<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Content en design bij het bouwen van een website

door: One4marketing

Content en design bij het bouwen van een website

Content en design bij het bouwen van een website

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe teksten geschreven worden, en het design moet echt van deze tijd zijn. Hoe leuk zo'n enorme klus ook is, ik kan me voorstellen dat je ook wel een beetje in de stress schiet als je denkt aan alle to-do's! Want waar moet je in vredesnaam beginnen? 

content en webdesign

Content is een belangrijk onderdeel van een nieuw design. Het is echter ook een tijdrovend onderdeel. Een ideale aanpak is een content-first design. Hierbij bouw je je website rondom je content in tegenstelling tot dat je eerst het design maakt en deze vervolgens vult met content. 

Het is misschien wat cru gezegd, maar je website bestaat om je in contact te brengen met je buyer personas, om hen vervolgens te overtuigen een aankoop bij jou te doen. Tenzij je een unieke gepersonaliseerde dienst aanbiedt, zul je niet in staat zijn iemand te overtuigen van jouw product of dienst puur en alleen op basis van het product of dienst. Het is de content die de meerwaarde levert.

Als prospects jouw website bezoeken om meer te weten te komen over het bedrijf of om je blog te lezen, doet de content bijna al het werk voor je. Om deze reden wil je je design dus aangepast hebben aan je content. Dat betekent niet dat wij design in de ban doen. Design helpt een boodschap effectiever over te brengen en vergroot de klantbeleving. Daarnaast geeft design je prospects de mogelijkheid om naar hartelust content te consumeren.

Alles weten over Buyer Persona's? Download het gratis e-book.

Bespreek van tevoren wat voor content je wilt gaan gebruiken

Als je het redesignen van je website zelf gaat uitvoeren, doe je er goed aan te beginnen met het in kaart brengen van alle pagina’s die je wilt hebben in je website. Vervolgens kun je de content voor deze pagina’s gaan schrijven. Op deze manier kun je, als je verschillende website thema’s aan het vergelijken bent, het thema uitkiezen dat het beste aansluit bij je contentstrategie.

Werk je met een freelancer? Zorg er dan voor dat je goed bij hem navraagt hoe hij het contentcreatieproces voor zich ziet. Sommige freelancers zullen dit zelf willen doen maar dit is over het algemeen geen goed idee. De reden waarom is dat webdesign en content creëren twee heel andere vaardigheden zijn. Het is vrij zeldzaam dat iemand in beide goed is.

Een hoop freelancers weten dit ook en hebben een schrijver waar ze vaak mee samenwerken. Hebben ze deze niet, dan zal jij zelf nog een extern persoon in dienst moeten nemen om de content te creëren. Hoe je het doet maakt niet veel uit, als je aan het einde van de dag maar weet dat beide personen op één lijn liggen en goed met elkaar en met jou de vooruitgang communiceren.

Het voordeel van uitbesteding aan een professioneel bedrijf is dat bij hun content vaak onder redesign valt, waardoor hun ervaren content marketeers je zullen helpen bij het creëren en produceren van de content. Deze optie levert je het meeste op voor het geld dat je erin investeert. Mocht je het budget hebben om met een professioneel bedrijf in zee te gaan, dan is deze optie zeker aan te raden!

De reden waarom de kosten van webdesign gestegen zijn

Net als veel dingen in de wereld is de prijs van een nieuw design een kwestie van vraag en aanbod. Jaren geleden, toen het internet nog  relatief nieuw was, begrepen bedrijven de meerwaarde van een website nog niet helemaal en waren zij dus ook minder bereid om een hoge prijs hiervoor te betalen.

Vandaag de dag is de website een topprioriteit van de meeste bedrijven. Meer en meer bedrijven zien het belang van een website in en zijn bereid hier meer voor te betalen. Natuurlijk is een verhoogde vraag niet de enige factor, want laten we eerlijk zijn, het aantal webdesigners is ook vergroot. Een andere belangrijke factor is het proces achter website design.

Websites zijn vandaag de dag geavanceerder dan ooit

Web designers hebben hun technieken verbeterd en hebben de beschikking over betere tools. Aan de ene kant is het nu makkelijker om een mooie, nette website te creëren. Aan de andere kant vereist het creëren van een eerste klas website meer werk omdat websites steeds geavanceerder worden. Hierdoor moeten designers met meer rekening houden tijdens het designproces.

Het digitale landschap is snel aan het veranderen, zo mogelijk nog sneller dan in de eerste jaren van het internet. Top web designers nemen dingen in overweging die nog niet eens gebeurd zijn. Ter illustratie; het duurde tot 2015 voordat Google bekend maakte dat haar zoekalgoritmes mobielvriendelijke websites zouden voortrekken. Dit betekende simpelweg dat je een mobielvriendelijke website moest hebben wilde je enig succes hebben met inbound marketing. Top web designers hadden dit echter al in 2009/2010 voorspeld (de iPhone was al enige tijd op de markt en het aandeel van mobiel verkeer steeg met sprongen) en wezen op het belang van mobielvriendelijke websites. Deze designers wisten dat bedrijven niet alleen een betere gebruikerservaring moesten leveren, zij wisten ook dat Google, zoals zij altijd doet,  vroeg of laat de standaard voor iedereen zou verhogen. In die tijd was mobiel design een stuk moeilijker dan dat het nu is en was het voor designers makkelijker en voor hun klanten goedkoper om dit onderwerp links te laten liggen.

Hoe geavanceerder een website wordt en hoe belangrijker de rol wordt die zij gaat spelen binnen een bedrijf, hoe groter haar waarde zal toenemen. Een goed design en pakkende content zijn dus van groot belang! 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..