<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

4 aanbevelingen voor ICT bedrijven die (willen) bloggen

door: Driek Geurtsen

4 aanbevelingen voor ICT bedrijven die (willen) bloggen

4 aanbevelingen voor ICT bedrijven die (willen) bloggen

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 computer-472016_1920.jpg

De twee doelen van jouw zakelijke ICT blog

Jouw zakelijke blog heeft eigenlijk twee doelen:

  • het moet waarde bieden voor de huidige en toekomstige klanten en
  • tegelijkertijd de groeistrategie ondersteunen.

 

Vier aanbevelingen voor succes!

1. Denken als een online uitgever.

Je bent meer dan een zakelijke blogger. Je bent een online uitgever. Jouw taak is niet het genereren van één of twee blogartikelen per week. Nee, je hebt veel meer verantwoordelijkheid. Dezelfde als die van uitgevers in de traditionele media. Het enige verschil is dat al die verantwoordelijkheden rechtstreeks gekoppeld zijn aan uw bedrijf. Het gaat over jouw visie, jouw kennis, jouw markt met haar ontwikkelingen, jouw producten of diensten en vooral over jouw (potentiële) klanten.

Traditionele uitgevers hebben de taak om relevante content te creëren, om deze content op een zo best mogelijke manier te publiceren en daarmee een zo groot mogelijk bereik te creëren. Daarnaast ook te zorgen voor advertentie inkomsten.

Als een online uitgever doe jij al deze dingen ook. Met jouw bedrijf zorg je ervoor dat het artikel, dat jij schrijft, waardevol is voor potentiële klanten. Zodanig wordt aangeboden, dat het de leadgeneratiedoelen van uw bedrijf ondersteunt. En opmerkelijk is, zodat anderen jouw artikel gebruiken in hun blog of een link aanbrengen naar jouw blogartikel.

2. Schrijf over zaken die er toe doen.

Vermoei je lezers niet met teksten over hoe geweldig jouw ICT bedrijf het wel niet doen kan. Maar schrijf over ICT ontwikkelingen, waarmee klanten hun voordeel kunnen doen. Of over onderzoeken die je voorziet van een kritische noot. Maar ook over klantcases en de voordelen die zij ervaren van ICT in hun business. Beantwoord vragen en opmerkingen van lezers van jouw blog.

Deze teksten en hun ondersteunende zoekwoorden verschillen met die van jouw website. Hierdoor zullen jouw blogartikelen niet alleen bijdragen tot meer bezoekers, maar ook aan betere kwaliteit van prospects. 

3. Vraag jouw lezers wat ze willen.

We raken allemaal aan van alles gewend. Dat geldt ook voor het schrijven van blogartikelen. Daarom is het na een bepaalde periode goed om de lezers te vragen om via een enquete feedback te geven op jouw blog. Vraag over hoe zij de artikelen ervaren. Maar ook welke onderwerpen zij in de toekomst terug willen zien op jouw ICT blog. En wat daarbij de presentatie vorm gewenst is (bijv. tekst, audio, video, enz.) Geeft geïnteresseerde lezers (jouw fans!) de kans om hun eigen, gepersonaliseerde suggesties te doen. 

4. Zorg voor een duidelijk verband tussen uw blog en uw website.

Jouw blog is of wordt waarschijnlijk de belangrijkste bron voor nieuwe verkeer naar de website vanuit zoekmachines en sociale media. Een artikel op jouw blog is voor een potentiële klant dan het eerste wat zij over jouw bedrijf ziet. 

Met je blog kun je nieuwe bezoekers op een gemakkelijke manier kennis laten maken met jouw ICT bedrijf. Het is daarbij belangrijk te zorgen voor overeenkomenst tussen jouw blog en jouw website (bijv. de navigatie en de design elementen). Op die manier maak je het bezoekers gemakkelijk om extra informatie over het bedrijf te vinden, wanneer ze die zoeken.

Zakelijk bloggen is mijns inziens een van de belangrijkste instrumenten om nieuwe bezoekers naar de corporate website te leiden en leads te kunnen genereren. Dit op basis van waardevolle informatie, ondersteund door de juiste zoekwoorden en van zo'n waarde dat mensen het via social media graag delen met anderen.

Wil je leren hoe je op de juiste manier zakelijk moet bloggen? Ga direct aan de en ontvang een gratis e-book.

 

Bloggen voor gevorderden


Bron: Hubspot, Kipp Bodnar

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..