<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Succesvol gastbloggen in 5 stappen

door: One4marketing

Succesvol gastbloggen in 5 stappen

Succesvol gastbloggen in 5 stappen

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

gastbloggenWellicht ken je het begrip gastbloggen al. Voor degenen die nog niet bekend zijn met deze bijzondere vorm van bloggen: bij gastbloggen is er sprake van een blog of artikel schrijven voor een ander. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een artikel kunt schrijven op een andere blog, maar vanzelfsprekend betekent het ook dat iemand anders een artikel voor op jouw blog kan schrijven. In dit blogartikel leer je in vijf stappen hoe je zo succesvol mogelijk kunt gastbloggen!

 

  1.  De eerste simpele stap is om een geschikte blog te vinden waarvoor je kunt gastbloggen. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een blog die ook relevant is voor jouw website. Werk je bij een marketingbureau, ga dan ook op zoek naar een blog in die branche. Deze kun je gemakkelijk vinden in zoekmachines.
     
     
  2. Zodra je een geschikte blog hebt gevonden, moet je uitvinden of de blog ook daadwerkelijk op zoek is naar gastbloggers. Als dat zo is, hebben blogs dat vaak duidelijk aangegeven met buttons op de homepage zoals “schrijf voor ons” of “word ook auteur”. Via deze buttons of de contactpagina kun je gemakkelijk contact opnemen met de desbetreffende blogs. 

     
  3. Natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met auteurs. Eigenlijk moet een blogger minstens 10 andere schrijvers binnen zijn eigen branche goed kennen. Als je dat nog niet doet, vind ze zo snel mogelijk! Je kunt ze gewoon vragen of ze geïnteresseerd zijn in één van jouw gastblogs. Nee heb je, ja kun je krijgen!

     
  4.  Als een blog daadwerkelijk geïnteresseerd is in één van jouw gastblogs, ga je natuurlijk aan de slag met het schrijven van een artikel. Hoe ga je te werk? In de meeste gevallen zullen bloggers je idee voor een artikel willen zien vóórdat je begint met schrijven. Dit omdat de blogger op deze manier zijn tijd niet zal verspillen. 

     
  5. Als je goedkeuring hebt gekregen, kun je echt beginnen met het schrijven van een artikel. 
    Wat belangrijk is: schrijf goede content. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is toch goed om het nog eens te noemen. De beste manier om resultaten te krijgen, is het schrijven van zo goed mogelijke artikelen voor andere websites. Dit betekent dat ze willen dat je nog een keer een gastblog schrijft en dat je zo meer bezoekers krijgt via hun site. 
    Vergeet ook niet om onderaan het artikel een link naar je eigen website te plaatsen. Zo komen bezoekers door middel van je gastblog op een andere blog op jouw eigen website terecht. Veel bloggers maken de grote fout door een normale link in de footer van het artikel achter te laten naar hun eigen site. Om meer resultaten te krijgen uit zo’n link kun je beter de anchortekst veranderen, waarmee je een betere ranking krijgt in Google. 
    Als je vaker mag schrijven voor dezelfde of diverse blogs, vergeet dan niet om te variëren in je artikelen. Natuurlijk haal je de beste resultaten als je voor de grotere blogs schrijft. Deze hebben meer bezoekers, waardoor je ook vanzelf meer bezoekers op je eigen blog genereert. Wat vaak voorkomt is dat bloggers hetzelfde artikel op meerdere blogs plaatsen. Dit kan in het begin goede resultaten opleveren, maar uiteindelijk is het bevorderlijker om verschillende artikelen op verschillende blogs te plaatsen.


  6. Nu de bezoekers van de blog waarop jij een gastblog hebt geschreven op jouw eigen blog terecht zijn gekomen, is het belangrijk om die bezoekers vast te houden! Natuurlijk kun je ze niet dwingen om jouw blog te blijven bezoeken, maar je kunt het hen wel gemakkelijker maken. Je wilt natuurlijk graag dat mensen zich abonneren op jouw blog, zodat ze op de hoogte blijven als er weer een nieuw artikel wordt geplaatst. Het is de bedoeling dat ze binnen enkele seconden je blog kunnen volgen. Maak gebruik van opvallende volgbuttons en plaats ze hoog aan de pagina zodat ze snel gevonden zijn.


Succes met gastbloggen! 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..