<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Mens, wat ben je mooi: een kippenvelmomentje

door: Driek Geurtsen

Mens, wat ben je mooi: een kippenvelmomentje

Mens, wat ben je mooi: een kippenvelmomentje

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

vrouw_in_gras_verkleindToen ik voor het eerst de reclame zag van Menzis over Mens, wat ben je mooi werd ik intens gelukkig. Wat een prachtige reclame! Dit is toch hoe een reclame hoort te zijn?

Wellicht vraag je je af hoe een reclame past bij Inbound Marketing. Je benadert immers zelf je doelgroep terwijl ze daar (nog) helemaal niet op zitten te wachten.

 

Reclame en Inbound Marketing

Laat ik voorop stellen: ik geloof zelf enorm in de werking van Inbound Marketing (jouw doelgroep niet actief benaderen met jouw oplossing die zij wellicht nog helemaal niet nodig hebben, maar zorgen dat op het moment zij behoefte hebben aan een oplossing voor hun probleem, jij degene bent die ze online vinden).

Toch denk ik dat we niet zonder reclame kunnen. Soms wordt je attent gemaakt op iets waar je nog niet bewust van was. En dan vind ik het helemaal niet erg dat ik ongevraagd een reclame zie over iets waar ik nog niet naar op zoek was. Sterker nog: reclames blijven nodig voor bekendheid van een merk. Daarnaast zijn reclames ook heel belangrijk bij het creëren van een gevoel rondom een merk. Dat dit gevoel belangrijk is, omdat wij bijna al onze beslissingen nemen op basis van ons onderbuik gevoel, lees je uitgebreid in een eerdere blog van mij. Daarnaast zijn sommige reclames an sich gewoon puur amusement. Wat overigens ook weer zorgt voor een positieve associatie met het merk.

Mijn collega Tobias is bezig met een reeks blogs over outbound marketingmiddelen inzetten op een inbound manier. Deze week schrijft hij over tv- en radioreclame. Dit sluit prachtig aan bij mijn korte betoog over waarom reclames heel nuttig kunnen zijn

 

Voordat ik verder ga: bekijk hier de reclame zelf! Dan weet je waar ik het over heb.

 

Corporate story als basis van het marketingsucces

Weer terug naar de reclame van Menzis. Ik heb namelijk een beetje voorgeschiedenis als het om Menzis gaat. Ik heb daar mijn afstudeerstage gelopen. Mijn stageplek was op de Corporate Communicatieafdeling. Zij zijn verantwoordelijk voor de reputatie van Menzis. Naast persvoorlichters werken er  interne communicatieadviseurs. Deze adviseurs bewaakten de communicatie tussen het bestuur van Menzis en haar medewerkers. Daarnaast stimuleerden zij samenwerking tussen afdelingen en bewaakten zij samenhang in werkzaamheden. Zo was uiteindelijk iedere afdeling en iedere medewerker bezig om de organisatiedoelstellingen te behalen.

Een ander belangrijk aspect was het motiveren en stimuleren van de betrokkenheid van medewerkers. Want de medewerkers van een organisatie zijn immers zeer belangrijk voor het waarmaken van de belofte van een organisatie; het zijn je belangrijkste ambassadeurs.

Zo heb ik tijdens mijn stage mee mogen werken aan het interne communicatietraject rondom kernwaarden en de corporate story. En dat was enorm leerzaam en ik kom er nu steeds meer achter dat Menzis voorop liep in storytelling en het stimuleren van de betrokkenheid van medewerkers met als doel loyaliteit.

Voor nieuwe medewerkers, maar ook voor bestaande medewerkers, werden workshops georganiseerd over kernwaarden en de corporate story. Men leerde waarom Menzis doet wat ze doet en op welke manier zij dat doet. En er werd uitgebreid aandacht besteed aan de WHY van Menzis. Tijdens deze sessies werd jawel, het filmpje van Simon Sinek getoond over How great leaders inspire action (dit is het beroemde filmpje over de WHY van je organisatie). En ik kan je vertellen: het waren inspirerende sessies die veel trotse en loyale medewerkers tot gevolg hadden.

 

 

Na het zien van de reclame van Menzis over Mens, wat ben je mooi kan ik alleen maar concluderen dat de WHY van Menzis heel helder is en het op een prachtige manier is uitgewerkt.

De gedachte achter de reclame bevestigt dit:

'Met de nieuwe aanpak gaat Menzis terug naar haar originele merkwaarden', aldus Menzis. 'Met deze campagne willen we naar voren brengen waar de focus ligt, namelijk dat we niet alleen voor mensen zorgen wanneer ze ziek zijn, maar ook wanneer ze herstellende en gezond zijn. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk en aandeelhouders, het leveren van goede zorg voor mensen staat hierdoor centraal. Solidariteit is voor Menzis de kern van verzekeren en daarom is iedereen welkom, ziek of gezond, jong en oud. Er is geen medische selectie. Menzis bewondert de leefkracht in mensen en zet zich hier graag voor in, deze campagne draagt dit uit.'

Bron: Marketingtribune

 

Na het zien van de reclame dacht ik stiekem zelfs even: “Wow, ik stond misschien wel aan het begin van deze successtrategie toen ik als stagiaire mee hielp bij de workshop over ‘het waarom’ van Menzis.”

 

Wil jij ook aan de slag met het uitdragen van de waarden van jouw organisatie? Download dan ons e-book over Branding.

E-book Branding

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?