<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

7 statistieken om het MT te overtuigen van Inbound Marketing

door: Driek Geurtsen

7 statistieken om het MT te overtuigen van Inbound Marketing

7 statistieken om het MT te overtuigen van Inbound Marketing

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

De periode waarin je je moet gaan focussen op het schrijven van je marketingplan voor 2018 komt er weer aan. Dit jaar wil je het anders gaan doen; dit jaar wil je beginnen met Inbound Marketing. Als CMO sta je te popelen, maar je baas en de rest van het MT is nog best terughoudend. Hoe ga je ervoor zorgen dat jij toch budget krijgt om met Inbound aan de slag te gaan? Of beter gezegd; hoe zorg je ervoor dat het huidige budget verschoven mag worden van de traditionele, outbound kanalen naar inbound kanalen?

In dit blog geef ik je 7 statistieken die je zullen helpen bij het overtuigen van je baas.

70% van alle links die in de zoekresultaten worden aangeklikt...

... zijn organische resultaten, dus geen betaalde advertenties. Hoe kom je nou hoog in die organische zoekresultaten te staan? Nou precies: door te bloggen, of beter gezegd - door waardevolle content te publiceren! Dat kan natuurlijk in de vorm van een blog, maar dat kan ook door bijvoorbeeld een goede FAQ of een e-book waarin je oplossingen geeft voor het probleem waar jouw potentiële klanten dagelijks mee worstelen.

 

Heb je meer dan 1000 likes op jouw Facebook-bedrijfspagina?

Goed bezig! Bedrijven die hieraan voldoen, zien dat gemiddeld hun verkeer toeneemt met 185%. Beginnen met social media is gratis, maar als je er tijd en arbeid in investeert, kan het een enorm effect hebben.

 

Inbound marketing zorgt voor 54% meer leads dan outbound marketing

Dit zijn ook nog eens leads van hoge kwaliteit. Een goed geïmplementeerde inbound marketingstrategie zorgt ervoor dat je jouw potentiële klanten helpt precies op dat gebied waar hun vragen en interesses liggen.

 

Bedrijven met websites van meer dan 200 pagina’s met content...

... zien dat zij gemiddeld 2,5x (250%) meer leads genereren dan bedrijven met website van minder 50 pagina’s. Zoiets als te veel waardevolle content bestaat niet. Dat is alsof je zegt dat je teveel geld hebt. Hoe meer unieke pagina’s met waardevolle informatie die antwoord geeft op de vragen van je potentiele klanten, hoe beter.

 

Bedrijven die gemiddeld eens per maand bloggen...

... genereren gemiddeld al 70% meer leads dan de bedrijven die dat niet doen. Wij adviseren onze klanten om te streven naar ten minste 2 blogs per week. Moet je eens nagaan wat dat wel niet zou kunnen doen met je stijging in nieuwe leads…

 

De gemiddelde kosten van een inbound marketing lead...

... liggen 61% lager dan de kosten van een outbound lead. Een inbound marketing strategie leidt dus niet alleen tot meer en betere leads, maar het wordt hierdoor ook nog eens goedkoper. In 2012 lagen de gemiddelde kosten van een outbound marketing lead op $346 (volgens onderzoek van HubSpot), de gemiddelde kosten van een inbound lead lagen op $135.

 

Een blog onderhouden kost gemiddeld 7% van een marketeer's tijd

En 9% van zijn budget. De reden dat de gemiddelde kosten per lead bij inbound marketing zo laag liggen, is omdat je minder/geen geld uit hoeft te geven aan dure advertenties en commercials.

Mocht het je gelukt zijn om je MT een stukje minder sceptisch te maken, met behulp van deze statistieken. Laat het me dan weten. Moet je wat meer uit de kast trekken? Bereken dan je marketing ROI met onze tool!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..