<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Maak van je klanten ambassadeurs

door: Driek Geurtsen

Maak van je klanten ambassadeurs

Maak van je klanten ambassadeurs

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

klant_ambassadeursEen feitje: 86% van alle consumenten wantrouwt reclame. 72% van de consumenten vertrouwt daarentegen de tips van vrienden en kennissen. Indrukwekkend, toch? Tips van vrienden en kennissen zijn dus heel belangrijk. En hoe zorg jij er nou voor dat jouw klanten hun vrienden en kennissen tips gaan geven over jou?

 

Ken je klant

Allereerst is het uiteraard belangrijk dat je jouw klant goed kent. Je kunt geen uitstekende dienstverlening bereiken als je niet weet waar de klant behoefte aan heeft. Tip: formuleer buyer persona’s. Je maakt een profiel van jouw klanten en schetst wat hun doelstellingen zijn, hoe hun werkdag eruit ziet, wat hun pijnpunten zijn etc. Zo heb je een volledig beeld van hun behoeften.

Daarnaast is het natuurlijk simpel. Ga met je klant in gesprek! Je kunt wel inschatten en bedenken wat hun behoeftes zijn, maar vraag het ze gewoon! Op deze manier voelen zij zich gewaardeerd.

 

De drie pijlers van klanttevredenheid

Als je van jouw klanten ambassadeurs wilt maken, onthoud dan deze pijlers: innovatie, communicatie en educatie.

 

Innovatie

Stilstand is achteruitgang. Dat weten we allemaal. Het belang van innovatie wordt vaak wel ingezien bij organisaties die producten verkopen. Zij willen hun product steeds beter en meer innoverend maken. Met als doel de klant het beste te geven. Heel goed! Maar vergeet ook niet te innoveren in je dienstverlening. Op wat voor manier communiceer je met je klanten? Op wat voor manier help je hen? Door de opkomst van social media is de dienstverlening naar klanten veranderd. Klanten kunnen direct contact met je hebben via social media. Laat dit niet aan je voorbij gaan!

 

Communicatie

Persoonlijke communicatie is belangrijk. Mensen doen nou eenmaal graag zaken met mensen en niet met organisaties. Wees dus niet te bang om nieuwsbrieven of andere soorten e-mails te versturen vanuit een persoonlijk account. Heel vaak wordt het info-adres gebruikt. Dit is makkelijk en algemeen. Maar vindt jouw klant dat ook fijn? Die wil toch gewoon weten wie die mail stuurt? En bij wie hij terecht kan met vragen over een mail? Daarnaast creëert persoonlijke communicatie en vertrouwensband. En die is heel belangrijk. Als je wilt dat klanten loyaal zijn, dan moeten ze zich betrokken voelen bij de organisatie. En ze voelen zich juist betrokken door het contact met mensen en de persoonlijke aandacht die ze krijgen.

 

Educatie

Als mensen nieuwe dingen leren, ontwikkelen zij zichzelf. Verreik je klanten daarom met educatieve content. Daarnaast wil je hen uiteraard helpen met hun problemen. Leer hen hoe zij kunnen omgaan met hun uitdagingen en problemen. Uiteindelijk bied je als Inbound Marketeer namelijk een helpende hand.

Als jij op deze manier werkt aan tevreden klanten, dan zullen zij wanneer het ter sprake komt, jouw van harte aanraden bij hun vrienden en kennissen. Je kunt zelf uiteraard ook actief ervoor zorgen dat jouw klanten jou aanraden. Door interessante content op social media te posten, is de kans groot dat zij dat delen. Hierdoor geven zij aan jouw content te waarderen en verspreid jouw naam zich vanzelf.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..