<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Laat u niet beetnemen! 6 SEO mythes ontmaskerd

door: Driek Geurtsen

Laat u niet beetnemen! 6 SEO mythes ontmaskerd

Laat u niet beetnemen! 6 SEO mythes ontmaskerd

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

SEO mythes

Het is nogal een understatement om te stellen dat Search Engine Optimalization (SEO) flink is veranderd de afgelopen jaren. Google verandert haar 'regels' voortdurend maar blijft mysterieus over de details van deze ontwikkelingen. Het gevolg: de grootste verhalen doen de ronde in de vorm van mythes en roddels. Maar wat is er nu eigenlijk waar van al deze verhalen? In dit artikel worden 6 SEO mythes ontmaskerd!

Myrthe 1: Bij SEO gaat het allemaal om de ranking

Er bestaat absoluut een correlatie tussen de ranking en de click-through-rates (CTR) van een website. 62% van de zoekers klikt op de links bovenaan de zoekmachine resultaten (bron: iProspect) Anyhow, succes garanderen doet het niet. Zo is gebleken dat met de komst van aantrekkelijke meta-descriptions en auteurfoto’s steeds meer zoekers ook op de lager gelegen websites klikken. Maar zelfs zonder al deze poespas staat een hoge ranking niet garant voor succes: traffic staat immers niet gelijk aan conversie. Ranking is dus wel een doel, maar zeker niet het einddoel van uw SEO-investeringen.

Mythe 2: Gebruik een keyword zo vaak mogelijk

Soms kom ik weleens blogs tegen op het internet waarbij het duidelijk is dat de schrijver de SEO-resultaten probeert te ‘manipuleren.’ De keywords staan namelijk zodanig in de titel en tekst geperst dat het niet prettig leest. De gedachte hierachter? Hoe vaker een keyword genoemd wordt, hoe beter! Vroeger woog het telkens terugkomen van keywords in de websitestructuur zwaar mee voor de zoekmachines. Tegenwoordig is Google meer gefocussed op de natuurlijke taalpatronen binnen een tekst. Kortom: gebruik woorden op een zodanige manier dat ze het beste tot hun recht komen. Wilt u toch graag een aantal keywords flink in de schijnwerpers zetten, maak dan gebruik van variaties, zoals verbuigingen of synoniemen. Wilt u de focus bijvoorbeeld leggen op het thema leadgeneratie, dan zou u variaties door de tekst heen kunnen gebruiken. Een titel over leadgeneratie zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

Leadgeneratie ten top: meer leads (< -- variatie) met inbound marketing’

Mythe 3: content is belangrijker dan SEO

Op het eerste gezicht lijkt deze mythe waar te zijn. Wanneer u kwalitatieve content deelt heeft dit vanzelf een goede ranking tot gevolg, toch? Toch is het logischer om te stellen dat er sprake is van wederzijdse afhankelijkheid. Want hoe zonde is het als u hoge kwaliteit content aanbiedt, maar deze desondanks verdwijnt tussen de massa die wél in SEO investeert? U kunt uw content nog zo goed promoten op de sociale media, maar uit onderzoek van Outbrain is gebleken dat SEO 300% meer traffic naar uw website genereert dan de sociale netwerken. 

Mythe 4: links zijn belangrijker dan content

Keuzes moeten gemaakt worden, en in het kader van SEO vragen bedrijven zich vaak af waar ze in moeten investeren: link building of content creatie? Nu is het probleem dat bedrijven vaak link builders inhuren met een technische mindset die de focus leggen op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Links zijn echter compleet waardeloos als ze niet linken naar kwalitatieve content. Het kan zelfs nadelig zijn voor uw reputatie. Want wat heeft een bezoeker op uw website te zoeken wanneer er niets te vinden is? Bovendien heeft kwalitatieve content op de lange termijn automatisch link building tot gevolg.

Mythe 5: hoe meer van mijn pagina’s geïndexeerd zijn, hoe beter

Het is geen onlogische gedachte dat het hebben van meer webpagina’s resulteert in betere SEO resultaten, wat op zijn plaats weer leidt tot meer traffic en leads. Dat is echter niet noodzakelijk waar. Ten eerste worden niet al uw pagina’s geïndexeerd. Ten tweede geeft het feit dat een pagina geïndexeerd is door een zoekmachine geen garantie voor traffic en gekwalificeerde leads. Veel pagina’s worden namelijk niet gevonden, omdat de buyer persona er niet naar zoekt. Ten derde gaat de kwantiteit van pagina’s vaak ten koste van de kwaliteit. Onthoud: content is alleen king als het relevant is.

Mythe 6: Microsites en andere domeinen die teruglinken naar mijn content dragen bij aan de SEO-resultaten

Het leuke aan link building is dat u naar uzelf kunt linken. Een link naar uw content vanaf uw Twitter bio telt ook als inbound link, toch? Helaas, voor Google is iedereen gelijk, en in de verkiezing voor ‘beste’ website telt uw stem maar één keer mee. Kunt u die link op Twitter dan maar beter weggooien? Nee hoor, het is nog steeds prima promotie voor uw content, maar SEO-technisch gezien zal het geen vruchten afwerpen.

Wat is volgens u de meest beruchte SEO mythe? Deel het met ons in een comment!

 

SEO voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..