<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 redenen waarom een blog hebben goed is voor consultants

door: Driek Geurtsen

5 redenen waarom een blog hebben goed is voor consultants

5 redenen waarom een blog hebben goed is voor consultants

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Een blog op je website? Tja.... Dan staat de wagen vaak even stil!

De meeste consultants en andere kenniswerkers weten dat ze een website moeten hebben. Maar een blog. Tja. Dan staat de wagen vaak even stil.

Blog 5 redenen voor consultans om te bloggen

Natuurlijk zegt een Inbound Marketeer, als ik kon, zou ik meteen beginnen. Alleen dan wel met beleid. Een blog beginnen, dat is niet zo’n kunst. Maar volhouden, daar gaat het om. En eigenlijk geldt dat voor ieder bedrijf.

Er is namelijk niets erger dan het opzetten van een blog, die vanzelf past in uw website.

Waarop een aantal artikelen zijn geplaatst …en... het vervolgens maanden duurt voordat er weer nieuwe content wordt geplaatst.

Slecht voor je imago? Dat is eigenlijk geen vraag. Dat voel je zelf al wel aan denk ik. Want stel je eens voor dat een potentiële klant je website bezoekt, vervolgens op blog klikt en ziet dat de laatste post van 6 maanden geleden was.

Jammer (is nog een beetje zwak uitgedrukt). Dus, voordat je er aan begint moet je een plan maken. Of anders gezegd een content kalender. Met hierin de data voor de te plaatsten post. Daarna moet je een aantal posts vooruit schrijven. Ja echt. Geloof mij maar. Ik ben er eentje van over de deadline heen gaan. En weet daarom hoe belangrijk het is een voorraad aan teksten te hebben.

Goed. Nu hebben we het gehad over wat je je moet realiseren wanneer je met een blog wilt beginnen. Misschien klinkt het belerend. Misschien denk je ik wacht er nog even mee. Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling!.

En om je enthousiasme weer terug te krijgen of nog verder te laten stijgen, hier onder 5 voordelen.

1. De liefde van zoekmachines - Zoekmachines zoals Google hebben een grote voorliefde voor de content van blogs. Vooral wanneer er consequent post wordt. Zelfs wanneer je om de paar dagen of weken een korte post je blog plaatst, zal je blog stijgen in de ranking en dus ook wat betreft de traffic naar je blog.

2.Jij bent de blog expert - Je bent toch de professional? Natuurlijk je ben je dat! Schrijven over je ervaringen, het delen van verhalen en consulting case studies, etc is een geweldige manier om jouw expertise te tonen en bekend geworden als een autoriteit.

3. Delen is vermenigvuldigen – Met de kennis en ervaring hebt anderen op weg helpen. Daar doe je het voor als je kennis deelt. Wordt je daar armer van. Welnee, je krijgt er volgers voor terug. En klanten. Je krijgt er ideeën voor terug en wordt rijker.

Wees daarom niet karig met het delen van jouw kennis, en geef het gratis weg...Ben je bereid te delen?

 

4. Wordt gevonden door mensen via zoekmachines – Op het moment dat je start met het publiceren op  jouw blog  wordt gevonden in de zoekmachines door mensen die op zoek zijn naar informatie over het onderwerp dat je hebt geschreven. Dit is een geweldige manier om contact met potentiële klanten.

5. Eenvoudig aan de slag - Het opzetten van een blog is echt heel makkelijk. Echt! Zelfs wanneer je niet beschikt over enige technische kennis. Misschien kost het je een paar honderd euro door iemand in te huren,  maar dat is het dubbel en dwars waard. Je kunt ook kijken naar diensten zoals WordPress.org, WordPress.com en Blogger – Die allemaal op een makkelijke manier helpen om op een eenvoudige manier een blog op te zetten. 

Geen super schrijftalent vereist - Er gaat een gerucht dat je een super talent nodig hebt, om succes te hebben als schrijver van een blog. Echt niet! Jij hebt de kennis, de ervaring. Durf je het te delen, ben je daarin open, oprecht en vooral jezelf dat zijn de vragen die je moet beantwoorden. Ik ben ook geen romanschrijver, maar wil graag iemand helpen met de kennis die ik heb of ergens vandaan haal. Jij kunt het ook!

Wanneer je de discipline op kunt brengen om elke een of twee weken te schrijven aan een post voor je blog wegen de voordelen ruimschoots op tegen de risico's.

zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

 
Deze blog is geschreven naar aanleiding van een post 
door Michael Zipursky van Business Consulting Buzz

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..