<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat doet een HubSpot partner eigenlijk? | One4marketing

door: Driek Geurtsen

Wat doet een HubSpot partner eigenlijk? | One4marketing

Wat doet een HubSpot partner eigenlijk? | One4marketing

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

One4Marketing is een HubSpot Diamond partner. Dat klinkt natuurlijk mooi. Maar wat heb jij daar aan? Wat betekent het en wat doet een HubSpot partner eigenlijk?

Als je HubSpot marketing automation wilt gaan inzetten, is het de vraag waar je moet beginnen. Koop je een licentie en ga je gewoon maar aan de slag? Begin je met de trainingen in de HubSpot Academy? Of schakel je de hulp in van een lokale HubSpot agency?

Na het lezen van dit blog weet je wat je van een HubSpot partner kunt verwachten. Je kunt dan zelf de inschatting maken of het zinvol is om eens met zo’n bureau om tafel te gaan.


Eerst even dit: wat is een HubSpot partner?

Een HubSpot partner, ook wel Hubspot agency genoemd, is een lokale specialist die gecertificeerd is in de methodes van HubSpot. Het bureau heeft directe communicatielijnen met HubSpot en is helemaal thuis in het platform. Wil je aan de slag met marketing automatisering in HubSpot dan kun je rechtstreeks een licentie aanschaffen, of via een lokale partner die jou adviseert en helpt met de implementatie.


Welke soorten partners zijn er?

De populariteit van HubSpot groeit in Nederland en daarmee ook het aantal HubSpot partners. Niet alle partners hebben hetzelfde niveau. HubSpot maakt onderscheid in 4 niveaus:
- Elite
- Diamond
- Platinum
- Gold

De rangschikking is op basis van verkochte en beheerde licenties. Het zegt dus iets over het aantal klanten en de ervaring van het bureau. Sommige partners hebben vooral ervaring met de HubSpot Marketing Hub. Wil je ook met de HubSpot Sales Hub, HubSpot CRM en de HubSpot Service Hub gaan werken? Let dan op dat een partner daar ook ervaring mee heeft.


Waar staat One4Marketing?

Ons bureau is al vanaf 2011 HubSpot partner. Inmiddels zijn we gegroeid naar HubSpot Diamond partner. Met veel plezier helpen we dagelijks onze klanten met het adopteren van de inbound methodiek en het werken met de marketing, sales en service software van HubSpot.


Wat kun je van een HubSpot agency verwachten?

We gaan wat dieper in op wat een HubSpot partner voor jouw organisatie kan betekenen.

1. Strategie en doelstellingen
2. HubSpot implementatie
3. Support om de hoek
4. Blijvend verbeteren en optimaliseren
5. Training en coaching

1. Strategie en doelstellingen

Wij vinden het altijd belangrijk om te beginnen bij de strategie en doelstellingen. Wat is jullie visie? Waar wil je over één jaar en over drie jaar met je marketing staan?

Hoe grote fans wij ook zijn van het HubSpot platform, uiteindelijk is de software niet het doel maar het middel. Het middel om verbinding te maken met mensen. Om de juiste mensen aan te trekken als klant.

Als duidelijk is welke doelen je wilt bereiken, kijken we ernaar hoe je die doelen gaat bereiken. Daarna komt pas de software. HubSpot heeft veel modules en tools binnen het platform. Zorg dus dat je je niet verliest in al die mogelijkheden. Een HubSpot partner adviseert je hoe je het platform zo inricht dat het bijdraagt aan jullie doelstellingen.

Is één van je doelen, het kwalificeren van meer leads? Pas dan deze tips toe voor een sterke leadgeneratie! : 

Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

2. HubSpot implementatie

Zijn de doelen duidelijk? Dan is het tijd voor het kiezen van de modules en de technische HubSpot onboarding. Een HubSpot partner heeft ervaring met de inrichting van het platform en kan je daar goed bij helpen. HubSpot is heel gebruiksvriendelijk, maar elk nieuw systeem kost tijd om te leren kennen. Een HubSpot partner zorgt dat alles goed ingesteld wordt en dat jullie optimaal gebruik maken van de mogelijkheden.

Wat kan een HubSpot partner voor jou uit handen nemen?

- Inrichten deal pijplijn
- Inrichten rapporten en analysetools
- Koppelen van e-mail
- Koppelen met andere applicaties
- Segmenteren van contacten
- Inrichten marketing hub met huisstijl, logo’s, domeinen en social media
- Bouwen van website in HubSpot CMS
- Templates maken voor landingspagina’s en blogs
- Opzetten van leadgeneratie campagnes
- Uitleg, training en beantwoorden van al je vragen


HubSpot onboarding door partner

Je kunt een fantastisch systeem hebben, dat voor geen meter werkt. Als het niet goed is geïmplementeerd en medewerkers er niet prettig mee werken, had je er net zo goed niet aan kunnen beginnen. HubSpot verplicht je om onboard te worden. HubSpot stimuleert daarom de onboarding met een lokale partner. Sluit je een licentie af via een HubSpot partner dan hoef je hen geen onboarding fee van rond de € 2760,-  te betalen. Je betaalt dan jouw lokale partner de kosten voor de onboarding en eventuele training.

One4marketing verzorgt de onboarding sneller dan de gebruikelijke 90 dagen en geeft net dat extra puntje aan kwaliteit mee. Dit zodat jij met een goed gevoel jouw portaal in HubSpot gaat gebruiken.

smile-glimlach


3. Support om de hoek

HubSpot levert zelf prima support op afstand. Toch kan het heel fijn zijn om even snel met iemand in Nederland te bellen. Iemand die jou en je bedrijf goed kent. Dankzij alle kennis en ervaring kan een partner je vaak direct helpen. Is het toch iets om even voor te leggen aan HubSpot zelf, dan heeft een partner voorrang bij supportvragen. Je wordt dus in alle gevallen sneller geholpen.


4. Blijvend verbeteren en optimaliseren

Is HubSpot succesvol geïmplementeerd en werken jullie er een tijdje mee? Dan is het altijd goed om periodiek te kijken hoe het gaat. Behalen jullie de doelstellingen? Waar moet bijgesteld worden? Zijn de analyses duidelijk en halen jullie voldoende uit het platform? Heb je nog steeds voldoende kennis om met HubSpot te werken.? Een HubSpot agency kijkt met je mee, geeft advies en weet aan welke knoppen je kunt draaien voor meer resultaat. Maak gebruik van de ervaring en kennis die er is. Je hoeft het niet alleen te doen.

Werk je al met HubSpot?

Dan ben je misschien wel benieuwd of jullie optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van marketing automation. Waar is nog winst te behalen? Op welk vlak hebben medewerkers hulp of training nodig? Een HubSpot partner helpt jullie naar het volgende level.

Hoe kan een HubSpot partner helpen met optimaliseren?

- Bouwen van specifieke workflows en templates
- Opzetten van leadgeneratie campagnes
- Optimaliseren van website op basis van Growth Driven Design
- Uitvoeren van analyses, opstellen van rapportages
- Presenteren van optimalisaties, verbeteringen en nieuwe voorstellen
- Upgraden naar hogere versie van HubSpot
- Koppelen met andere applicaties


5. Training en coaching

HubSpot heeft een uitgebreide academy. Ze lopen wereldwijd voorop met hun gratis online trainingen over inbound marketing, sales, support en klantenservice. Je kunt dus heel veel leren van HubSpot zelf. Een HubSpot partner kan dat aanvullen met training en coaching die specifiek is afgestemd op jullie organisatie. En misschien vind je het wel prettiger om live training te krijgen in het Nederlands, in plaats van de Engelse video’s te bekijken.

‘Wat belangrijk is bij het werken met HubSpot is dat je de technologie beheerst, maar niet uit het oog verliest dat het om mensen gaat. We willen mensen verbinden en werken aan lange termijnrelaties.’
Driek Geurtsen, oprichter en CEO One4Marketing


9 x de meerwaarde van een HubSpot partner

We vatten het nog even voor je samen. Welke meerwaarde kun je van een goede HubSpot partner verwachten?

1. Een bak aan ervaring met het HubSpot platform.
2. Advies over jullie marketing- en salesstrategie, inbound marketing en marketing automation.
3. Goede begeleiding bij de implementatie.
4. Altijd snel en persoonlijk antwoord op jouw vragen en voorrang bij HubSpot support.
5. Training van jullie medewerkers in inbound marketing en HubSpot.
6. Inrichting van het platform, bouwen van templates, instellen van rapportages.
7. Een team dat altijd goed op de hoogte is van de nieuwste HubSpot mogelijkheden en in direct contact staat met experts van HubSpot.
8. Vroegtijdig toegang tot de nieuwste releases.
9. Hulp bij de uitvoering, bij gebrek aan tijd of kennis binnen jullie eigen team. Zoals contentcreatie, uitvoering van marketing campagnes en opvolging door sales.

En daar kunnen wij vanuit One4Marketing nog één aan toevoegen: je kunt ervan op aan dat wij net zo hard gaan voor jullie succes als jullie zelf.

New call-to-action


Is het zinvol voor jou om met een partner te gaan werken?

HubSpot is een gebruiksvriendelijk platform. Toch kan het je veel tijd kosten om het goed in te richten en er optimaal gebruik van te maken. Dat vraagt om kennis en ervaring die je in het begin nog niet hebt. Helemaal niet zo gek dus om daar een HubSpot agency bij te halen.

Twijfel je of dat nodig is? Laten we het eens omdraaien: kan het kwaad om gewoon eens een uurtje samen te sparren over inbound marketing en de toepassing binnen jullie organisatie?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Kom in contact met ons.

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
facebook-winactie-leadgeneratie-resized-600

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

Jij bent klaar om te groeien met je organisatie. Om van je website een lean, mean, leadmachine te..

hubspot

Hoe werkt de GDPR binnen HubSpot?

E-mailadressen van potentiële klanten die rondzwerven in een spreadsheet op de harde schijf, de..

hubspot

HubSpot vs. WordPress: voor welk CMS kies je?

Het volgende million dollar idea zit in je hoofd en je wilt je doelgroep ermee helpen. Dan heb je..