<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Versterk uw content door het te visualiseren

door: One4marketing

Versterk uw content door het te visualiseren

Versterk uw content door het te visualiseren

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

felix baumgartner red bull stratos 01[1]

Vorige week volgde ik een college van het vak communicatiemanagement, waarbij het op een gegeven moment ging over content marketing. Ter illustratie kwam er  een filmpje voorbij waarin een wereldrecord werd gebroken: de eerste mens die in een vrije val de geluidsbarrière heeft doorbroken, dit ging bovendien gepaard met een nieuw snelheidsrecord. Dit alles werd mogelijk gemaakt door Red Bull. Ik zag het als een leuke aanleiding om het begrip ‘visuele content’ duidelijk te maken door middel van kenmerken, voorbeelden en uiteraard de vele voordelen.

Wat is visuele content marketing?

Wilt u ook bekendheid voor uw bedrijf, product of dienst? Natuurlijk hoeft u niet zó groots uit te pakken, dit was slechts een voorbeeld van wat visuele content marketing kan inhouden. Er zijn vele verschillende manieren van visuele content, die over het algemeen heel wat minder geld en moeite kosten. Desalniettemin zorgen ook die vormen van visuele content ervoor dat uw doelgroep u weet te vinden.
Simpel gezegd is visuele content marketing een vorm van content marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van beeld. Het overbrengen van informatie, wat normaalgesproken gebeurt met woorden, gebeurt hier met beelden. Dit kan in verschillende vormen zoals foto’s, infographics en ook video’s, zoals ik hierboven noemde.
Misschien denkt u dan, mag ik dan bij visuele content alleen maar beeld laten zien, en verder niks? Nee, in principe zijn die twee vormen content niet zo sterk gescheiden van elkaar. Sterker nog, ze kunnen heel goed samen! Sommige foto’s zijn al sprekend genoeg, anderen hebben daarentegen juist tekst nodig omdat anders niet duidelijk is wat er wordt afgebeeld. Op die manier kan er veel creatief gecombineerd worden. Visuele content versterkt verbale content. Ondanks dat er steeds meer beeld gebruikt wordt, zal het nooit helemaal de verbale content vervangen: tekst is nodig om beeld uit te leggen.

Waarom visuele content?

Een interessant feitje is dat onderzoek, uitgevoerd door Simply Measured, aantoont dat visuele content hoger gewaardeerd wordt, op internet is dat tot wel 200%! Bovendien wordt dergelijke content ook nog eens veel vaker gedeeld. Dat scheelt weer voor u, uw content wordt op die manier weer extra goed verspreid op internet.  
Een andere reden om gebruik te maken van visuele content is om te proberen een ‘rumour around the brand’ te creëren. Dat kan gecreëerd worden door een bijzondere video, een die bijvoorbeeld veel vragen of een discussie oproept. Zo’n video hoeft niet eens specifiek over uw product of diensten te gaan, mensen moeten het kunnen zien als een belevenis. Een belevenis die ze bijblijft, die ze onthouden en graag vol enthousiasme doorvertellen. Zo wordt uw merk, product of dienst besproken en verspreid en bouwt u naamsbekendheid op.

Verschillende vormen visuele content

Foto’s

De meest bekende en makkelijke content op visueel gebied zijn foto’s. Zoals ik al eerder zei, foto’s zijn soms duidelijk genoeg om op zichzelf een bericht te kunnen vormen. Woorden hebben dan niets extra’s toe te voegen en zijn dus overbodig.
Foto’s maken het lezen van een tekst vaak gewoon wat aantrekkelijker. U vindt het waarschijnlijk ook een stuk leuker om een lange tekst te lezen met hier en daar een plaatje, dan zonder. Het is wel belangrijk om goed op te letten waar u dan precies een afbeelding in uw tekst plaatst, lukraak plaatjes plakken is ook weer niet de bedoeling. Probeer dus om niet al te veel afbeeldingen te plaatsen, 1 á 2 per pagina of blog is echt voldoende.
Wat ook vaak voorkomt, is dat mensen content op verschillende manieren interpreteren, misschien heeft u dat al wel eens meegemaakt. Een foto kan vaak voorkomen dat de verkeerde interpretaties bij mensen naar boven komen: een foto ‘duwt’ mensen vaak in de juiste richting, de interpretatie die u in gedachten heeft.
Het feit dat er steeds meer sociale netwerken opkomen waarbij het voornamelijk draait om het delen van foto’s en filmpjes, onderstreept dat visuele content van betekenis is. In sociale netwerken zoals Pinterest, Instagram en So.cl worden door de gebruikers foto’s, plaatjes en video’s gedeeld, de communicatie verloopt in principe via beelden.

Infographics

inforgraphicWanneer u onderzoeksresultaten wil presenteren, in een artikel, een blog of een presentatie, zijn infographics erg handig. Het helpt vaak wanneer mensen een beeld te zien krijgen wat aansluit bij alle getallen en hoeveelheden die genoemd worden. Ook al is het maar een simpel grafiekje, het maakt een tekst een stuk aantrekkelijker en het verduidelijkt gewoonweg de informatie die u vertelt. Mensen krijgen sneller een gevoel bij beeld. Ga maar na, het zien van een plaatje gaat véél sneller dan het lezen van een hele alinea. Bovendien is het ook zo dat mensen productiever zijn wanneer ze iets te zien krijgen, dan wanneer ze moeten lezen. Kortom, genoeg redenen voor in dit geval een infographic! Hiernaast ziet u een voorbeeld van hoe een infographic eruit zou kunnen zien; u ziet een aantal getallen en hoeveelheden die in plaats van in een ‘saaie’ tabel op een leuke, originele manier zijn weergegeven.

200Video’s

Tot slot de vorm van visuele content waar ik mee begon, de video’s. Video’s kunnen op allerlei manieren worden ingezet, het kan zijn voor het bekendmaken van uw product of dienst, maar ook voor het promoten daarvan. Door middel van een video laat u uw doelgroep op een leuke manier kennis maken met uw bedrijf. Mensen krijgen zo een goed beeld en u creëert een zekere vorm van betrokkenheid, iets wat veel gewaardeerd wordt. Wanneer u een nieuw product of dienst wil presenteren, is een video een goed middel. U kunt zo goed toelichten hoe iets werkt, en mensen hebben er direct een beeld bij. Het spreekt dan voor zich dat zulke filmpjes zich ook goed lenen voor de promotie daarvan.

 

Tot slot

Om het u nog even helemaal duidelijk te maken, zet ik de belangrijkste voordelen van visuele content marketing op een rijtje:

  • Beeld wordt meer gedeeld
  • Versterkt verbale content
  • Leidt tot meer betrokkenheid
  • Goede manier om producten of diensten uit te leggen of te presenteren
  • Visuele content is aantrekkelijker en wordt dus meer gewaardeerd

U ziet het, genoeg redenen waarom ook ú zich bezig moet houden met het ontwikkelen van visuele content, naast de gebruikelijke verbale content!

 

 

Leadgeneratie

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..