<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Word slimmer met Inbound Marketing

door: One4marketing

Word slimmer met Inbound Marketing

Word slimmer met Inbound Marketing

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
nerd

De meeste mensen zijn zich inmiddels wel bewust van het feit dat Inbound Marketing vandaag de dag een onmisbare marketingstrategie is. Het helpt je op een innovatieve manier aan klanten, want in plaats van achter mensen aan te gaan, vinden mensen jou en jouw bedrijf zelf. Zo kom je op een effectieve manier aan de juiste klanten. Naast het voordeel dat je snel de juiste doelgroep te pakken hebt, is er ook nog het voordeel dat je er slimmer van wordt. Waarom dat zo is, ga ik dan nu uitleggen. 


Je leert je klanten beter kennen

Bij Inbound Marketing is het dus de bedoeling dat de klanten jou vinden, maar daarvoor moet je natuurlijk al wel enige activiteit verricht hebben. Daarom heb je grondig research gedaan naar de achtergrond van jouw doelgroep: wat vinden ze precies interessant, hoe en waarom?
Eén van de belangrijkste Inbound Marketing activiteiten, is het creëren van content. En niet zomaar content, nee: opmerkelijke, relevante content. Samen met de kennis die je hebt opgedaan tijdens je research naar de doelgroep, heb je zo de juiste ideeën over hoe de content van jouw bedrijf eruit moet komen te zien, welke inhoud het bevat, en in welke stijl dit overgebracht wordt. En tegenwoordig ook essentieel, het sociale netwerk. Dit is een van de belangrijkste kanalen om content te delen, naast natuurlijk de website van het bedrijf. Je leert je klanten beter kennen door uit te zoeken waar zij zich zicht bevinden. Stel je deelt jouw content via LinkedIn, Twitter en Google+, dan kun je nagaan op welk kanaal het bijvoorbeeld het meest bekeken of gedeeld is. Wanneer je daar kennis van hebt, kun je beter toespitsen op de belangrijkere, succesvolle kanalen, zodat de klant zich vervolgens nóg meer aangesproken voelt. 
 

download (4)

Medewerkers leren klanten kennen

Inbound Marketing is een filosofie die in wezen door het hele bedrijf moet doordringen. Het werkt niet goed wanneer er bijvoorbeeld slechts één marketeer zich bezighoudt met ‘het Inbound Marketing project’ van het bedrijf. Wanneer je de Inbound Marketing strategie hanteert, is het van belang dat iedere medewerker zich daarvan bewust is. In principe zijn de meeste medewerkers namelijk nauw betrokken bij klanten, en zijn ze daarmee direct ook betrokken bij Inbound Marketing. Zo schreef ik twee weken geleden een blog over hoe Marketing en Sales verschillend kijken naar leads. Deze beide afdelingen zijn nauw betrokken bij de Inbound Marketing: marketeers vooral met het aantrekken van klanten, verkopers voornamelijk met de laatste stappen van het proces: de daadwerkelijke verkoop en het behoud van deze klanten. Dit duidt al aan dat er dus al verschillende afdelingen te maken hebben met Inbound Marketing, en benadrukt het feit dat Inbound Marketing een filosofie is waar alle medewerkers binnen het bedrijf achter moeten staan.
Alle medewerkers zijn zich op deze manier meer bewust van de doelen van het bedrijf en hoe deze worden bereikt. Ook zullen er medewerkers zijn die normaalgesproken, met het ‘oude marketing’, niet zo veel en diep over de doelgroep nadachten en dat nu wel gaan doen. Dit leidt tot meer inzicht, creativiteit en motivatie binnen de activiteiten van deze medewerkers. (Wanneer jouw medewerkers er nog niet zo achter staan, lees dan in de blog van collega Daphne hoe je ze wel zover krijgt)
Daarnaast zal er ook meer informatie en kennis tussen verschillende afdelingen en verschillende medewerkers over en weer worden gedeeld. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk meer gevarieerde kennis onder de medewerkers.

Slim schrijven

SEO en Inbound Marketing gaan samen hand in hand, en om goede content te kunnen produceren die vindbaar is in de zoekmachines, moet je slim kunnen schrijven. Je gaat met een andere manier om met wat je wil schrijven, je denkt er dieper over na. Door middel van het invoegen van bepaalde keywords waarvan jij denkt dat ze het beste werken, of waar van je hebt uitgezocht dat ze het beste werken, kun je al snel je content goed vindbaar maken. Ook hier is weer de kennis van de klant en de doelgroep vereist, zowel om te weten in welke stijl je de content moet produceren, als om te weten hoe en met welke woorden er wordt gezocht.Uiteindelijk leer je hierdoor beter en gevarieerder schrijven en ben je bewuster bezig met jouw eigen kennis.

Slim nadenken

Dan de afsluiter die vrij algemeen klinkt: slim nadenken. Slim nadenken benoemde ik eigenlijk net al bij het ‘slim schrijven’, dat behoort natuurlijk ook tot slim nadenken. Maar verder zijn er ook nog andere activiteiten waar je op een meer creatieve manier mee bezig kunt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld blogs hebben met daarop simpelweg alleen de hoognodige informatie. Je kunt daar echter ook nog een extraatje aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan een Call To Action. Een Call To Action is letterlijk vertaald een oproep tot actie, in de vorm van een knop waar je op kunt klikken. Zo kan je bijvoorbeeld bezoekers via een Call To Action naar een landingspagina krijgen, of kun je een blog relateren aan een e-book wat je net geschreven hebt. Zo heb je sneller de mogelijkheid tot het verkrijgen van gegevens van bezoekers en klanten, doordat ze zich aanmelden voor een nieuwsbrief of iets dergelijks.

 

Dus: doordat je op veel fronten nét dat ene stapje verder nadenkt, vergroot je je kennis enorm en pak je marketingactiviteiten op een meer doordachte, creatieve manier aan.

 

Word slimmer met Inbound Marketing!

 


 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..