<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

3 argumenten om je medewerkers te overtuigen van Inbound Marketing

auteur
One4marketing | The inbound company

blog medewerkersHet is zover, je hebt je baas ervan overtuigd dat Inbound Marketing de juiste manier is om verder te gaan. De statistieken liegen er niet om, het is goedkoper en levert het bedrijf meer en betere leads op. Nu je je baas zover hebt, is het alleen nog zaak om de rest van het bedrijf ook mee te krijgen. Je hebt echter hulp van alle afdelingen nodig om waardevolle content te creëren, het liefste met zoveel mogelijk verschillende perspectieven. Zo zou het leuk zijn als mensen van de IT afdeling ook af en toe een blog zouden schrijven, net als bijvoorbeeld de sales medewerkers. Maar hoe overtuig je deze mensen nou dat Inbound Marketing ook voor hen voordelen heeft?

In het begin zal je tegen scepsis aanlopen bij je medewerkers. Waar is het nu voor nodig om met zijn allen mee te doen aan deze nieuwe strategie? Wat hebben zij er zelf aan? En waarom kan het Marketing team dit niet gewoon alleen af? Dit zijn allemaal vragen die kunnen leiden tot weerstand onder je medewerkers. Daarom zal ik hieronder een paar voordelen noemen voor hen zelf, waarmee je ze kunt overtuigen dat het belangrijk is dat iedereen hieraan deelneemt.

1. De kans om hun kennis te delen

In de inbound marketing is het belangrijk dat je content hebt voor alle onderdelen van je bedrijf. Je content moet variatie vertonen en interessant blijven, dus alleen content door het marketing team is niet genoeg. Je wilt graag ook dat bijvoorbeeld sales bijdraagt met hun vakkennis aan de blogs op de website. Dit kun je doen door je medewerkers te overtuigen dat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren door hun kennis te delen. Laat je medewerkers weten hoe waardevol hun kennis is door ze neer te zetten als zijnde een leraar: een gerespecteerd beroep met een missie. Je medewerkers hebben zichzelf waarschijnlijk nog nooit zo gezien en krijgen ineens door hoe waardevol hun kennis kan zijn voor anderen. Door deze switch te maken in hun mindset motiveer je ze om het in ieder geval te proberen. Als ze dan vervolgens hun naam bovenaan een blog zien staan en kunnen zien hoe vaak deze bekeken is, dan vervult ze dat met trots en versterkt het de motivatie om door te gaan met bloggen.

2. Eigen ontwikkeling

Naast het doceren van anderen, ontwikkelen de medewerkers zichzelf ook door het creëren van content. Ze moeten zich vaak toch inlezen voor een blog, onderzoek doen naar bepaalde onderwerpen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ontwikkelen zich niet alleen qua kennis, maar ook qua communicatie vaardigheden, doordat ze hun gedachten op papier moeten zetten. Wanneer je je kennis duidelijk kunt formuleren op papier, zal dat je ook helpen om in mondelinge communicatie je gedachten duidelijker te formuleren. Dit zijn dus voor de medewerker zelf grote voordelen met ook nog tastbare bewijsstukken die ook nog eens mooi staan op een cv (denk aan de blogs, e-books, etc.). Daarnaast worden de medewerkers voor het bedrijf dus ook steeds waardevoller.

3. Resultaten

De bovenstaande twee argumenten zijn natuurlijk leuk, maar misschien wel de meest krachtige van deze drie is het zien van de resultaten. Het delen van het succes is dan ook misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om je medewerkers ervan te overtuigen hoe belangrijk inbound marketing nu eigenlijk is. Laat ze zien wat ze bereikt hebben door content te creëren. Laat ze weten hoeveel meer leads er zijn dan voorheen, hoeveel mensen hun blogs hebben gelezen en hoeveel extra klanten dit uiteindelijk heeft opgebracht. Dit soort harde bewijzen zorgen er pas voor dat de medewerkers echt het belang van inbound marketing gaan inzien. Zorg dus dat je de successen viert en de gemotiveerde medewerker die actief deelneemt ook regelmatig in het zonnetje zet.

Wil je meer weten over het creëren van de juiste mindset bij je medewerkers? Lees dan het artikel van Eline. Of misschien gewoon weten hoe je kunt starten met inbound marketing? Download dan gratis het onderstaande e-book. 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..