<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen?

door: One4marketing

Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen?

Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Medewerkers aan het bloggenUit het feit dat u bij dit artikel terecht bent gekomen, neem ik aan dat u al overtuigd bent van het belang van bloggen. Goedzo! Net als ik, weet u dat bloggen ontzettend belangrijk is voor uw bedrijf.
En nu uw medewerkers nog. Want hoe positief u misschien ook bent over bloggen, het kan zijn dat uw medewerkers er niet enthousiast over zijn. Maar hoe krijgt u uw  medewerkers dan tóch zover om te beginnen met bloggen? In dit artikel vindt u de handigste tips!

 

Voor velen wordt bloggen al gezien als een logisch middel. Toch gebeurt het nog te weinig en in veel gevallen niet goed. Waar komt dat door? Het kan niet aan het budget liggen, want dat kunt u als werkgever helemaal zelf regelen. Het probleem bij bloggen lijkt te zijn dat het vraagt om enorm veel organisatie en inspanning.

Beloningen

Werken kost inspanning en inspanning wordt beloond. Net als de gewone, dagelijkse klussen, kost bloggen ook inspanning en dus mag daar best iets tegenover staan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw medewerkers het leuk blijven vinden om te bloggen. Bloggen is namelijk iets dat ook passie vergt. U kunt uw medewerkers verplichten te bloggen, maar als ze er geen plezier in beleven, mist bloggen het beoogde doel. Hoe krijgt u uw medewerker zover dat ze uit zichzelf moeite doen? Beloningen zijn de oplossing.

Complimenten & leuke reacties

En dit hoeven absoluut geen beloningen zijn in de vorm van geld. Leuke reacties van de doelgroep en van collega’s werken al stimulerend. Als de medewerker een artikel heeft geplaatst en daar ook leuke reacties op krijgt van anderen, zal hij de volgende keer gemotiveerd zijn om een minstens net zo goed artikel te schrijven. Het is algemeen bekend dat complimenten écht stimulerend werken.

"Hé, goed bezig!"

Geef uw medewerkers ook het gevoel van waardering. De medewerker deelt immers kennis en geeft advies, tips en deelt ervaringen. Het uitgangspunt van bloggen is ook het delen van kennis en het helpen van de ander. Bezoekers van de blog, worden weldegelijk geholpen met de artikelen die geschreven worden.

De resultaten laten zien

Naast het geven van complimenten kunt u ook eens met uw medewerkers om tafel gaan zitten en de resultaten laten zien en bespreken die worden behaald met bloggen. Veel medewerkers zien het belang van bloggen misschien niet in, terwijl bedrijven die bloggen bijna 70% meer leads krijgen per maand dan bedrijven die niet bloggen. Als uw medewerkers deze concrete resultaten voor ogen krijgen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk wel overtuigd zijn.

Het hoeft niet altijd even serieus

En wat ook een belangrijke key is voor succes: humor. Het hoeft niet altijd even serieus. Werk bijvoorbeeld met een wisselbokaal voor degene die met zijn of haar blog de meeste resultaten heeft behaald. Dit lijkt misschien “kinderachtig”, maar reken maar dat uw medewerkers geprikkeld worden om beter hun best te doen.

Bloggen voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..