<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Buyer Persona's profileren = Leads genereren. 5 effectieve tips!

door: Driek Geurtsen

Buyer Persona's profileren = Leads genereren. 5 effectieve tips!

Buyer Persona's profileren = Leads genereren. 5 effectieve tips!

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Heeft u veel views, maar weinig leads?

Dan wordt het wellicht tijd om uw buyerLeads genereren met de Buyer Persona persona te definiëren. We knikken allemaal braaf ja wanneer ons gevraagd wordt of we onze klant kennen. Maar wie is dat nou, de klant? U zult het immers met me eens zijn dat geen enkele klant hetzelfde is:  ze zijn te segmenteren naar leeftijd, afkomst, geslacht en dan hebben we het nog niet eens over de individuele kenmerken. Toch laat de praktijk zien dat in veel gevallen op alle bezoekers dezelfde strategie wordt toegepast, en dat klopt natuurlijk niet. U biedt uw 6 jarige neefje immers ook geen bier aan, toch?
Met deze 5 tips leert u hoe u aan de hand van de buyer persona uw leadgeneratie kunt verhogen!

Wie is mijn buyer persona?

Om uw leadgeneratie te verhogen is het noodzakelijk om uw doelgroep te segmenteren. De volgende vragen kunnen helpen bij het schetsen van een profiel van de buyer persona:

  1. Wat zijn de kenmerken van de buyer persona?
  2. Wat zijn de problemen van de buyer persona?
  3. Hoe denkt de buyer persona deze problemen op te lossen?
  4. Waar gaat de buyer persona op zoek naar informatie?
  5. Waarom zou de buyer persona mijn product kopen?
  6. Waarom zou de buyer persona mijn product niet kopen?

Een handige tool bij het definiëren is Social Contacts. Deze nieuwe applicatie van Hubspot segmenteert uw contacten op basis van hun activiteit op sociale netwerken. Meer informatie over deze tool vindt u hier.

Tip 1: Gebruik de buyer persona als GPS

De gegevens van de klant zijn als de coördinaten van uw GPS: als ze maar nauwkeurig genoeg zijn, is de exacte locatie binnen een mum van tijd bepaald. In andere woorden: ken uw klant en u weet waar u ze kunt vinden.
Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat u bruidstaarten verkoopt. Waar zou u deze gelaagde prachtstukken promoten? U zou kunnen gaan adverteren in de krant. Dit is echter niet erg bevorderlijk voor uw ROI, aangezien er met een doelgroep zo breed als die van een krant weinig winst te behalen valt. Gericht promoten is dan ook veel effectiever. U zou bijvoorbeeld kunnen adverteren op de website van een winkel die bruidsjurken aanbiedt. De toekomstige bruiden willen immers een perfecte bruiloft en naast een prachtige bruidjurk mag een sierlijke taart natuurlijk niet ontbreken...

Tip 2: Gebruik de interesses van uw buyer persona als basis voor uw content 

U heeft dus een aantal potentiële leads op uw website, maar hoe trekt u ze nu over de streep? Content marketing is het antwoord: beloon de bezoeker met hoogwaardige content, u zult zien dat het de investering dubbel en dwars waard is. Ook hier komt de buyer persona weer om de hoek kijken: wanneer u een artikel schrijft op basis van de interesses van de klant, zal uw content als veel waardevoller worden beoordeeld. Een ander voordeel hiervan is dat waardevolle content veel eerder gedeeld wordt op sociale media, en zoals u wellicht weet kunnen social media een enorme impact hebben op uw winst.

Tip 3: Ontwerp CTA's op maat

Met het profileren van uw buyer persona bent u zich bewust van zijn problemen, en gelukkig voor deze potentiële klant heeft u de oplossing! De kunst is om deze boodschap op een zo effectief mogelijke manier over te brengen. Dat wil zeggen: voor elk segment van uw doelgroep een geschikte Call-To-Action. Dit lijkt een onmogelijke taak, maar het tegendeel is waar: de nieuwe applicaties van Hubspot nemen het werk bijna volledig van u over!  Met de applicatie Smart Calls-to-Action kunt u call-to-actions maken en testen, om ze vervolgens op specifieke segmenten van de bezoekers te richten. Deze vorm van gepersonaliseerde marketing is ontzettend effectief, omdat de potentiële leads zich op deze manier veel eerder aangesproken zullen worden.

Tip 4: Gebruik de pijnpunten van de buyer persona als keywords 

Wat doet u als u een probleem heeft en niet weet hoe u die op moet lossen? De kans is groot dat u dit probleem voorlegt aan het wonder dat ook wel Google heet. En daar kunt u goed gebruik van maken. Want u kent uw klant, en u kent zijn problemen. Wanneer u deze problemen als keywords verwerkt in uw landing pages en blogartikelen, zal ook u in de zoekresultaten van Google tevoorschijn komen wanneer de buyer persona dit keyword intypt. Omdat u hoger verschijnt in de SEO-resultaten zult u dus ook beter gevonden worden door uw leads. 

Tip 5: ontwerp een landingspagina waar de buyer persona geen nee tegen kan zeggen

Naast het ontwerpen van een representatieve homepage is het van essentieel belang dat de landingspagina's uw buyer persona aanspreken. Er bestaan al veel algemene technieken om uw landing page te optimaliseren, maar op het moment dat u inspeelt op de specifieke interesses, problemen en wensen van de klant, heeft u pas echt zijn aandacht. Als u bijvoorbeeld een e-book aanbiedt, in ruil voor de gegevens van de bezoekers, zou u hem kunnen prikkelen met een probleem of interesse, zoals: krijgt uw blogs weinig bezoekers? Download dan nu dit e-book 'Beter Bloggen,' of 'bent u altijd al geïnteresseerd geweest in social media? Lees in dit e-book alle ins en outs van de sociale netwerken!'
Er is echter maar één manier om een effectieve landingspagina te realiseren: testen, testen, testen. Met de tool Landing Pages kunt u landingspagina's ontwerpen en analyseren. Bovendien kunt u met deze applicatie A/B tests uitvoeren om uw landingspagina zo optimaal mogelijk te maken.

Over hubspot 3

Onlangs is in Boston de lancering van Hubspot 3 aangekondigd, een compleet nieuw pakket van HubSpot-tools waarmee de gemiddelde marketeer enorm gepersonaliseerde marketingkan realiseren. Dit maakt het mogelijk om uw marketing perfect af te stemmen op uw buyer persona. En dat biedt perspectief, niet alleen voor uw leadgeneratie, maar ook voor uwleadnurturing- en conversie. Enkele veelbelovende applicaties:

  • Contacts: deze applicatie meet onder andere de engagement van uw leads en klanten.
  • Social Contacts: de mogelijkheid om contacten te segmenteren op basis van hun betrokkenheid op sociale netwerken.
  • Landing Pages: een eenvoudige manier om de mooiste landingspagina's te maken, te testen en te analyseren.
  • Smart CTA: een nieuwe tool om call-to-actions te maken en te testen, om ze vervolgens op de buyer persona af te stemmen.
  • E-mail: deze tool personaliseert het onderwerp en de content van uw e-mail op basis van de eigenschappen van de buyer persona.
  • Workflows: een applicatie waarmee marketeers een serie geautomatiseerde acties kunnen samenstellen voor lead-nurturing.

Meer weten over de mogelijkheden van Hubspot 3? U bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek.

 

 Hoe speelt u in op de verlangens van de buyer persona?

 

Ebook Buyer Personas, Buyer Personas

 

 

Met dank aan Impactbnd

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..