<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

7 tips voor bloggen in de vakantie

door: One4marketing

7 tips voor bloggen in de vakantie

7 tips voor bloggen in de vakantie

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

bloggen tijdens vakantieVoor iedereen die op vakantie gaat deze zomer zit er een dilemma aan te komen: Hoe ga ik om met mijn blog tijdens de vakantie. De meeste bloggers kiezen er toch voor om, wanneer ze zelf een tijdje weg zijn, ook hun blog op een lager pitje te zetten. Op zich is dat natuurlijk heel begrijpelijk, want het is deel van je werk en daar wilde je natuurlijk net even vrij van zijn. Daarnaast is het altijd maar afwachten of de WiFi goed werkt op je vakantiebestemming en of je wel tijd hebt voor je blogs. Je loopt echter wel het risico dat je vaste lezers kwijt raakt door weinig of niks te publiceren. Daarom hier dus een aantal tips waarmee je kunt zorgen dat je content publicatie gewoon door gaat deze zomer, terwijl jij lekker zit te genieten van een verkoelend drankje aan het strand.

#1 Werk vooruit

En zet alvast je blogs klaar op de juiste datum en tijd dat je ze wilt publiceren. Als je twee of drie weekjes weggaat naar een zonnig oord of een mooie stedentrip gaat maken, dan wil je je niet constant bezig houden met je blogs. Dan heb je alsnog niet echt vakantie. Zorg dus dat je van tevoren bedenkt hoeveel blogs je in jouw vakantie wilt publiceren en schrijf die voordat je op vakantie gaat. Vervolgens kun je in HubSpot bijvoorbeeld alvast aangeven welke datum en tijd ze gepubliceerd moeten worden, zodat jij tijdens je vakantie zeker weet dat je content publicatie gewoon doorgaat.

#2 Stel social media messages van tevoren in

Daarnaast is het belangrijk dat ook het delen van jouw content gewoon doorgaat. Met apps als Hootlet of de Share app van HubSpot kun je van tevoren je berichtjes voor Twitter, Facebook, Linkedin (niet bij Hootlet) en Google+ instellen. Zo kun je zorgen dat elke keer dat je nieuwe content uitbrengt deze ook gepromoot wordt op je social media kanalen. Weer een hoofdzorg minder voor jou tijdens je vakantie dus.

#3 Meld het als je minder gaat bloggen

Bij ons bij one4marketing bloggen we ongeveer 1 keer per week per persoon, dus is het niet teveel werk om voor twee weken vooruit te werken. Als je echter alleen werkt en ook als streefpunt hebt om dagelijks een blog te produceren, dan is het misschien wat lastiger om dat allemaal voor te werken. Dan kun je er dus voor kiezen om tijdens je vakantie minder blogs te produceren. Zorg er dan voor dat je dit aan je vaste lezers even aankondigt, zodat die ook weten dat er minder content online zal komen te staan. Die begrijpen best dat jij ook van je vakantie wilt genieten!

#4 Rerun oude content

Een andere manier om niet alles van tevoren te hoeven schrijven is door oude blogs te hergebruiken. Maak er een speciaal zomerthema van, waarin je oude blogs opnieuw publiceert en ze opnieuw onder de aandacht brengt. Zo behoud je dus wel de frequentie van je blog, maar heb je niet al het schrijfwerk te doen voordat je op vakantie gaat en wanneer je eigenlijk je koffer in zou willen pakken.

#5 Neem een kladblokje mee op vakantie

Eigenlijk wil je natuurlijk niet bezig zijn met werken en vooral genieten van de zon, de zee en de zwoele zomeravonden tijdens je vakantie. Toch kan juist zo’n vakantie waarin je even uit je standaard omgeving wordt gehaald en even een andere manier van leven aanwent zorgen voor nieuwe inzichten en inspiratie voor je blog. Het zou toch zonde zijn als je dat weer kwijt bent zodra je weer thuis komt? Neem daarom een kladblokje mee op vakantie waar je kort je ideetjes in op kunt schrijven. Je hoeft dus niet bewust bezig te zijn met je werk, maar als er iets in je op komt dan kun je het in ieder geval even kwijt. Het opschrijven van dit soort ideeën zorgt ook dat je je hoofd weer leegmaakt, doordat je het niet hoeft te onthouden. Zo kun je dus nog beter ontspannen en genieten van je vakantie!

#6 Houd het luchtig

In de zomer ben jij niet de enige die het liefste geniet van de zon. Jouw lezers zijn waarschijnlijk net zo lief buiten in plaats van lange blogs te lezen. Zorg dus dat de blogs die je publiceert niet al te zwaar zijn. Natuurlijk moet de inhoud wel interessant genoeg zijn voor je lezers zodat ze wel terug blijven komen, maar het publiceren van ellen lange en zware content is misschien minder geschikt voor de zomer. Korte blogs zoals lijstjes en tips werken dan beter. Het is makkelijker te verwerken informatie die voor mensen die met hun hoofd al op dat tropisch eiland zitten ook nog willen lezen. Daarnaast is het voor jou ook vaak minder werk om dit soort blogs te schrijven.

#7 Probeer nieuwe dingen uit

Als je nieuwe ideeën hebt voor je blogs die je nog niet eerder uit durfde te proberen dan is de zomer daar een geschikte tijd voor om dat wel eens te doen. In de zomer zullen namelijk minder mensen jouw blogs lezen, omdat ook een deel van je vaste lezers op vakantie is. Als iets dus een keer minder goed uitpakt, dan is dat niet zo erg, doordat het minder mensen zal opvallen. Experimenteer er dus op los in de zomer. Je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld eens een aantal gastbloggers te vragen voor jouw blog deze zomer. Dit geeft vaak verfrissende nieuwe invalshoeken voor jouw blog en tegelijkertijd scheelt het jou weer schrijfwerk. Kies dan voor mensen die je kent en vertrouwt en waarvan je weet dat hun content ook bij jouw bedrijf en blog past.

Iedereen die deze zomer op vakantie gaat wil ik alvast een hele fijne vakantie wensen! Ik hoop dat deze tips helpen bij het ontspannen op vakantie gaan zonder zorgen om de content publicatie. Heb jij zelf nog tips over hoe je het beste met je blog om kunt gaan in de zomer? Deel deze dan hier onder in een reactie! Fijne vakantie allemaal!  

zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..