<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

[Interview] - Marketingonderwijs lijkt soms wel geschiedenisles

door: One4marketing

[Interview] - Marketingonderwijs lijkt soms wel geschiedenisles

[Interview] - Marketingonderwijs lijkt soms wel geschiedenisles

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Bonopoly, Gerard DuursmaContentmarketing is meer dan tekst alleen. Daarom willen we de komende tijd op onze blog verschillende marketingexperts interviewen (met beeld en geluid) over de onderwerpen waar zij veel van weten. Het interview is dan ook hier terug te zien of te beluisteren. Ook is het mogelijk om het interview in .mp3-vorm te downloaden en deze later te beluisteren. Omdat het nog een test is, hoor ik graag van je wat er beter kan, behalve natuurlijk de beeld- en geluidskwaliteit. Hier wordt aan gewerkt.

Het eerste interview (opgenomen via Hangouts) heb ik gehouden met Gerard Duursma. Gerard woont in Leeuwarden en is marketingdocent geweest bij diverse scholen. Tegenwoordig adviseert hij organisaties die de stap naar online willen zetten.

Daarbij is vaak sprake van een top-down aanpak waarbij directies van scholen of andere organisaties hem om advies vragen. Maar zonder bottom-up steun van de werkvloer kan het lang duren voor een verandering is doorgevoerd in de cultuur.

Als docent had Gerard niet de illusie dat leren eenrichtingsverkeer is. Daarom koos hij er ook voor om in de pauzes bij de leerlingen te gaan zitten en met hen te praten over wat hen bezighield. Hij adviseert andere docenten ook om met een open mindset in de klas te staan, en open te staan voor nieuwe inzichten. Sommige docenten geven nog steeds les vanuit een traditionele manier van marketing, terwijl de realiteit op het punt staat om hen in te halen. Dat was de reden voor Gerard om de volgende tweet te versturen:

Deze tweet was voor mij weer de reden om hem uit te nodigen voor dit eerste interview. Om niet alles te verklappen zul je nu toch echt de video zelf moeten kijken, of de opname beluisteren. Nogmaals: mijn excuses voor als de kwaliteit van beeld en geluid wat tegenvalt. Laat het me weten als dit het geval is door een mailtje te sturen naar erik(at)one4marketing.nl.

 

Klik hier om een MP3 bestand van het interview te downloaden.

Heb je nog een vraag aan Gerard of mij? Stel die dan gerust in de comments of aan @bonopoly of @HooijerErik. Wil je de volgende interviews ook zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Inbound Marketing, wordt gevonden

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..