<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Behoefte aan blogs? Jazeker!

door: One4marketing

Behoefte aan blogs? Jazeker!

Behoefte aan blogs? Jazeker!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Keep_calm_and_blog

Ik kan me voorstellen dat u zich soms afvraagt waar al dat bloggen goed voor is. “Worden al die blogs wel gelezen? Vinden mijn (potentiële) klanten het wel interessant? Is het niet gewoon tijdverspilling? Is het de moeite wel waard?” Het antwoord op deze laatste vraag is simpelweg: ja.

Door alle voordelen die het schrijven van blogs met zich meebrengt, denk ik dat we rustig kunnen stellen dat er wel degelijk behoefte is aan blogs en dat het absoluut de moeite waard is om daar tijd in te steken. Wel is het zo dat het hebben van geduld een belangrijke voorwaarde is, het duurt namelijk wel even voordat u daadwerkelijk de resultaten ervan gaat ondervinden.


Waarom behoefte aan blogs?

Het internet heeft zoals u zich wel voor kunt stellen veel invloed op mensen, in verschillende opzichten. Mensen communiceren veel via internet met behulp van e-mail, chat of discussieforums. Daarnaast heeft het internet ook behoorlijk wat invloed op het koopgedrag, mensen kunnen makkelijk online hun aankopen doen. En daar komt misschien meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. Wij mensen willen graag dingen vergelijken en uiteindelijk voor de beste optie gaan, zeker wanneer het om kostbare producten gaat. Internet maakt het erg gemakkelijk om producten of diensten te vergelijken, binnen tien minuten heeft u zo vijf websites met vergelijkbare producten goed bekeken. Dit gaat toch wat sneller dan wanneer u vijf winkels langs moet gaan.


Om aan die ‘vergelijkingsbehoefte’ van mensen te voldoen, is het van belang dat u uw website zorgvuldig vormgeeft en van de juiste inhoud voorziet. Een blog is daar bijvoorbeeld een ideaal middel voor. U kunt door middel van blogs uw bedrijf persoonlijker over laten komen. Wanneer websitebezoekers zien dat er elke week weer een nieuwe blog verschijnt, beseffen zij dat er echt mensen achter het bedrijf zitten. Mensen vinden het fijn om een beeld te kunnen vormen bij een bedrijf, dit uitstralen van transparantie creëert wat meer geloofwaardigheid.

Ook wanneer uw website mogelijkheden tot interactie biedt, scoort u al snel punten. Mensen hebben behoefte aan interactie. Ze willen graag kunnen communiceren,  reageren, discussiëren en ga zo maar door. Een blog is een goede mogelijkheid om discussies te beginnen, vraag om de mening of reactie van uw lezers en een discussie is zo gestart. Op die manier ontstaat er betrokkenheid, een gevoel wat door mensen gewaardeerd wordt. Ook zijn blogs een goed middel om vragen van potentiële klanten te beantwoorden, algemene vragen of specifieke.

Lezers zitten niet te wachten op schreeuwende verhalen die vertellen dat uw merk toch echt de beste is, en dat ze zeker uw product moeten kopen. In tegendeel, een blog waarin u met name uw kennis deelt en slechts af en toe tussen de regels door uw product benoemt, zal veel meer waardering opleveren. Met deze waardering is de kans groter dat de lezer zich zal ontpoppen tot een klant. Het is niet zo dat u niet over uw producten mag praten, in tegendeel, instructies of tips over hoe een product te gebruiken kunnen juist zeer nuttig zijn. Het gaat erom dat uw blog niet een standaard wekelijks verkooppraatje wordt, maar dat u uitstraalt dat u uw klanten daadwerkelijk van informatie wil zien en hen graag iets wil leren.

 

Voordelen van bloggen voor ú

Ondanks dat het belang van de websitebezoeker misschien centraal staat, is het fijn dat bloggen ook voordelen voor u als bedrijf oplevert. Er is een mooie samenhang tussen de voordelen voor lezers en die voor u. Neem bijvoorbeeld de grote hoeveelheid informatie die u over kunt brengen. Dit begint met een blog en wordt alsmaar interessanter naarmate u daar reacties op krijgt. U krijgt zo een beter inzicht in wat uw lezers of klanten willen, en kunt makkelijk in een reactie persoonlijk daarop inspringen. Misschien is het zelfs een optie om ideeën te testen, u kunt voorzichtig een plan voorleggen en vragen om reacties. Dan weet u soms snel genoeg of het plan wel of niet de moeite waard is om uit te voeren. Bovendien is het erg voordelig voor uw bedrijf dat u autoriteit binnen uw vakgebied creëert, het is immers belangrijk dat men weet dat u inderdaad kennis bezit over uw vakgebied. Probeer daarom dus vooral actueel te blijven, en regelmatig te bloggen.
Een ander aspect wat ook absoluut een voordeel is voor u als bedrijf, is dat u door regelmatig te bloggen hoger in zoekmachines kunt verschijnen. Dit brengt als gevolg met zich mee dat er op uw website sneller gericht verkeer verschijnt, u trekt dus sneller de juiste mensen aan zonder dat het u veel geld kost.
Tot slot is schrijven van blogs ook nog eens goed voor de ontwikkeling van uw personeel. Het is de bedoeling dat de schrijver van de blog goed uitzoekt hoe het onderwerp van zijn of haar blog precies in elkaar zit. Hierdoor blijft het personeel zich ontwikkelen en heeft u gelijk interessante, goed doordachte blogs bij, twee vliegen in één klap dus.


Al met al erg interessant dus, dat bloggen, en dus zeker de moeite waard! Door alle voordelen voor zowel de lezer of klant als u weer even duidelijk uiteen gezet te hebben, hoop ik dat u extra gemotiveerd raakt om van uw blog het beste te maken. Voor vragen of meer tips kunt u een reactie achterlaten.

 

 

zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..