<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

door: Sharon de Ruiter

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

auteur
Een enorme doorzetter die ervan geniet om haar kennis te personaliseren en jou hierdoor te helpen.
One4marketing

Heb jij een website waar je weinig klanten mee binnenhaalt? Hoor je altijd verhalen over bedrijven die veel offerteaanvragen krijgen via de website, maar is dat bij jou niet het geval?

De harde realiteit is dat veel bedrijven een aantal cruciale fouten maken waardoor hun website weinig oplevert. De fouten, die eenvoudig zijn te voorkomen, worden zelfs door de grootste bedrijven gemaakt. Het gevolg is dat ze elke maand weer moeite hebben om targets te halen.

Met de huidige technieken van online marketing wordt het steeds makkelijker om nieuwe klanten te werven. Je kunt steeds beter volgen welke pagina’s/content klanten bekijken op jouw website. Door de content en technieken van jouw website hierop af te stemmen, kun je een krachtige marketingmachine bouwen die nieuwe leads (potentiële klanten) voor jou genereerd.

Aandachtspunt 1: Bepaal de SEO-kansen voor je content

Content creëren is leuk, maar content creëren die organisch goed presteert in Google is nóg leuker. Daarmee zorg je namelijk voor een constante toestroom van traffic naar je website. Veel bedrijven houden hier te weinig rekening mee waardoor ze kansen om traffic binnen te halen laten liggen.

Het is een veelgemaakte fout om te mikken op zoektermen met een heel hoog zoekvolume. Voor veel ondernemingen zijn deze zoektermen echter niet haalbaar, omdat deze zoektermen veel concurrentie hebben. Het is zaak om op zoek te gaan naar long tail zoektermen waaruit een specifieker behoefte blijkt. Je mikt dus niet op “wasmachine”, maar op “waar let je op bij een wasmachine met was en droog combinatie kopen”

Om goed zoekwoordenonderzoek te doen, dien je een tool te gebruiken waarmee je kunt bepalen hoeveel zoekvolume er is op bepaalde zoektermen en hoe sterk de concurrentie is. Dit stelt je in staat om SEO-kansen te ontdekken die voor jouw budget haalbaar zijn; een cruciale stap in je SEO-strategie.

Dit kun je bijvoorbeeld doen met de zoekwoordplanner van Google maar er zijn hiervoor veel andere tools op de markt. Zelfs HubSpot kan je hier al adviezen over geven (weer een voordeel van dit handige software pakket). 

contentcreation

Aandachtspunt 2: Creëer content waar mensen graag naar linken

Wanneer je content creëert, is het fijn als andere sites ernaar linken. Hiermee kom je hoger in Google. Een aantal vormen van content die goed werken voor het vergaren van links zijn:

Uitgebreide how to’s

Uitgebreide how to’s of handleidingen zijn waardevol en ontvangen daarom veel links. Je voornaamste doel is iemand uitgebreid uitleggen hoe hij of zij een probleem kan oplossen.

Video

Een video met een bepaalde boodschap of waarin je wederom oplossingen voor problemen aandraagt, wordt vaak naar gelinkt.
Video is een logische ontwikkeling. Want investeren in videocontent is meer dan de moeite waard. Video is een krachtig marketinginstrument voor bedrijven. Nederlanders kijken bij elkaar opgeteld meer dan drie miljard online video's per maand. Dat is per persoon meer dan 270 video's!

Case studies

In een case study leg je in detail uit hoe je een bepaalde klant hebt geholpen. Het is een win-win situatie.  Je laat hiermee goed zien wat je als bedrijf allemaal doet en wat vervolgens de resultaten zijn die jouw klant ermee boekt.  Naast het feit dat je autoriteit uitstraalt in je vakgebied, geef je potentiële klanten ook een kijkje 'achter de schermen' en kan het je sales afdeling ook helpen.

Lijsten

Mensen zijn gek op lijstjes omdat ze dan weten wat ze kunnen verwachten, maak daar gebruik van. Een blog artikel is zeer geschikt voor dit type content. Deze blogartikelen beginnen met titels zoals “de 5 belangrijkste” of de “3 essentiële”.  Zorg dan ook dat je blogtitel daarop aansluit.

Aandachtspunt 3: Optimaliseer de on page content voor SEO

Je dient een aantal basiszaken mee te nemen bij het schrijven van on page content, zodat Google deze beter indexeert. Neem het zoekwoord waarop je wilt ranken mee in:

  • De titel van de content (H1)
  • De URL
  • Afbeeldingen: de afbeelding die je plaatst met de naam “afbeelding” of “image-4289.jpg” zijn het waard om na te lopen. Zoekmachines worden steeds slimmer en ook de alt titel van een afbeelding wordt meegenomen door Google. Hierom is het handig om relevante keyword te verwerken in de alt tekst. Dit is de tekst die gezien wordt als de afbeelding niet kan laden. De bezoeker weet, bij het niet laden van de afbeelding met de titel “image-4289.jpg”, niet waar het over ging. Als je de alt tekst aanpast met je keyword of het onderwerp hoeft de bezoeker niks te missen.
  • Uitgaande externe links: een link binnen jouw website die gekoppeld zit aan een andere website is een uitgaande link. Hierbij laat je de websitebezoeker zien dat je een echt passend antwoord wilt geven op de gestelde vraag. Let wel goed op of de website waarnaar toe wordt gelinkt, beveiligd is en meerwaarde biedt.
  • Scanbaar: zorg dat de tekst scanbaar is en overtuigend is geschreven, zodat het bouncepercentage laag blijft.
  • Metatekst: de omschrijving moet overeenkomen met de content op de pagina en overtuigend zijn.

Zodra je dat hebt gedaan, dien je vooral te werken aan het integreren van synoniemen en semantiek in je SEO-teksten. Synoniemen zijn andere woorden met dezelfde betekenis als je zoekwoord en semantiek zijn woorden die in het verlengde van je zoekwoord liggen. Als je semantiek toepast wanneer je wilt ranken op de zoekterm telefoon, integreer je woorden zoals bellen, communicatie, iPhone, Android, apps etc.

websiteoptimalisatie

Aandachtspunt 4: Zorg voor Message Match op je landingspagina

Op je landingspagina’s moet je de prospect verleiden om over te gaan tot een gewenste actie, zoals een offerte aanvraag of een aankoop. Het gebruik van landingspagina’s is voor betaald verkeer cruciaal. Wanneer je je landingspagina’s optimaliseert, zul je meer klanten via je site binnenhalen.

Wanneer je bezoeker klikt op een betaalde advertentie, wil je dat deze op je landingspagina blijft. Dit gebeurt alleen als de bezoeker het idee heeft dat hij op de juiste pagina is aangekomen, want dan kan de bezoeker zijn behoefte vervullen. Door middel van het toepassen van Message Match zorg je hiervoor.

Message match, een term bedacht door het Amerikaanse Unbounce, betekent dat de copy op je landingspage een match heeft met de woorden die je gebruikt in je advertentie of link die de bezoeker brengt naar je landingspagina. Een voorbeeld hiervan is het matchen van de titel in een Google Adwords advertentie met de titel op je landingspagina.

Een slecht voorbeeld is:

  • Titel Google Adwords advertentie: CRM voor meer sales?
  • Titel landingspagina: Je projecten nog beter managen

Een goed voorbeeld is:

  • Titel Google Adwords advertentie: CRM voor meer sales?
  • Titel landingspagina: CRM voor meer sales?

Het is heel simpel en je bezoeker weet direct dat hij op de goede plek is. En dat bevordert natuurlijk de conversie!

Aandachtspunt 5: Interactieratio laag houden op je landingspagina’s

Op elke landingspagina dien je gebruik te maken van call-to-actionknoppen die bezoekers verleiden om een concrete actie te voltooien. In de call-to-actionknop plaats je teksten zoals “neem contact op” of “direct offerte aanvragen”, zodat het overduidelijk is wat de bezoeker op je landingspagina kan doen.

Het is uiteraard belangrijk om de call-to-actionknop te laten opvallen binnen het design van je website. Veelgebruikte kleuren voor call-to-actions zijn oranje en geel, maar zorg er altijd voor dat je de kleur die je gebruikt opvalt binnen je design. Dat is belangrijker dan de kleur zelf.

Om je-call-to-action op je landingspagina succesvoller te maken, zorg je ervoor dat de interactieratio laag is. Dit houdt in dat je weinig mogelijkheden geeft aan bezoekers om op andere wijze een interactie aan te gaan met je website. De bezoeker op je landingspagina kan alleen klikken op de call-to-action (of wellicht in sommige gevallen een secundaire call-to-action).

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..