<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Bereik jij je klant met online marketing? Je hebt 30 seconden

door: Driek Geurtsen

Bereik jij je klant met online marketing? Je hebt 30 seconden

Bereik jij je klant met online marketing? Je hebt 30 seconden

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

KlantentijdWat kun je allemaal bereiken in 30 seconden? Je kunt in die tijd een boterham smeren, gegeven dat alle spullen al op het aanrecht staan. Het is ook lang genoeg om 4 Vine videos te kijken, of om een magnetron sponscake te maken. Toch kunnen we over het algemeen stellen dat we vrij weinig nuttige dingen kunnen doen in 30 seconden.

En toch is dat de maximale tijd die je krijgt als marketeer om je boodschap te communiceren naar je klant. Uit onderzoek van Responsys blijkt namelijk dat de klant van vandaag slechts 30 seconden per dag daadwerkelijk digitale content consumeert. Om een paar seconden van deze tijd te winnen kun je dus maar beter een goede boodschap hebben!

 

Praten met je smartphone

Het is moeilijk om te ontsnappen aan de talloze technische snufjes die continu je aandacht opeisen. Loop maar eens de Starbucks binnen en aanschouw hoeveel mensen dwangmatig naar hun smartphone grijpen, terwijl ze met hun gezelschap aan het praten zijn. Helaas zijn we er niet op gemaakt om te multitasken. Je aandacht verdelen over meerdere media tegelijk kan 3 dingen tot gevolg hebben:

  1. Je verwerkt de informatie van je gesprekspartner niet goed
  2. Je verwerkt de informatie op je mobiel/tablet/laptop niet goed
  3. Je verwerkt helemaal niets

Het grote nadeel van het informatietijdsperk waarin we nu leven is dat er van ons verwacht wordt dat we overal van op de hoogte zijn. En dat maakt ons erg gevoelig voor alle informatie waarmee we de hele dag door geconfronteerd worden. Maar in een poging om van alles wat mee te pikken, bestaat dus het risico dat we wel informatie 'zien' maar deze vervolgens niet verwerken.

 

De (b)ruisende sociale media

Behalve dat het steeds lastiger wordt om onze aandacht te verdelen over online kanalen en de offline wereld, moet de tijd die je online spendeert ook nog onderverdeeld worden. Want welk medium ga je gebruiken om informatie te verzamelen: Twitter, Facebook, LinkedIn, email? Het laatste, zo blijkt uit het onderzoek van Responsys. Het aandeel van de respondenten dat 30 seconden besteedt aan het lezen van een marketingemail ligt namelijk op 50%, terwijl dit percentage voor de sociale media op 27% ligt. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat email de minste ruis heeft. Immers word je op Facebook en Twitter voortdurend afgeleid door nieuwe statusopdates. Voor emails is die ruis veel minder, al worden veel klanten toch dagelijks geconfronteerd met een volle digitale brievenbus: ongeveer de helft van de respondenten ontvangt tussen de 2 en de 10 marketing emails op een dag. Dat betekent dat die 30 schaarse seconden misschien besteed worden aan de marketingemail van de concurrent.

 

Dus hoe nu verder?

Mensen proberen tevergeefs hun aandacht te verdelen om op deze manier de dagelijkse overload aan informatie op te vangen. Helaas zijn we geen allesabsorberende sponzen en dat maakt dat slechts een zeer gering gedeelte van onze aandacht daadwerkelijk effectief gebruikt wordt om content te absorberen. Je kunt er dus vanuit gaan dat als de klant al 100% gefocused is, dat de kans klein is dat die aandacht aan jou besteed wordt. Dus hoe spring je als bedrijf tussen de rest van de kudde uit? Ten eerste moet je relevante data verzamelen om je klant te leren kennen. Vervolgens moet je die data gebruiken om gepersonaliseerde ervaringen te creëren en sterke klantrelaties op te bouwen. Pas dan heeft je content recht om gelezen te worden. Immers is aandacht in de digitale wereld van vandaag niet iets dat je krijgt, maar iets dat je moet verdienen. 

Inbound Marketing

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..