<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

door: Thomas Murray

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

auteur
Thomas Murray is mede-eigenaar van WebsiteSelect, een webdesign en online marketing bureau. Zij maken responsive websites in Wordpress, helpen klanten beter gevonden te worden in Google en beheren social mediakanalen.
One4marketing

seo-2

Heb jij een website waar je weinig klanten mee binnenhaalt? Hoor je altijd verhalen over bedrijven die veel offerteaanvragen krijgen via de website, maar is dat bij jou niet het geval?

De harde realiteit is dat veel bedrijven een aantal cruciale fouten maken waardoor hun website weinig oplevert. De fouten, die eenvoudig zijn te voorkomen, worden zelfs door de grootste bedrijven gemaakt. Het gevolg is dat ze elke maand weer moeite hebben om targets te halen. In dit artikel deel ik vijf essentiële aandachtspunten die je direct kunt toepassen om via je website meer klanten binnen te halen.

 

Aandachtspunt 1: Bepaal de SEO-kansen voor je content

Content creëren is leuk, maar content creëren die organisch goed presteert in Google is nóg leuker. Daarmee zorg je namelijk voor een constante toestroom van traffic naar je website. Veel bedrijven houden hier te weinig rekening mee waardoor ze kansen om traffic binnen te halen laten liggen.

Het is een veelgemaakte fout om te mikken op zoektermen met een heel hoog zoekvolume. Voor veel ondernemingen zijn deze zoektermen echter niet haalbaar, omdat deze zoektermen veel concurrentie hebben. Het is zaak om op zoek te gaan naar long tail zoektermen waaruit een specifieker behoefte blijkt. Je mikt dus niet op “wasmachine”, maar op “waar let je op bij een wasmachine met was en droog combinatie kopen”

Om goed zoekwoordenonderzoek te doen, dien je een tool te gebruiken waarmee je kunt bepalen hoeveel zoekvolume er is op bepaalde zoektermen en hoe sterk de concurrentie is. Dit stelt je in staat om SEO-kansen te ontdekken die voor jouw budget haalbaar zijn; een cruciale stap in je SEO-strategie.

Zelf heb ik veel goede ervaringen met de SEO tool Market Samurai, maar er zijn hiervoor veel andere tools op de markt. Met Market Samurai kun je binnen één interface analyseren wat de zoekvolumes zijn op zoektermen, hoeveel concurrenten er zijn en hoeveel backlinks zij hebben.

contentcreation

Aandachtspunt 2: Creëer content waar mensen graag naar linken

Wanneer je content creëert, is het fijn als andere sites ernaar linken. Hiermee kom je hoger in Google. Een aantal vormen van content die goed werken voor het vergaren van links zijn:

Uitgebreide how to’s

Uitgebreide how to’s zijn waardevol en ontvangen daarom veel links. Je voornaamste doel is iemand uitgebreid uitleggen hoe hij of zij een probleem kan oplossen.

Video

Een video met een bepaalde boodschap of waarin je wederom oplossingen voor problemen aandraagt, wordt vaak naar gelinkt.

Case studies

In een case study leg je in detail uit hoe je een bepaalde klant hebt geholpen. Je laat hiermee goed zien wat je doet, hoe je dat doet en wat de resultaten zijn die je ermee boekt.

Lijsten

Mensen zijn gek op lijstjes, dus maak daar gebruik van. Een blog artikel is zeer geschikt voor dit type content. Deze blogartikelen beginnen met titels zoals “de 5 belangrijkste” of de “3 essentiële”.

 

Aandachtspunt 3: Optimaliseer de on page content voor SEO

Je dient een aantal basiszaken mee te nemen bij het schrijven van on page content, zodat Google deze beter indexeert. Neem het zoekwoord waarop je wilt ranken mee in:

  • de titel van de content
  • de URL
  • de eerste alinea van de tekst.

 

Zodra je dat hebt gedaan, dien je vooral te werken aan het integreren van synoniemen en semantiek in je SEO-teksten. Synoniemen zijn andere woorden met dezelfde betekenis als je zoekwoord en semantiek zijn woorden die in het verlengde van je zoekwoord liggen. Als je semantiek toepast wanneer je wilt ranken op de zoekterm telefoon, integreer je woorden zoals bellen, communicatie, iPhone, Android, apps etc.

websiteoptimalisatie

Aandachtspunt 4: Zorg voor Message Match op je landingspagina

Op je landingspagina’s moet je de prospect verleiden om over te gaan tot een gewenste actie, zoals een offerte aanvraag of een aankoop. Het gebruik van landingspagina’s is voor betaald verkeer cruciaal. Wanneer je je landingspagina’s optimaliseert, zul je meer klanten via je site binnenhalen.

Wanneer je bezoeker klikt op een betaalde advertentie, wil je dat deze op je landingspagina blijft. Dit gebeurt alleen als de bezoeker het idee heeft dat hij op de juiste pagina is aangekomen, want dan kan de bezoeker zijn behoefte vervullen. Door middel van het toepassen van Message Match zorg je hiervoor.

Message match, een term bedacht door het Amerikaanse Unbounce, betekent dat de copy op je landingspage een match heeft met de woorden die je gebruikt in je advertentie of link die de bezoeker brengt naar je landingspagina. Een voorbeeld hiervan is het matchen van de titel in een Google Adwords advertentie met de titel op je landingspagina.

Een slecht voorbeeld is:

  • Titel Google Adwords advertentie: CRM voor meer sales?
  • Titel landingspagina: Je projecten nog beter managen

Een goed voorbeeld is:

  • Titel Google Adwords advertentie: CRM voor meer sales?
  • Titel landingspagina: CRM voor meer sales?

 

Het is heel simpel, maar je bezoeker weet direct dat hij op de goede plek is. En dat bevordert natuurlijk de conversie!

 

Aandachtspunt 5: Interactieratio laag houden op je landingspagina’s

Op elke landingspagina dien je gebruik te maken van call-to-actionknoppen die bezoekers verleiden om een concrete actie te voltooien. In de call-to-actionknop plaats je teksten zoals “neem contact op” of “direct offerte aanvragen”, zodat het overduidelijk is wat de bezoeker op je landingspagina kan doen.

Het is uiteraard belangrijk om de call-to-actionknop te laten opvallen binnen het design van je website. Veelgebruikte kleuren voor call-to-actions zijn oranje en geel, maar zorg er altijd voor dat je de kleur die je gebruikt opvalt binnen je design. Dat is belangrijker dan de kleur zelf.

Om je-call-to-action op je landingspagina succesvoller te maken, zorg je ervoor dat de interactieratio laag is. Dit houdt in dat je weinig mogelijkheden geeft aan bezoekers om op andere wijze een interactie aan te gaan met je website. De bezoeker op je landingspagina kan alleen klikken op de call-to-action (of wellicht in sommige gevallen een secundaire call-to-action).

Ken jij iemand die wat kan hebben aan de bovenstaande tips? Deel dan dit artikel met hem of haar, zodat zij meer klanten via hun website kunnen binnenhalen. Heb je vragen over de bovenstaande tips of weet je zelf een aantal goede manieren om meer klanten via je site binnen te halen? Laat deze dan achter in de comments onderaan.

Gastblog door Thomas Murray van WebsiteSelect.

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?