<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Zakelijk bloggen, 5 tips waar u over kunt schrijven!

door: One4marketing

Zakelijk bloggen, 5 tips waar u over kunt schrijven!

Zakelijk bloggen, 5 tips waar u over kunt schrijven!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

zakelijk bloggenU heeft gehoord dat bloggen belangrijk is voor uw bedrijf. U kent de goede resultaten die bloggen met zich meebrengt en heeft besloten dat het de hoogste tijd is dat uw bedrijf ook een zakelijke blog opstart. Maar de volgende stap is het daadwerkelijk schrijven van artikelen. En dit wordt vaak als moeilijk ervaren door bloggers. Want waar moet je over schrijven? In dit artikel vindt u tips die u helpen met het schrijven van artikelen!

Het belangrijkste is om als eerste het onderwerp van uw blog te bepalen. Dit is het makkelijkst te bepalen aan de hand van uw bedrijf. Bent u gespecialiseerd in het geven van advies op marketinggebied? Laat uw blogartikelen dan ook hierop aansluiten. Door het focussen op één of en beperkt aantal onderwerpen, zult u een vaste en hoogwaardige doelgroep hebben.

Als u heeft besloten waar uw blog op gericht is, kunt u beginnen het met schrijven van artikelen. Hieronder zal ik u een aantal tips geven die u vertellen wat u precies in zo'n artikel kunt zetten.

  • Begin met het beantwoorden van vragen die uw klanten wellicht hebben. Focus eerst op de meest belangrijke vragen en behandel daarna de andere vragen die u misschien zelf heeft. Veel mensen zullen in zoekmachines een vraag in typen waar ze mee zitten, bijvoorbeeld "Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen?" Het antwoord op deze vraag kunt u behandelen in een blogpost. Als de vraag ook meteen de titel is van de blogpost, zullen mensen sneller op uw blog terecht komen. De antwoorden op deze vragen kunt u ook uploaden op de FAQ-pagina van uw website.

  • Houd trends in de gaten. Het is belangrijk om te weten wat er speelt in de maatschappij. Neem nu social media. Dat is natuurlijk écht iets van de laatste tijd en het is iets waar mensen graag wat meer over willen weten. Zo zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar hoe ze social media optimaal kunnen inzetten voor hun bedrijf. U kunt makkelijk inspelen op deze trends en daar iets over schrijven op uw blog.

  • interviewHoud interviews. Als u een expert kent binnen uw bedrijfstak of daarbuiten, kan het interessant zijn om die te interviewen. De resultaten van het interview kunt u vervolgens verwerken in een artikel op uw blog. In dit artikel kan er kennis worden overgedragen van de expert op uw bezoekers. Zoals al eerder genoemd in dit artikel, kunt u ook de vragen van uw klanten stellen aan de persoon die u interviewt. Op deze manier halen de bezoekers van uw blog ook de antwoorden op hun vragen uit het interview."

    Vraag een gastblogger om iets te schrijven op uw blog. Blogs die zich in dezelfde industrie als uw blog bevinden, hebben een heleboel ideeën die u weer kunt gebruiken voor uw eigen blogposts. Heel veel bloggers vinden de mogelijkheid om te bloggen op een andere blog zeer interessant omdat ze zo nieuw publiek krijgen en misschien wel meer lezers en klanten trekken.

  • Schrijf over een nieuw product/nieuwe dienst. Heeft u net een nieuw eBook uitgegeven? Schrijf erover op uw blog! Dit is niet alleen interessant voor uw doelgroep, maar door het vertellen over uw eBook op uw blog trekt u ook meteen een heleboel nieuwe lezers. Ook kunt u iets vertellen over een nieuwe dienst die u heeft ontwikkelt. Stel dat u cursussen gaat geven over Inbound Marketing, dan kunt u daar over schrijven op uw blog. Ook hierdoor trekt u hoogwaardige bezoekers. Let wel op dat u uw product of dienst niet te erg probeert te verkopen via uw blog. Reclame maken mag, maar bloggen is niet bedoelt voor verkoopdoeleinden.  
Bloggen voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..