<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 tips om structuur aan te brengen in het bloggen

door: One4marketing

5 tips om structuur aan te brengen in het bloggen

5 tips om structuur aan te brengen in het bloggen

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

blog structuurNet als mijn collegaatje Anneloes, ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor. Voor mij is het inmiddels toch wel duidelijk dat structuur het belangrijkste is om me te kunnen concentreren op een opdracht. Als het rommelig is om je heen, dan kun je je moeilijker concentreren en raak je constant afgeleid. Ook is het voor mij altijd belangrijk dat ik een planning heb wanneer ik welke opdracht af moet hebben.

Ook in de inbound marketing is structuur erg belangrijk. Zo gaf Nicole van de week al een voorbeeld van het scrummen, maar we werken bijvoorbeeld ook met een content kalender en vaste blog dagen. Zo weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt en wanneer de volgende blog/e-book/slideshare af moet zijn. Ook werken we met thema’s per maand waar we over schrijven, zodat de blogs meer in één lijn blijven met elkaar, ook al worden ze door verschillende auteurs geschreven.

Een ander voorbeeld van structuur in inbound marketing is je e-mail marketing strategie. Zo is het ook met opvolg e-mails, nadat een bezoeker een lead geworden is, belangrijk om een vast patroon aan te houden. Zo wil je nadat een bezoeker een formulier ingevuld heeft met zijn gegevens om bijvoorbeeld een e-book te downloaden, binnen 24 uur een e-mail erachteraan sturen met een suggestie voor wat ze nog meer interessant zouden kunnen vinden. Daarna moet je regelmatig nog andere opvolg e-mails sturen via een vaste structuur. Dit moet je dus wel allemaal van te voren hebben vastgelegd.

Vooral bij het bloggen is het belangrijk dat je structuur aanbrengt voor jezelf, want anders ben je de hele dag bezig met die blog die je nog moet schrijven, terwijl je met wat structuur en een vast ritme veel sneller en efficiënter die blogs produceert.

Wil je zelf ook meer structuur aanbrengen in je blog activiteiten? Probeer dan wat van de volgende tips:

-          Kies een vaste dag en tijd in de week die je als deadline stelt voor je blogs. Persoonlijk werk ik beter onder druk, dus voor mij betekent dit vaak dat ik pas kort voor de deadline begin met schrijven. Zou ik die deadline niet stellen, dan zou ik het bloggen uit blijven stellen en zou er uiteindelijk niks meer van komen. Probeer dus altijd een deadline te kiezen en je daaraan te houden.

-          Kies maandelijkse thema’s voor je blogs. Voor de dagen waarop je gewoonweg geen inspiratie kunt vinden is dit een hele goede oplossing. Zo heb je wat houvast qua onderwerp en komen ook je blogs meer op één lijn te staan met elkaar.

-          Zoek een nette werkplek, zonder teveel afleiding. Zoals ik eerder al zei is het echt onmogelijk om te werken als het om je heen rommelig is. Zorg dus dat je werkplek netjes is. Ik werk bijvoorbeeld graag in de universiteitsbibliotheek, omdat ik dan alleen m’n laptop mee kan nemen en nergens door afgeleid word.  

-          Houd een lijstje bij met mogelijke onderwerpen. Vaak doe je je inspiratie op wanneer je niet echt bezig bent met het bloggen zelf. Door een lijstje bij te houden van onderwerpen die in je op komen waar je later nog eens over kunt bloggen, heb je minder snel het probleem dat je niet weet waar je over moet schrijven. Maak dus een notitie wanneer je inspiratie krijgt en voeg dat toe aan je lijstje met onderwerpen.

-          Sla interessante artikelen op voor later gebruik. Iedere blogger moet inspiratie opdoen en moet zich inlezen voordat ze zelf weer een nieuwe interessante blog kunnen schrijven. Als je dus een interessant artikel tegenkomt op het internet, sla die dan ergens op, zodat je het later weer terug kunt vinden. Persoonlijk gebruik ik Evernote voor dat soort notities, maar er zijn natuurlijk nog allerlei andere apps die je daar goed voor kunt gebruiken.

Heb jij ook nog tips voor het aanbrengen van structuur in je inbound marketing? Deel ze in een reactie!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..