<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

8 tips voor effectieve content creatie

door: Driek Geurtsen

8 tips voor effectieve content creatie

8 tips voor effectieve content creatie

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

content marketing, inbound marketing, one4marketing, Dit artikel is geschreven door Tobias Pasma voor PowerPR.

“Ik heb er geen tijd voor” is een zin die ik te vaak hoor (en te vaak gebruik). Het lijkt het meest gebruikte excuses voor het niet, of te weinig, creëren van content. Iedereen heeft het druk. Tijd en aandacht zijn tegenwoordig de twee meest schaarse zaken. Het zijn precies deze twee die hard nodig bij het creëren van goede content. Content creatie kost nou eenmaal veel tijd. Daarom zal ik in dit blog acht tips geven waarmee je het creëren van waardevolle content sneller, effectiever en makkelijker maakt.

1. Gebruik een terugkerend onderwerp
Bedenk een onderwerp waar je elke week weer een nieuw blog over kunt schrijven. Op MarketingFacts.nl verschijnt elke vrijdag de ‘Viral Friday’-post, waarin de vijf grootste virals van de afgelopen week besproken worden. Dit principe kan je ook toepassen op je bedrijfsblog. Wat dacht je van ‘Testing Tuesday’ voor een softwaretester, ‘Dichtbundel Donderdag’ voor de blog van een boekhandel of ‘Motivation Monday’ voor een coachingsbureau?

2. Gebruik een editorial kalender
Een editorial kalender, zowel voor je blog als ook voor andere content, helpt je om georganiseerd te blijven, een balans te vinden tussen verschillende onderwerpen en de om timing en deadlines bij te houden. Het geeft je ook de mogelijkheid om gaten in de variatie van je content te ontdekken. Praat je niet te veel over hetzelfde onderwerp?

3. Prioriteit op basis van data
Geef prioriteit aan je taken op basis van data. Bekijk welke content het meest oplevert. Levert het schrijven van een blog je meer op dan het maken van een SlideShare presentatie? Ga dan eerst voor het blog. Investeer je tijd daar waar het het meeste oplevert. Dit helpt niet alleen de resultaten, maar het motiveert ook.

4. Newsjacking
Wanneer je een artikel leest, vraag jezelf dan af wat dit nieuws betekent voor je doelgroep en klanten. Gebruik het nieuws als input voor het onderwerp van je blog. Bespreek de invloed die het heeft op je lezers of haal leringen uit het voorval. Het artikel ‘What businesses can learn from Gangnam Style’ van Singapore Business Review is een goed voorbeeld van hoe nieuws, een trend of hype de inspiratie is voor een blog.

 

LEES VERDER OP POWERPR

 

 

Inbound Marketing, Ebook


U vindt Tobias op Google+Twitter en LinkedIn.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..