<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound18: een fantastische ervaring!

door: One4marketing

Inbound18: een fantastische ervaring!

Inbound18: een fantastische ervaring!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Met de jetlag nog in mijn lijf zit ik weer op mijn vertrouwde werkplek. Hetzelfde bureau, dezelfde stoel, dezelfde laptop en (gelukkig) dezelfde slapende kantoorhond naast me. Toch voelt het anders! En dat komt niet alleen door de jetlag 😉.

IMG_20180904_181919 (1)

Afgelopen week was ik met mijn collega’s Driek en Marc in Boston om Inbound18 te bezoeken. Inbound is een jaarlijkse conferentie over inbound marketing, sales en service. Wat vond ik dat indrukwekkend! Drie dagen lang omgeven door 25.000(!) marketing en sales professionals. Een locatie die zo groot is dat ik elke dag minstens twee keer verdwaalde. Oké laat ik eerlijk zijn, dat ligt waarschijnlijk ook aan mijn richtingsgevoel, dat te vergelijken is met dat van een visstick. Maar toch, je kunt je voorstellen dat er flink wat ruimte nodig is om 25.000 mensen een plek te geven. Daarnaast was het mijn first time USA, een ervaring op zich! 

En dan de inhoud. In drie dagen ben ik volgestopt met zoveel inspiratie, dat ik niet kan wachten om dit met jullie te delen! Daarom hieronder alvast de belangrijkste leerpunten van elke dag! 

Dag 1 op Inbound18

De eerste dag in Boston was HubSpot partnerdag. Tijdens deze dag hebben we de nieuwste HubSpot product updates gekregen! Een grote verandering is dat HubSpot Basic verdwijnt. Starter, Professional en Enterprise blijven over. Daarnaast is het HubSpot CMS straks een standalone product. Wil je een overzicht van alle HubSpot updates? Laat het ons weten! 

 

 

Dag 2 op Inbound18

De tweede dag in Boston volgde Driek sessies over videomarketing. Als je nog niet met videomarketing bezig bent, zou je dat zeker snel moeten doen en met de komst van HubSpot video is dit eenvoudig. Driek geeft je alvast steengoede tips over video! 

 

Marc volgde een sessie over waardeproposities. Het belangrijkste leerpunt? Je klant stelt altijd de stille vraag: so what? Voeg dus altijd waarde toe voor je klant, ook in je waardepropositie! Zo gaf de spreker het volgende voorbeeld: Een belangrijk onderdeel van de waardepropositie van een bank was het feit dat ze al 129 jaar bestonden. Dit kan op de klant overkomen als betrouwbaar, maar ook als loom en ouderwets. Vertel de klant dus wat jouw waardepropositie voor hem betekent.

Ik volgde een sessie met de naam 'The neuroscience of engagement'. Want hoe houd je de moderne mens geboeid met je content? De eerste tip: varieer in content. Vandaar dat er in dit blog zowel tekst als filmpjes te zien zijn 😉. Ten tweede is het belangrijk dat je jouw lezer blijft uitdagen. Serveer dus geen hapklare brokken, maar zorg ervoor dat de lezer nog wat heeft om over na te denken. Dit geldt voor zowel marketing als sales. 

 

Dag 3 op Inbound18

Conversational marketing gaat niet alleen over praten, maar over luisteren en praten. Met de automatisering van marketing is de menselijke factor al gauw verdwenen. Maar wat converteert het best? Juist, de menselijke factor. En die voeg je toe door conversational marketing! 

 

Ik volgde een sessie over hoe jij jezelf neer kunt zetten op LinkedIn. De eerste tip: zet je lezer in het midden en maak hem/haar de held van je verhaal. Als tweede: vergeet de follow-up niet. Wees je lezer altijd een stap voor en begeleid hem/haar naar de volgende stap. De derde tip: cover everything you create in strawberry jelly. Wat dat betekent, vertel ik in onderstaand filmpje!

Marc volgde een sessie die uitlegde hoe je het beste uit je sales mensen haalt en geeft je zijn tips in het filmpje.  

 

Dit zijn ze, onze korte verslagen van drie ontzettend toffe dagen op Inbound! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn geworden als wij. De komende tijd willen we dieper ingaan op de HubSpot updates en alle nieuwe informatie. Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het me dan weten! 

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?