vrede

Valt er nog wat te wensen?

Jazeker!

Onlangs mocht ik een Pecha Kucha presentatie houden over geluk. Als je daar iets van wilt onthouden, laat het dan dit zijn:

Je geluk is voor de helft genetisch bepaald, en voor 10% door je omgeving. Dus je kunt 40% van je eigen geluk beïnvloeden. Een van de methoden daarvoor is het gelukkig maken van andere mensen.

Ik merk bij mezelf dat ik bepaald geen heilige ben, vaak het verkeerde voorbeeld geef en dit voor mij dus niet een vanzelfsprekendheid is. Maar we doen ons best. Daarom sluit ik dit blog met drie tips af. Doe er je voordeel mee. Of het voordeel voor iemand anders natuurlijk.

  1. “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”, zeggen ze bij de Belastingdienst. Onzin. Want ze maken het ook leuker om te doneren aan goede doelen!
  2. Tijdens het Gilbertjaar 2019 in Veenendaal start de fondsenwerving campagne ‘Gilbert Geeft’. Zin om mee te doen?
  3. Volgend jaar organiseren we met One4marketing een verloting ‘Help de helpers’: we geven voor meer dan € 50.000,- aan online marketinghulp weg aan een goed doel. Welk goede doel? Dat bepalen we graag met jouw hulp. Kortom: wordt vervolgd!

Alle goeds voor het nieuwe jaar, ook namens alle collega’s van One4marketing,

Roeland Tameling

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

goede-doelen

One4marketing start Gilbert-project voor goed doel

One4marketing doet mee aan het Gilbertjaar 2019! In 2019 wordt een nationaal goed doel geselecteerd..