<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Welke online marketingstrategie verdient een Dutch Interactive Award?

door: One4marketing

Welke online marketingstrategie verdient een Dutch Interactive Award?

Welke online marketingstrategie verdient een Dutch Interactive Award?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

online-marketingstrategie-integratie

Wanneer we inzoomen op de Sales en Marketing afdeling van een B2C of B2B onderneming, is de vlekkeloze samenwerking tussen beide partijen essentieel voor de succesvolle verkoop van een product en het ontwikkelen van klantwaarde. Marketing zet hier, zowel online als offline, verschillende instrumenten voor in.

Wat online marketing betreft ligt bij een Inbound Marketing strategie vooral de focus op e-mail marketing, de website, e-books, white papers, maar ook verschillende social media kanalen zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube voor het delen van zowel tekstuele als visuele content. Offline strategieën omvatten vaak ROI calculaties, assessments of salesgesprekken. Vandaag focus ik vooral op de integratie van online communicatiekanalen.

 

Denken in één heldere merkbelofte

Op het congres eRetail van Emerce maakte Linda Keijzer duidelijk dat alle kanalen waardoor u als marketeer communiceert met leads en klanten één geheel moeten vormen. Marketing moet deze kanalen dus integreren in één consistente marketing boodschap, waarbij zijn één duidelijke en heldere boodschap naar de lead of klant communiceren. Het denken in één heldere merkbelofte vervangt hierbij het denken in kanalen en faciliteert hiermee de interactie met leads en klanten.

 

De geïntegreerde marketingstrategie van bol.com

Afgelopen week zijn de nominaties voor de Dutch Interactive Awards bekend gemaakt voor de bekendmaking van het beste interactieve bureau en opdrachtgever. Met twee nominaties in de categorie e-commerce en een nominatie voor activation toont bol.com zich als een succesvol e-retailer. Maar wat is nu het geheim achter hun marketingstrategie? Waarom zouden zij die award verdienen?

 

1.     Toepassen van de gouden regels op e-mail marketing

Afgelopen week leerde u in onze blog de 3 gouden regels voor succes met e-mail marketing. Vanwege het ruime aanbod en de brede doelgroep, kiest bol.com verstandig voor segmentatie wat betreft de e-mail marketing. Bij het aanmelden bepaalt de lead of klant zelf of hij of zij informatie wil ontvangen over DagDeals, winacties, persoonlijke tips, maar ook de Zakelijke nieuwsbrief behoort tot de opties.

 e-mail-marketing

 Hierboven zit u een voorbeeld van een bol.com e-mail. Het gedeelte boven de rode lijn is ‘above the fold’ en bevat de belangrijkste informatie. We leggen een aantal onderdelen van deze e-mail onder de loep:

  • De onderwerpsregel. Wat in de meeste marketing e-mails ontbreekt, is een aantrekkelijk onderwerp. Bol.com kiest hier voor een opvallende Call To Action in plaats van het achterhaalde ‘Dagaanbieding + Datum’.
  • De aanhef en afzender zijn in deze e-mail echter niet gepersonaliseerd. Hier valt dus voor Bol.com nog punten op te behalen. Met een persoonlijke aanhef voelt de klant zich meer individueel benaderd en zal sneller geneigd zijn door te gaan naar uw website.
  • In het gedeelte ‘under the fold’ benadrukt Bol.com hun voordelen van hun service in het bovenste blauwe kader en creëert hiermee aantrekkelijke e-mail content door de nadruk te leggen op snelle levering, veilige betaling en lange bedenktijd.
  • Door in hun e-mail te refereren naar de website en social media accounts, zet Bol.com een belangrijke stap in de integratie van zijn communicatiekanalen. Hubspot adviseert echter deze verwijzing ‘above the fold’ te plaatsen.

 

2.     De koppeling van social media en de website

 geintegreerde communicatie resized 600

De geïntegreerde marketingstrategie van Bol.com komt echter het beste tot uiting wanneer social media en de website naast elkaar gelegd worden. Binnen de rode, gele en groene kaders ziet u hoe zij hun aanbiedingen promoten met unieke content, aangepast op het karakter van het communicatiekanaal. Ook in de Twitter header refereert bol.com aan hun devies "ook daarom koopt u bij bol.com" en vervormt dit naar een op Twitter aangepaste spreuk.

 

Hoe integreert u verschillende communicatiekanalen in een consistente marketingstrategie? Wij horen uw ideeën graag!

 Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..