<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

HubSpot Product Updates - Februari

door: Driek Geurtsen

HubSpot Product Updates - Februari

HubSpot Product Updates - Februari

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Weet je wat ik een van de fijnste dingen vindt van SaaS, tooltjes en andere gereedschappen die ik in de cloud heb draaien? Een constante stroom aan verbeteringen en updates. Ik koop niet zo maar een tooltje en daarmee moet ik het altijd doen. Nee, ik koop een tool die zich constant aanpast aan mijn wensen en aan de wensen van de markt.

En dat is een van de dingen waarom ik zo fan ben van HubSpot. Want bij HubSpot is er bijna elke dag weer een verbetering of update aan één van de tools in HubSpot. Maar voor jou als gebruiker kan ik me ook wel goed voorstellen dat het hierdoor misschien wat lastig wordt om de belangrijkste updates eruit te pikken; en daarom is er dit blog. Wat waren de belangrijkste updates van HubSpot in februari 2015? Je vindt ze hier!



Veranderingen in de navigatie

In februari heeft HubSpot een paar wijzigingen gemaakt in de navigatie binnen de tool. Waarschijnlijk ben je er binnen de software al een paar keer op geattendeerd.

  1. De Content Home tool is uit de navigatie gehaald. In de Calender tool zie je wel zaken zoals wie een landingspagina, email of blog gepubliceerd heeft; maar losse updates aan content zie je jammer genoeg niet meer. Zelf kan ik me goed voorstellen dat dit voor de grotere marketingteams niet erg fijn is. Zelf heb ik het idee dat HubSpot dit gedaan heeft om het gebruik van de Calender tool verder te stimuleren.
  2. De Calender tool is een los navigatie item geworden.
  3. File Manager, een tool die in de oudste versie’s van HubSpot altijd al onder het Content-tabblad te vinden was, is terug op zijn oude plaats. De toch veel gebruikte tool is een stukje gemakkelijker bereikbaar gemaakt voor gebruikers. Super!
nieuwemenustructuurinhubspot

Transactional Email

De komst van Transactional Email is een belangrijke update voor veel e-commerce-gebruikers. Met de nieuwe Transactional Email add-on wordt het mogelijk om klanten en gebruikers geautomatiseerde berichten te sturen; zoals rekeningen, facturen, systeemberichten en dergelijke.

De Transaction Email add-on is echt anders dan de normale Email tool van HubSpot, en werkt ook op een andere manier. De opt-in (of juist opt-out) wordt gepasseerd voor deze berichten. Het is dus logisch dat dit echt alleen kan en mag worden ingezet voor dit soort type e-mails. Voor normale lead nurturingsemails moet je gebruik blijven maken van de normale tool.

Omdat dit ook een flink impact kan hebben op de spam-reputatie van de verzender is het nodig dat je voor het gebruik van deze tool werkt met een uniek en dedicated IP. Dit zit in begrepen bij de prijs van $1.000 per maand voor deze add-on.

Alle informatie over Transactional Email van HubSpot vind je hier.

tranactionalemailinhubspot

Copy Contact to Company Properties in Workflows

Gebruik je HubSpot Professional of Enterprise? Dan heeft is deze update ook belangrijk voor jou.

Je wilt natuurlijk graag dat je dezelfde data consistent gebruikt. Nou is het zo dat je in HubSpot werkt met eigenlijk twee verschillende soorten marketingobjecten; contacten en organisaties. En soms staat er een stukje data bij de contactgegevens en de andere keer staat het weer bij de organisatie-gegevens. Gelukkig hoeft dit nu niet langer (tenzij je het altijd handmatig bijhield).

Als je naar de Workflow tool gaat in HubSpot en je maakt een nieuwe workflow, dan zul je zien dat er onder het kopje Administrative twee nieuwe optie’s zijn bijgekomen, namelijk Copy a contact property value en Copy a company property value.

Hieronder zie je hoe ik dat zelf op het moment inzet:

nieuweworkflowpropertiesinhubspot



Zo dat waren ze weer voor deze maand. Heb je vragen? Kom je ergens niet uit? Let me know! Bel me of stuur een mailtje en dan lopen we er samen even doorheen in jouw eigen portaal.

Geen HubSpot gebruiker maar wordt je hier wel enthousiast van? Klik dan hieronder om meer te weten te komen over de mogelijkheden van HubSpot voor jouw organisatie.

 New Call-to-action

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?