<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

NIEUW: Advertenties maken, publiceren en meten in HubSpot

door: Driek Geurtsen

NIEUW: Advertenties maken, publiceren en meten in HubSpot

NIEUW: Advertenties maken, publiceren en meten in HubSpot

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

advertising

Over dit onderwerp ben ik super exited! Ieder jaar organiseert HubSpot een congres van een aantal dagen, genaamd INBOUND. Tijdens dit congres worden vaak hele gave productupdates gelanceerd. Dit jaar o.a. de Advertising Add-On. Met deze tool kun je eenvoudig advertenties maken en, nog veel belangrijker, je ziet de ROI van je advertenties direct terug in HubSpot. Nieuwsgierig? Lees snel verder, ik vertel je alles over de Add-On.

Inbound en adverteren

Bij veel van jullie en ook bij ons op kantoor, rees toch de vraag: adverteren en HubSpot? Maar dat is toch geen inbound marketing? Adverteren werd altijd bestempeld als ‘het kwaad’. Iedereen vind het immers irritant en het werkt niet. Toch?

Zelf merk ik al een poos dat ik daar niet op die manier over denk. Ik sta helemaal achter de inbound gedachte; je moet mensen niet iets willen verkopen waar zij nog totaal geen interesse in hebben en je moet mensen niet irriteren. Mijns inziens irriteren advertenties dus ook niet per definitie. Als ze maar op een goede manier aan het goede publiek getoond worden. En dit is wel een belangrijk verschil, want er bestaan veel slechte, irrelevante en irritante advertenties. Hierbij wordt vaak het zoekproces van een persoon verstoord in plaats van dat men geholpen is met een advertentie. Daar gaat het al fout.

Wij zelf maken bijvoorbeeld ook gebruik van adverteren in Google via Adwords. Er zijn enkele belangrijke termen die voor ons zo belangrijk zijn, dat wij daarop gevonden willen worden. Bovendien leveren die zoekresultaten ons hoge conversies op. In dit geval vindt de zoeker dus bijna altijd wat hij vindt en betalen wij voor een advertentie die ons meer oplevert.

Nu ben ik mij bewust van het feit dat de meeste leads op een inbound manier verkregen meestal goedkoper zijn dan leads die op een outbound manier verkregen zijn, maar daarom is het ook de taak van iedere organisatie om scherp te zijn op de middelen die zij inzetten voor leadgeneratie en wat daar de ROI van is. Onze leads worden voornamelijk via inbound marketing gegenereerd (social media, organic search in Google en aanbevelingen van klanten). Daarnaast levert een gering aantal advertenties ons extra leads op.

Nu weer even terug naar de nieuwe Add-On van HubSpot. Want waarom heeft HubSpot hem ontwikkelt en wat houdt het precies in?

Waarom een Advertising Add-On?

HubSpot merkte dat veel van hun klanten naast inbound marketing ook gebruik bleven maken van advertenties. Nadat zij het onderzocht hebben, bleek dat 53% van hun klanten online advertenties inzetten als marketingmiddel. Dit vonden zij een dermate hoog percentage dat hun ontwikkelaars aan de slag zijn gegaan met de Advertising Add-On.

LinkedIn en Google

Met de nieuwe Add-On heb je de mogelijkheid om advertenties te maken op LinkedIn en Google. De twee leiders als het gaat om online adverteren voor B2B. De helft van alle professionals op de wereld heeft een LinkedIn-account, dus deze tool geeft je toegang tot een enorme hoeveelheid potentiële klanten.

Je maakt in HubSpot je gehele LinkedIn-advertentie super eenvoudig. Je selecteert je doelgroep. Dit kun je specificeren in branches, bedrijven, functienamen etc. Vervolgens laat de tool zien hoeveel mensen de advertentie te zien krijgen en is de advertentie ready to go

LinkedIn_Create_-_Targeting

Wanneer je een advertentie in HubSpot maakt, leidt deze naar een pagina in HubSpot. Het liefst een landingspagina die gericht is op conversie/het genereren van een lead. In HubSpot kun je door middel van workflows deze lead begeleiden door zijn aankoopproces en helpen hem een beslissing te maken. Je hoopt van hem uiteindelijk een klant te maken. Dit wordt geregistreerd in HubSpot, wat ervoor zorgt dat jij voortdurend inzicht hebt in de prestaties van iedere advertentie. De term dat HubSpot een all-in-one platform is, komt nu nog meer tot zijn recht, als je het mij vraagt.

Wanneer en wat zijn de kosten?

Kun je niet wachten om de Add-On te gebruiken? Wij ook niet! Vanaf vandaag is de tool verkrijgbaar en kunnen er advertenties voor LinkedIn gemaakt worden. De advertenties in Google zijn nog niet voor iedereen beschikbaar, maar worden zo snel mogelijk uitgerold.

De kosten voor de Add-On zijn $ 100,- per maand bovenop de kosten voor je HubSpot-portaal.

Als er vragen zijn of je hebt een opmerking, reageer hieronder of bel of mail ons! 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?