<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het aantal aanmeldingen voor jouw evenement boosten? 5 tips!

door: One4marketing

Het aantal aanmeldingen voor jouw evenement boosten? 5 tips!

Het aantal aanmeldingen voor jouw evenement boosten? 5 tips!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Evenement_1.jpg

Eventmarketing is trending in de B2B. Niet gek, want er zijn tientallen redenen waarom je als bedrijf een evenement zou kunnen organiseren: van naamsbekendheid tot jubileum. Maar het organisatorische aspect kent ook minder fijne kanten. De handjes worden klammer wanneer het evenement dichterbij komt en al helemaal wanneer drie weken van tevoren het aantal aanmeldingen niet aan de verwachting blijkt te voldoen. Help! Gelukkig is daar onze blog met tips om alsnog volle(re) zalen te trekken op jouw evenement.

Als een evenement organiseren zoveel stressmomenten geeft, waarom gaan bedrijven dan toch steeds weer de uitdaging aan? De redenen zijn voor iedere organisatie weer anders. Om maar een aantal voorbeelden te geven:

  • De kennismaking met jou als persoon, kan voor bedrijven die overwegen om jouw dienst af te nemen, net het laatste zetje in de positieve richting zijn;
  • Bezoekers/deelnemers koppelen jouw naam met het evenement. Een boost voor de naamsbekendheid dus; 
  • Je ontmoet altijd wel weer nieuwe, interessante mensen. Misschien is dat ene gesprek zelfs zo inspirerend dat je er een blog over kunt schrijven!
  • Ambieer je om kennisleider te worden in een bepaald vakgebied? Dan kan een evenement helpen om jouw positie te versterken.

Grote kans dat ook jij aan de uitdaging om een evenement te organiseren bent begonnen, om (één van) deze redenen. Maar nu je met je handen in het haar de statistiekpagina steeds aan het refreshen bent, vraag je je af of het wel waard is. Probeer te herinneren waar je het voor doet én kom in de startblokken om de tips uit deze blog in praktijk te brengen!

Eventmarketing en multichanneling

De kracht van eventmarketing zit hem in een multichannel aanpak. Het kan dus goed zijn dat de aanmeldingen tegenvallen omdat je jezelf hebt vastgebeten in één boodschap en daardoor niet alles haalt uit het gebruik van meerdere kanalen.

Neem bijvoorbeeld het gebruik van social media kanalen. Post je daar tot nu toe de link van de aanmeldpagina met steeds hetzelfde bericht? Dan zou het de aanmeldingen best eens goed kunnen doen daar verandering in te brengen. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende tone of voices, hashtags en boodschappen. Op ieder kanaal bevinden zich tenslotte weer andere mensen.

Een sidenote: draai niet door in multichanneling. Een overdosis kanalen zorgt juist voor het tegenovergestelde effect.

Persoonlijke benadering

Heb je al die tijd in social media termen gedacht en blijkt dat jouw doelgroep een persoonlijke aanpak prefereert? Leg de digitale middelen dan eens een uurtje aan de kant. Schrijf een persoonlijk kaartje, neem een videoboodschap op en verstuur deze op USB of doe een briefje in een ballon. Zoals deze, zijn er nog veel meer originele uitnodigingen te bedenken. Be creative!

(En, vooruit, die mobiele telefoon kun je gebruiken om potentiële bezoekers eens telefonisch te vragen of zij de uitnodiging hebben ontvangen.)

“Je hebt een update ontvangen..”

Terug naar online marketing. Herhaling heeft kracht, tenzij het spammerig wordt. De gouden regel hierbij is om potentiële bezoekers niet te gaan platgooien met berichten die het ‘please, kom naar mijn evenement’-gehalte uitstralen. Dat heeft totaal geen meerwaarde voor de lezer. De kracht kun je wél halen uit het delen van unieke content die de (potentiële) bezoeker meeneemt in de aanloop van het evenement. Een aantal concrete voorbeelden:

  • Deel een interview met een spreker;
  • Geef een kijkje achter de ‘organisatieschermen’ door middel van foto’s;
  • Verzamel een aantal fun facts over het evenement en deel ze;
  • Ga live via Persicope of Facebook LIVE wanneer je iets live-waardigs aan het doen bent voor het evenement;
  • Schrijf een blog(serie) over het onderwerp van jouw evenement.

En heb je er al over nagedacht om, wanneer jouw bedrijf ook een eerdere editie van het evenement organiseerde, positieve herinneringen of reviews van de vorige editie weer eens naar boven te halen? Met het betrekken van mensen bij de weg naar het evenement toe, heb je twee vliegen in één klap trouwens, want de kans op no-show wordt hierdoor ook verkleind.

De landingspagina optimaliseren

Blindstaren op de cijfers werkt niet, zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, maar reviseren werkt wel. Verplaats je in jouw doelgroep en bekijk je landingspagina nog eens kritisch aan de hand van deze checklist:

Checklist eventmarketing_1.jpg

Monitoren

Je maakt gebruik van meerdere online en offline kanalen, houdt de doelgroep up-to-date en hebt de landingspagina kritisch bekeken. Dan is het nu tijd om te monitoren. Met monitoren doel ik niet op obsessief F5’en – hoe verleidelijk het ook is – maar het in de gaten houden van de statistieken. De conversie van de landingspagina kan bijvoorbeeld veel vertellen, maar ook de engagement van social media kanalen spreekt boekdelen.

We hopen dat we jouw bedrijf met deze tips op weg helpen naar een succesvol evenement én dus een versterkte positie van jouw merk of bedrijf. Wil je – naast het evenement - jouw merk nog meer op de kaart zetten? Download dan ons e-book!

E-book Branding

 

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?