<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
5 marketing spreuken voor een levenslange klantrelatie

5 marketing spreuken voor een levenslange klantrelatie

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Levenslange klantrelatie

Nothing lasts forever… of toch wel?

Dagelijks worden we geconfronteerd met veelbelovende beloftes en verleidelijke aanbiedingen. Waarom zouden we ons vandaag de dag nog binden aan één bedrijf met al dat moois om ons heen?

Nee, in de dynamische wereld van vandaag is het niet makkelijk om bij één bedrijf te blijven. Er is echter een verbindende schakel die de band tussen u en de klant behoudt, en dat is vertrouwen. Zonder vertrouwen kunt u een levenslange relatie met de klant vergeten.

Maar hoe u wint u nu het vertrouwen van de klant? 5 spreuken voor een levenslange klantrelatie!

1. ´Honesty is the best policy´ - Benjamin Franklin

Social media kunnen de relatie maken of breken. Dankzij de sociale netwerken is het makkelijker dan ooit om transparantie en authenticiteit uit te stralen. Transparantie heeft enorme voordelen: dankzij de interactiemogelijkheden leert een klant uw brand als het ware echt kennen. En dat schept vertrouwen.

Sociale media hebben echter ook een keerzijde. In tegenstelling tot ‘de goede oude tijd’ kom je niet meer weg met een klein leugentje. Uw brand moet echt met de billen bloot, want alle leugens komen uiteindelijk naar boven. En als een dezer leugens eenmaal besmet is met het social media virus, dan bent u ook flink de klos! Het virus verspreid zich zo snel dat binnen de kortste keren de halve wereld van uw leugens af weet, en het litteken dat achterblijft zal altijd zichtbaar zijn. Weg vertrouwen!

2. ‘Negativity can only feed on negativity’ – Elisabeth Kubler-Ross

Mijn broer is weleens vergeleken met een dikke, stalen muur: je komt er niet doorheen. Je kunt nog zo schieten met kritiek, de stalen muur van ontastbaarheid blijft ongeschonden. Die persoonlijkheidstrek heb ik altijd bewonderd. De meesten (inclusief mijzelf) zijn namelijk zeer gevoelig voor kritiek. Negatieve reacties op uw brand kunnen dan ook als zeer pijnlijk worden ervaren. Met het open klimaat op de social media is het voor de consument zeer makkelijk om uw bedrijf af te branden. Afhankelijk van de vorm van de reactie is het aanlokkelijk om met negativiteit terug te schieten: u verdedigt zichzelf of schiet zelfs in de aanval, met alle gevolgen van dien. De quote van Elisabeth vond ik daarom zeer sprekend.Negativiteit kan zich alleen maar voeden met negativiteit. Wanneer u negativiteit positief te lijf gaat, zal de negativiteit verdwijnen, vervagen, of in ieder geval zijn relevantie verliezen. U heeft immers alles gedaan wat u kon. Wanneer u de dialoog aangaat en samen met de klant naar een oplossing zoekt, laat u zien dat u het beste met hem/haar voor heeft en dat schept vertrouwen. U bent dan als het ware de rots in de branding.

3. ‘Trust is built with consistency’ - Lincoln Chafee

Zeker nu social media zo’n grote rol spelen in het klantcontact is het nogal lastig om geen persoonlijkheid door te laten schemeren. En da’s niet erg! Sterker nog: de mensenfactor is ontzettend krachtig, omdat het emoties losmaakt bij het publiek. Wees alleen wel waakzaam voor het type persoonlijkheid dat u uit wilt stralen. Daar komt nog bij dat u zeer consequent moet zijn in wat u wilt uitstralen. Wees daarom selectief bij het kiezen van de juiste ambassadeurs, en formuleer een vaste formule voor uw branding strategie. Op deze manier kan de prospect een portret van uw brand vormen, en zodra deze dat portret op een ander platform weer tegenkomt, geeft dat een gevoel van vertrouwen.

4. ‘Knowledge speaks, but wisdom listens’ – Jimi Hendrix

Content marketing is ongekend populair. Met reden overigens. Door interessante content te delen laat u zien wie uw brand is, wat uw brand doet en het allerbelangrijkste: wat uw brand kan betekenen voor de prospect. Content delen moet echter wel een dialoogvorm aannemen. U moet openstaan voor het commentaar van buitenaf, en daar vervolgens op inspelen. Dit is dé manier om de klant te leren kennen en vanuit deze positie kunt u weer content creëren.

5. ‘You give before you get’ – Napoleon Hill

Misschien erg afgezaagd om het jaar 2012 mee af te sluiten, maar om te kunnen nemen moet u eerst geven. Pas wanneer de prospect overtuigd is van uw expertise en oprechtheid, zal deze zich aan u overgeven. Dit gaat niet over één dag ijs. Neem daarom de tijd voor uw klanten, en geef ze alles wat ze nodig hebben om te zien wat u voor ze kunt betekenen.

Wat is volgens u de formule van een levenslange relatie met de klant? 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de inbound strategie? Download het gratis e-book over inbound marketing.

Lees ons gratis e-book Inbound Marketing!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..

inbound-marketing

De geschiedenis van inbound marketing

De ontwikkeling van inbound marketing Inbound marketing is meer dan een buzzwoord. Het is een..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..