<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

HubSpot geeft nieuwe tools voor goede leadgeneratie via inbound marketing

door: Paul Kemps

HubSpot geeft nieuwe tools voor goede leadgeneratie via inbound marketing

HubSpot geeft nieuwe tools voor goede leadgeneratie via inbound marketing

auteur
Ik ondersteun bij het onboarden van klanten, geef trainingen en workshops over HubSpot en begeleid strategietrajecten tot een succesvolle inbound marketingaanpak. Ik ben dé vraagbaak over HubSpot.
One4marketing

Met een uitgebreide productupdate heeft HubSpot veel gebruiksgemak en nieuwe features aan haar software toegevoegd. We bespreken in dit blog de belangrijkste vernieuwingen.

Nieuwe HubSpot CMS features*

Verbeterde drag-and-drop interface

Wat als eerste opvalt is de verbeterde interface om een pagina aan te passen. Met drag-and-drop is het nog eenvoudiger om allerlei modules in een template te schuiven. Ook kleine aanpassingen zijn nu te doen zonder dat er een developer voor nodig is. Bijvoorbeeld het toevoegen van een marge of een achtergrondkleur.  Zo is het veel makkelijker om een pagina vorm te geven.

Bekijk hoe handig dat werkt:

HubSpot drag and drop editor

Themes

Maar HubSpot gaat nog veel verder in het leveren van gebruiksgemak voor de marketeer: ze voegt themes toe. Een theme is een set items zoals modules, sjablonen en CSS-bestanden die een developer kan aanpassen om een vriendelijke contentbewerkingservaring voor de marketeer te creëren. Waarschijnlijk ken je dit van WordPress. HubSpot biedt een reeks themes waaruit je kunt kiezen of uw developer kan een aangepast theme voor je maken.

Zie hieronder hoe makkelijk het werkt:

HubSpot werkt met themes

A/B testen en adaptive testing

Professional gebruikers kunnen nu A/B testen uitvoeren op alle taalvariaties van de content. Als je CMS Hub Enterprise hebt, kun je ook adaptieve paginatests uitvoeren op deze inhoud. Met adaptieve paginatests pas je machine learning toe waarmee tot vijf varianten van een pagina automatisch getest worden. Wanneer je klanten je site bezoeken, geeft HubSpot vanzelf de versie van de pagina weer die het beste presteert.

Dynamische content with HubSpot Database

Ook interessant is het gebruik van dynamische content. Dat is content die je op 1 plek aanpast, waarna het op verschillende plekken in de site wordt doorgevoerd. Deze content sla je op in een datatabel in HubDB. Als de de content binnen de tabel wijzigt, wordt die informatie overal waar je naar die tabel verwijst, bijgewerkt op de hele website. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld een meerdere prijzen hanteert voor diverse producten of combinaties van producten, kan je dit in een datatabel zetten. Op zowel je prijsberekeningspagina als je prijsoverzicht gebruik je een waarde uit de tabel. Wanneer je de waarde aanpast, zal de content op beide plekken ook aangepast zijn.

One4marketing is HubSpot Diamond partner, gespecialiseerd in Inbound marketing voor IT- en SAAS-bedrijven.Heb je vragen over deze nieuwe toepassingen? Als Diamond Partner van HubSpot helpen we onze klanten dagelijks met de juiste strategische keuzes rondom websites en inbound marketing. 

Plan een korte call met Driek

En er zijn nog meer updates: Formulieren en Api's

HubSpot gaat nog een stap verder: Met de laatste vernieuwingen kan je ook formulieren en API’s gebruiken om de tabel te vullen, zodat de gegevens dynamisch op de webpagina’s worden weergegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een referentiepagina waarbij je klanten zelf hun referentie via een formulier aan kan leveren en die automatisch op de pagina wordt geplaatst. Maar ook eventregistraties zijn nu mogelijk met HubDB in combinatie met serverless functions uit de CMS Hub enterprise. Dat is iets waar wij als One4marketing heel blij mee zijn.

Schaalbaar

Deze vernieuwingen maken het HubSpot CMS veel meer schaalbaar. Je kunt starten met de CMS Hub professional met een theme en uitgroeien met op maat gemaakte modules, verschillende integraties en extra features uit de enterprise hub. Dit is ideaal als je via Growth Driven Design je website via sprints wil laten bouwen.

Nieuwe features in de CMS Hub enterprise

Memberships

Met memberships in de CMS Hub Enterprise gaat HubSpot door met het afstemmen van de site voor ieder specifieke sitebezoeker. Je kunt bijvoorbeeld een pagina 'Mijn evenementen' maken waarop alle evenementen worden weergegeven waarvoor een van de klanten zich in het verleden bij jouw bedrijf heeft aangemeld. Een andere toepassing zijn de afgeschermde webpagina’s die je alleen benaderen via een inlog en wachtwoord. Dat is goed in te zetten voor supportpagina’s voor klanten of dealerpagina’s.

Serverless functions

HubSpot neemt ook toe in kracht door de serverless functions in CMS Hub Enterprise. Met serverless functions kan je web-apps bouwen die de functionaliteit van de website uitbreiden. Je ontwikkelteam hoeft zich geen zorgen te maken over het beheer van servers of pieken in het verkeer die uw prestaties beïnvloeden. Serverless functions in combinatie met memberships en HubDB zetten een wereld aan mogelijkheden en customizations open voor onze klanten.

Wil je bijvoorbeeld een calculator maken die direct een reactie geeft op basis van de invoer? Of online registratieformulier gebruiken voor events en direct de gegevens laten zien waar men voor inschrijft? Met CMS Hub Enterprise zijn er geen grenzen aan de ervaring die je de sitebezoekers kunt bieden.

Activity logs

Voor grotere bedrijven is activity logs een uiterst nuttige toevoeging die het werken met HubSpot veel prettig maakt. Met activity logs in de CMS Hub Enterprise kan je precies zien wat er op de hele website gebeurt - je hoeft nooit te zoeken hoe een wijziging is aangebracht, wie die wijziging heeft aangebracht of wanneer deze is gebeurd.

Groei websitebezoekers door goede inboundmarketing dankzij HubSpot en One4marketing.Brand domains

Naarmate je merk groeit, is het soms nodig om meerdere websites te beheren. Misschien breidt het uit naar twee bedrijfsonderdelen of moet je een microsite maken voor een specifiek onderdeel van het bedrijf. CMS Hub Enterprise begint vanaf twee merkdomeinen met opties voor meer. Met brand domains kan je meerdere domeinen hosten en rapporteren over meerdere websites binnen één CMS.

One4marketing: Diamond Partner van HubSpot

Als Diamond Partner van HubSpot helpen we onze klanten dagelijks met campagnes, leadgeneratie, content, seo, sea tot aanpassingen aan de website.

Heb je vragen over hoe deze nieuwe toepassingen jouw bedrijf kunnen helpen aan meer kwalitatieve leads?

Plan een korte call met Driek

* Je zult misschien denken, HubSpot heeft toch al een CMS. Dat klopt en daar is nu een Hub van gemaakt. Je krijgt de CMS Hub in twee smaken, professional en enterprise. De professional hub is zoals de meeste mensen de HubSpot CMS kennen maar dan verbetert. In de enterprise hub zijn nog meer nieuwe features toegevoegd.

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

Jij bent klaar om te groeien met je organisatie. Om van je website een lean, mean, leadmachine te..

hubspot

Hoe werkt de GDPR binnen HubSpot?

E-mailadressen van potentiële klanten die rondzwerven in een spreadsheet op de harde schijf, de..

hubspot

HubSpot vs. WordPress: voor welk CMS kies je?

Het volgende million dollar idea zit in je hoofd en je wilt je doelgroep ermee helpen. Dan heb je..