<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De 5 beste Call To Action plekken en succes bij ICT leadgeneratie

door: Driek Geurtsen

De 5 beste Call To Action plekken en succes bij ICT leadgeneratie

De 5 beste Call To Action plekken en succes bij ICT leadgeneratie

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

keyboard-417030_1280.jpg

CTA's zijn de beste stukken gereedschap voor ICT leadgeneratie

Je kunt natuurlijk overal op je website CTA's plaatsen. Er zijn echter vijf plaatsen die het meest in aanmerking komen en succes leveren bij jouw ICT leadgeneratie. In deze blog leg ik het uit.

CTA's zijn de beste stukken gereedschap om bezoekers aan te zetten tot actie en daarmee te zorgen voor leads. Het zou dus een gemiste kans zijn wanneer je slechts op een paar plekken een CTA zou plaatsen. Optimaliseer elke webpagina met een CTA.

1. Onderkant van een blogpost

De onderkant van jouw blogberichten is de ideale plek om een CTA te plaatsen. Jouw bezoekers hebben de hele blog over een bepaald ICT onderwerp 'XYZ' gelezen. En onderaan de blog vinden zij de CTA "Download het ultimate eBook over XYZ" - wat een perfecte gebruikerservaring! Door het op deze manier te stroomlijnen en te zorgen voor een waardevolle gebruikerservaring, toon je jouw expertise en zorg je voor geloofwaardigheid. Ook verhoog je jouw CTA's succespercentage.

Extra, Extra

  • Aanbiedingen die passen bij het begin van het koopproces (top of the funnel) genereren het meeste resultaat (bijvoorbeeld: whitepaper, how-to gidsen, checklists). Duik je aan het eind van een blogpost te snel in de verkoopmode, dan verspil je het vertrouwen en de goodwill, die je tijdens het lezen heeft opgebouwd. (Bezoekers zoeken naar informatie)
  • Zorg ervoor dat het aanbod past bij de inhoud van het blogartikel. Als iemand Googled op "ICT opleidingen" en uw blog vindt die gebaseerd is op "ICT opleidingen" - wat zou dan de ervaring zijn als er een e-book kon worden gedownload over remote ICT beheer? Het gaat om een gestroomlijnd en naadloos conversieproces. Wanneer je niet beschikt over een aanbod dat past bij het onderwerp van het blogartikel, maak er dan nu nog een!

 ToFu en Mofu

2. Blogzijbalk

Je blogt vanzelf elke week hard om zo veel mogelijk geinteresseerde bezoekers naar de blog en website te krijgen. Profiteer dan van dit bezoek en maak gebruik van twee CTA's aan de zijbalk van de blog. Zet er jouw beste aanbieding (die het meeste conversie oplevert) neer wat betreft het begin van het verkoopproces. En je best converterende aanbieding wat betreft de onderkant van het verkoopproces (bv. demo, of het plannen een afspraak). Op deze manier verleen je jouw bezoekers, die zich op verschillende plekken in het verkoopproces bevinden, maximale service.

Extra, Extra

  • Zorg ervoor dat u werkt met de beste en geteste CTA's voordat u ze plaatst. Plaats uw CTA's zoveel mogelijk aan de bovenkant in de zijbalk om maximale aandacht te creëren en het vergroten van hun bekendheid op uw site.
  • Wanneer u er niet zeker van bent welke CTA u moet plaatsen, start dan nu met testen!

 

3. Homepage 

Uw homepage is meestal de meest bezochte webpagina. Ook vaak de meeste met direct verkeer. Plaats op uw homepage CTA's, die inspelen op dat verkeer. Zorg dat de CTA's boven in uw homepage zijn geplaatst. En uw bezoekers er niet 'als het ware naar toe moeten scrollen'.

Extra, Extra
De bezoekers, die geïnteresseerd zijn in jouw ICT merk en -oplossingen, komen meestal binnen via jouw homepage. Deze bezoekers verschillen wat betreft hun fase in het verkoopproces. Zorg daarom voor CTA's die hierbij aansluiten. Plaats twee verschillende CTA's (zie ook 2)

4. "Dank u"-pagina

Dankuwelpagina's zijn de pagina's, die leads zien na het aanklikken van de knop 'Verzenden'. Ze hebben dus interesse in wat je hebt te bieden. Gebruik deze kans om de leads verder te helpen bij hun aankoopproces. Plaats voor het meeste succes uw CTA rechts aan de bovenkant van de bedankpagina.

Extra Extra

  • Plaats een CTA die aansluit bij het midden van het verkoopprocedure, wanneer debezoekers zijn ingegaan op een CTA, die past bij het begin van het verkoopproces.
  • Plaats een CTA die past bij het eind van het verkoopproces, wanneer de leads zijn ingegaan op een CTA, die hoort bij het midden van het verkoopproces.

CTA op dank u webpage

5. De meeste bezochte websites

Vanzelf kijk je naar de resultaten per pagina. Kijk eens welke pagina's de laaste drie maanden het meest bezocht zijn. En plaats daar (wanneer ze dat nog niet hebben) een CTA die past bij die pagina. Doe zo elke twee drie maanden onderzoek naar de meest bezochte pagina's.

Extra Extra
Wanneer de meest bezochte pagina's  blogartikelen zijn, plaats dan een CTA die past bij het begin van het verkoopproces.

Dit zijn de vijf beste plekken waar je jouw CTA zou moeten hebben staan. Zijn er nog andere plaatsen die hebben bewezen voor jou succesvol te zijn? Geef dan eens feedback. Ik plaats het graag onder vermelding van jouw naam.

Lees meer over Call to Action

Nu je weet op welke plekken je jouw CTA moet plaatsen is het ook belangrijk om te weten hoe je het optimale uit een CTA kunt halen. Lees de blog.

                                     

Bron: HubspotSarah Bedrick

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..