<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

6 redenen om een nieuwe website te ontwikkelen | Growth Driven Design

door: Marieke Westerterp

6 redenen om een nieuwe website te ontwikkelen | Growth Driven Design

6 redenen om een nieuwe website te ontwikkelen | Growth Driven Design

auteur
Marieke Westerterp - One4marketing
One4marketing

Kijk! Je hebt het al gezien: de blogs van One4marketing zitten in een nieuw design. Mooi, hè? Met wat spanning en veel plezier lanceren we de nieuwe website van One4marketing. Deze site is ontwikkeld via de methode Growth Driven Design (GDD) en ik heb het laatste stukje van de bouw begeleid. Superleuk om te doen! In dit blog vertel ik je wat GDD precies is aan de hand van de zes voordelen van deze methode.

Webdevelopment via growth driven designWat is Growth Driven Design?

Het eerste voordeel is dat Growth Driven Design structureel betere resultaten oplevert. Maar wat is growth driven design precies? Growth Driven Design of GDD is de tegenhanger van de watervalmethode of traditioneel webdevelopment. Een traditioneel websitetraject heb je waarschijnlijk weleens vanaf de zijlijn meegemaakt. Want dat is vaak de positie van jou als klant: je geeft een opdracht met een prachtig design en een stapel functionaliteitseisen en komt dan aan de zijlijn te staan. De developers gaan aan de slag voor de komende drie maanden. Ondertussen komen er wat vragen en er is wat tegenslag. Sommige eisen zijn technisch toch wat ingewikkelder. Er moet geld bij…

Zes maanden later wordt uiteindelijk het eindresultaat gepresenteerd. En daar is vaak wat op af te dingen: de developers hebben het goed bedoeld en hard gewerkt, maar toch een verkeerde afslag genomen. De site voldoet niet helemaal aan de wensen van jou als klant. En later blijkt de conversie van sitebezoekers naar leads lager dan verwacht.

Nou, als je traditioneel webdevelopment weleens vanaf de zijlijn aanschouwd hebt, ben je een van de velen. Hieronder staan de 3 belangrijkste nadelen van de oude methode van websites ontwikkelen:

1. Het eindresultaat is anders dan gedacht.

2. Het duurt langer dan gepland.

3. De site is duurder dan gepland.

In de loop van de tijd stappen steeds meer agency's of bureau's voor webdevelopment over op een vorm van Agile werken. Bij Agile werk je iteratief: in kleinere stapjes werk je toe naar het eindresultaat. Growth Driven Design is een Agile-methode, maar dan met de focus op groei. Door tussentijds ook te profiteren van gebruikersdata kan de website nog scherper toegesneden worden op je groeidoelstelling of KPI. Dat past precies het doel van One4marketing: bedrijven laten groeien.

Lees het gratis e-book Growth Driven Design

De 6 voordelen van Growth Driven Design; een andere manier van werken:

1. Het eindresultaat past precies bij jouw bedrijf.

Growth Driven Design-1-1Growth Driven Design bestaat uit drie fases waarbij je als klant intensief betrokken bent. In de strategiefase blijven de developers zo dicht mogelijk bij jou als klant door te werken vanuit Buyer Persona’s en user stories. Jouw doelen en de wensen van jouw sitebezoekers zijn in de strategiefase goed in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt in de tweede fase een basissite neergezet. Dit maak je als klant van dichtbij mee. Bij elke keuze ben je betrokken. In de derde fase van continue verbetering ga je de site stuk voor stuk uitbouwen. (Zie de figuur GDD vs. traditioneel webdevelopment.) Telkens bepaal je opnieuw de prioriteiten zodat je kan sturen op wat nu belangrijk is. Ook benut je alvast de gebruikersdata van de basissite. Nog voordat het geld op is, kan je bijsturen. Resultaat: de website wordt precies zoals jij wil.

2. De website blijft binnen budget en binnen de tijd.

Growth Driven Design levert binnen budget en binnen de tijd gegarandeerd een website op. In de strategiefase zijn er prioriteiten gesteld aan alle wensen. In de tweede fase bouwt het team de meest essentiële onderdelen zodat je zo snel mogelijk een werkende launchpad-website hebt. Dit is een basiswebsite die alle essentiële onderdelen bevat.

In de derde fase wordt de site uitgebouwd via meerdere sprint cycles. Een sprint cycle is een blok van een paar weken waarin het developmentteam een waardevolle toevoeging voor de website bouwt, zoals een prijsmodule of de productpagina's. Voor het begin van de sprint cycle is alles wat nodig is om functie X te bouwen goed uitgedacht en opgeschreven. Alle benodigde informatie is voor handen. In de sprint cycle ben je als klant actief betrokken. Je kijkt mee, geeft meteen antwoord op vragen. Zo ben je ook meteen op de hoogte van moeilijkheden. Je kunt direct aangeven wat belangrijk is. Je hebt als klant een goed stuur in handen om de website naar je eigen hand te zetten. En de developer kan lekker doorwerken omdat hij bij twijfel met jou kan sparren. Je voorkomt hiermee dat de developer twee dagen bezig is met iets wat je eigenlijk net anders bedoelde, waardoor die tijd verspild is.

Dat is natuurlijk prachtig: een site naar jouw smaak, op tijd én binnen budget. Maar dan heb ik nog niet het belangrijkste voordeel van GDD benoemd: betere resultaten.

3. Betere resultaten met GDD

blurred-background-close-up-coffee-cup-908284-1GDD levert namelijk structureel betere resultaten op. Beter nog dan je in de planning had. Straks bewijs ik dat met cijfers. Nadat je de launchpad-website hebt gebouwd is nog niet alles van de prioriteitenlijst uitgevoerd. En dat is prachtig! Want nu kan je alvast leren van de launchpad-site.

Bij de watervalmethode gebeurde het weleens dat er halverwege nieuwe goede ideeën of inzichten naar boven kwamen waardoor er bijgestuurd moest worden en het project uitliep. En dan ging iedereen zitten balen en zuchten… Bij de GDD-methode ga je na de launchpad-site juist opnieuw bij elkaar zitten om door te ontwikkelen. Zijn er ondertussen nieuwe zaken naar boven gekomen? Dan kan je die nu op de lijst zetten.

4. Continue verbetering op basis van data

Het goud van GDD is dat je alvast kan profiteren van de data van de launchpad-website. Onderzoek wat je bezoekers precies doen en leer van hun gedrag. Gedragen de bezoekers zich wel zoals jij had ingeschat? Waar in je funnel zitten onvoorziene drempels waardoor je bezoekers afhaken? Via deze data driven methode komen er wellicht andere verbeterpunten naar boven dan je van tevoren bedacht hebt. Het mooie van de software HubSpot, die wij gebruiken, is dat de data verweven zitten in de software. HubSpot heeft het CRM en CMS gecombineerd waardoor ik precies kan zien hoeveel blog-lezers of websitebezoekers daadwerkelijk hun contactgegevens invullen en hoeveel leads uiteindelijk door Sales worden opgepakt. Deze data helpt om de juiste keuzes te maken, zowel bij details als in het grote plaatje van het halen van onze KPI.

photo-1532622785990-d2c36a76f5a6-1-15. KPI’s halen

Dat geeft je ook de kans om interessant vragen te stellen: Worden de opgestelde KPI’s gehaald? Zijn er nog obstakels die weggehaald kunnen worden? Doe een A/B-test om uit te vinden wat beter is. Deze inzichten kan je toepassen in de volgende verbeterstap. Omdat je slechts een basissite gebouwd hebt, is er nog geld en budget om deze effectieve aanpassingen te doen! Zet de nieuwe inzichten om in user stories en bepaal opnieuw welke prioriteit een user story krijgt. Kies welke uitbreiding het meeste resultaat oplevert. Dat onderdeel bouwt het team, weer in nauwe samenhang met jou als klant. Daarna ga je opnieuw evalueren, naar de data en KPI’s kijken, ideeën genereren en prioriteren. En zo ga je door en door en door….
En ondertussen haal je de huidige KPI's en boek je de gewenste resultaten!

6. De website gaat niet op slot

De derde fase van continue verbetering op basis van data eindigt niet. Hij loopt telkens door zodat je kan blijven schaven aan wat goed is voor jouw zaak. Na een, twee of drie maanden, net wat jouw site nodig heeft, komen er vernieuwingen. De juiste vernieuwingen, want ze zijn ingegeven op basis van data. Geen discussies meer of een groene of een blauwe knop beter werkt, maar gewoon met cijfers hard bewijzen dat blauw echt beter is dan groen. Je website gaat niet voor drie jaar op slot tot er weer budget is. Als er tussentijds technische vernieuwingen zijn, die ook voor jou profijtelijk kunnen zijn, kan je die tussentijds doorvoeren.

7. De resultaten: 10% meer winst met GDD in zes maanden

hubspot logo klein-1De site wordt helemaal afgesteld naar wat het beste is voor jouw bussiness. HubSpot, de technisch partner van One4marketing, heeft wereldwijd onderzoek gedaan naar hoeveel beter de GDD-methode is ten opzichte van traditioneel webdevelopment. Dit zijn de bevindingen van het onderzoek bij 350 agencies wereldwijd:

- Sneller resultaat zien: de site gaat live in 60 dagen in plaats van 108 dagen

- Snellere groei voor jouw bedrijf: 14 % meer bezoekers, 16 % meer leads en 10% meer winst in zes maanden na de launch.

Dat zijn indrukwekkende cijfers. Daar komt nog bij dat mensen het websitetraject veel leuker vinden: traditioneel webdevelopment scoort een 6.3, tegenover een 7.7 bij GDD-development.

Blijf op de hoogte

Genoeg voor nu. Lees alles nog eens terug in ons e-book Growth Driven Design. De komende maanden wil ik je meenemen in de verdere ontwikkeling van de website van One4marketing. De fase waar wij nu in zitten: van launchpad-website naar de eerste GDD-sprintcycle is een hele interessante. Ik ga ook apart aandacht besteden aan de verschillende fases.

Wil je al eerder meer informatie ontvangen, neem dan contact op met Michel van der Neut.

Michel-1

Lees meer:

- Lees ook blog 2 over Growth Driven Design

Lees meer over Growth Driven Design

Maak een site die je bedrijf laat groeien

Alsjeblieft, het e-book
Growth Driven Design e-book

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

Onze launchpad website haalt haar KPI niet! Growth Driven Design

Na de launch van je website is het project niet af. Dan begint het leukste deel: je gaat leren!..

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..