<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing de succesvolste strategie voor Verkoop (deel 1)

door: Driek Geurtsen

Inbound Marketing de succesvolste strategie voor Verkoop (deel 1)

Inbound Marketing de succesvolste strategie voor Verkoop (deel 1)

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Omzet verhogen vs.Inbound Marketing de succesvolste strategie voor Verkoop Kosten verlagen

Er zijn waarschijnlijk niet veel dingen die u als een ondernemer meer aan het denken zetten dan verkoop, omzet. en het rendement op investeringen. Hoeveel zette u deze maand om in vergelijking met de vorig? Wat zijn uw huidige marketing kosten en heeft u nog ruimte in uw budget?

Wist u dat inbound marketing een van de beste manieren is om zowel de omzet te verhogen en de kosten van verkoop te verlagen. Ja, inderdaad u kunt daadwerkelijk uw omzet verhogen en kosten
te verlagen. Graag vertellen wij u hoe u dat doet.


Online informatie betrouwbaarder dan informatie verkoper

Wanneer een verkoper nodig kost het u tijd en geld om er een te vinden. U moet een advertentie opstellen om te vertellen wat de baan inhoudt. U moet door al de CV’s heen en een keuze maken, gesprekken te voeren, selecteren, kiezen , trainen, coachen etc.  En is het nog de vraag of uw nieuwe verkoper succesvol is.  Wist u dat tegenwoordig er meer vertrouwen is in informatie die online beschikbaar is ten opzichten van informatie die verkopers verstrekken.

 

Ga uit van het aankoop proces van uw klanten

Heb je dan geen verkopers meer nodig. Natuurlijk wel. Alleen door internet is het  verkoopproces veranderd. Denk maar aan de makelaardij, het notariaat, de autohandel etc.

Er is nu  sprake van een aankoopproces. Neem nu het aloude AIDA model. In een van mijn vorige banen als marketeer bracht je vol trots een lead uit een cold call actie, direct over naar sales. Natuurlijk was die lead gekwalificeerd en was er een Desire om te gaan kopen. Alleen bij het daadwerkelijke sales bezoek viel het toch (weer) tegen.  Er was alleen maar Aandacht voor onze producten en diensten.

 

Verkoopproces, marketing ondergeschikt.jpg

 

Nu zijn de tijden veranderd. Uw potentiële klanten zoeken zelf naar informatie. Zij doorlopen de eerste fasen van het AIDA model zelf. Daarmee verzamelen zij informatie en doen ervaringen op. Zo verrijken zij zich met  de voor hen belangrijke kennis om de voor hen belangrijke aankoop te doen. Welke rol heeft verkoop dan? Meer die van het begeleiden van de potentiele klant tijdens de echte aankoop.

 

Aankoopproces bij Inbound Marketing, Klant leidende rol

 

Minder verkopers door vertrouwen dat klant al in u heeft

Wanneer u zorgt voor de juiste waardevolle informatie op uw website, via uw blog en social media. En u besteedt ook aandacht  de informatie behoefte tijdens de verschillende fase van het aankoopproces, dan heeft u gezorgd voor een hoge mate van vertrouwen. Uw potentiele klanten zien u als een betrouwbare partner. Dit betekent dat uw verkopers een hogere slaagkans hebben bij het binnenhalen van de opdracht. Dit betekent dan ook vaak, dat u met minder verkopers uw omzet doelen  kunt realiseren.

 

Volgend artikel over in te zetten middelen bij AIDA

Deel 2 van deze reeks gaat over het inzetten van Inbound Marketing middelen tijdens de verschillende fasen binnen het AIDA model.

Heeft u nu al aanvullende opmerkingen dan zijn die van harte welkom!

 

Inbound Marketing, Ebook

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..