<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

The perfect fit: branding & bloggen

door: One4marketing

The perfect fit: branding & bloggen

The perfect fit: branding & bloggen

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
download (2)

Branding en bloggen, in de huidige marketingwereld zijn deze twee allebei vrij essentieel geworden. Iedereen die online actief is, doet wel aan bloggen. En branding is eigenlijk precies wat inbound marketing inhoudt, door middel van de pull-strategie klanten naar jou toe laten komen in plaats van andersom. Dit doe je door jouw ‘brand’ goed te positioneren in de markt: branding. Hiervoor zijn allerlei marketing activiteiten – brand management – voor nodig, zoals bijvoorbeeld bloggen. En laat deze twee, branding en bloggen, nou net héél goed bij elkaar passen ..

 

Branding

Wanneer je consumenten naar je toe wil trekken, zal je veel activiteiten moeten verrichten. Daarbij is het naar buiten brengen en neerzetten van je merk een van de belangrijkste. Bij het merk hoort dan ook een bepaald logo en daarnaast kleven er een aantal waarden aan vast die bij het bedrijf en de manier van zakendoen passen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de consumenten zich kunnen, willen en gaan identificeren met die waarden en dus met jouw merk. En wanneer je dit punt bereikt hebt, ben je al heel goed op weg. Consumenten (en klanten) voelen zich op hun gemak bij jouw merk en als het eenmaal ‘goed voelt’, dan zijn ze al snel geneigd om bij jou te kopen, in plaats van bij de concurrent.

Nu is het aan jou hoe je jouw brand neerzet. Allereerst moet je het zien op te bouwen, een merk moet namelijk iets zijn wat écht bij de mensen blijft hangen en niet zomaar het ene oor in gaat en het andere weer uit – zoals bij veel marketing/reclame activiteiten vaak wel het geval is. Dan zijn er vervolgens verschillende activiteiten die kunnen bijdragen aan jouw branding strategie. Bloggen is er daar één van.
 

Bloggen

Bloggen kan ieder op zijn eigen manier aanpakken, je bent vrij om te schrijven wat je wil en er zijn geen regels. Een ideale manier dus om jouw merk eens goed neer te zetten en gevoel mee te geven in jouw verhalen. Want verhalen doen het vaak erg goed: je neemt de lezer mee in je verhaal, wat je uiteindelijk moet zien te koppelen aan jouw merk, product of dienst. In officiële termen doe je dan aan storytelling, letterlijk vertaald dus het vertellen van een verhaal. Het is belangrijk dat als je dit type blogs schrijft, je zorgvuldig nadenkt over welk verhaal je wil vertellen, en aan wie. Over het algemeen zal je het richten aan je lezers – potentiële klanten – en is het dus van belang dat je bij hun behoeften en interesses aan moet zien te sluiten. Wanneer je werkt met buyer persona’s binnen de marketing, dan kun je deze ook gebruiken bij het schrijven van blogs. Met een buyer persona voor je neus heb je een duidelijk beeld van hoe de lezer eruit ziet en wat hij of zij graag wil horen van jou. Zo sluiten je blogs uiteindelijk beter aan op de behoeften van de lezers en is de kans groot dat het verhaal wat jij probeert te vertellen indruk maakt.

Of je nou een verhaal vertelt, top 5 lijstjes maakt, of interviews uitwerkt, al deze typen blogs zeggen iets over jou, jouw merk en jouw bedrijf. Het is de manier waarop je schrijft, je woordkeuze en de wijze waarop je je blog opbouwt. Mensen kunnen hieruit opmaken hoe je in elkaar zit en met welke gedachten en gevoelens je te werk gaat. Is dat positief, open en eerlijk? Dan zit het er dik in dat lezers dit aanvoelen, zich op hun gemak beginnen te voelen en zich willen identificeren met jouw verhalen, blogs en jouw merk. Ze zijn het eens met wat je schrijft en willen meer van je weten. Je begint een vertrouwensband op te bouwen, iets wat erg belangrijk is in een klantrelatie. Pas wanneer mensen jou als bedrijf vertrouwen, zijn ze bereid om iets bij jou te kopen. Wat overigens ook bijdraagt aan het opbouwen van vertrouwen bij lezers, websitebezoekers en klanten, is het weggeven van kennis in bijvoorbeeld je blog. Door zo nu en dan wat van jouw kennis te verwerken in een blog, geef je de lezer het gevoel dat je hem of haar vertrouwt en graag wat wil meegeven. Deze open houding wordt zeer gewaardeerd.

11Als je dus wil scoren met jouw branding strategie, vergeet dan vooral niet te bloggen! Het is een ideale manier om jouw merk goed neer te zetten en te vertellen over jouw producten of diensten. Wanneer je die blogs wil promoten, is het handig om dit via social media te doen, zodat je blogs snel kunnen worden verspreid en daardoor veel worden gelezen. Ook het promoten van je blogs draagt bij aan branding, dus probeer ook bij de inleidende teksten op je sociale kanalen jouw merk goed neer te zetten en gevoel mee te geven. Zorg ervoor dat jouw blog perfect aansluit bij jouw branding strategie en maak de perfect fit waar!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..