<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

4 offline marketing trucs om uw online content te laten shinen

door: One4marketing

4 offline marketing trucs om uw online content te laten shinen

4 offline marketing trucs om uw online content te laten shinen

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

iStock 000017099370XSmallMet mijn vakantieweek in zicht werd het tijd om wat voeding voor mijn algemene kennis in te slaan. Op naar de boekwinkel voor leesvoer! Of… toch maar naar bol.com om een lichtgewicht e-reader aan te schaffen?

De dreiging hangt al een tijdje in de lucht en hoogstwaarschijnlijk ben ik niet de enige met dit dilemma. Magazines en boeken worden langzaam verstoten door online content en e-readers. De aantrekkingskracht is enorm en het internet trekt als een enorme magneet alle aandacht naar zich toe. Maar betekent dit dat we de papieren versies nu maar klakkeloos in de kliko moeten dumpen? En dat we al die jaren van offline marketing uit ons geheugen moeten verbannen?

Skift Inc. bewijst met deze slideshare presentatie het tegendeel. Online marketeers kunnen namelijk nog het een en ander opsteken van offline marketing tactieken.

 

Het verschil tussen native advertising en content marketing

Het doel van native advertising is om de aandacht van de potentiële klant te trekken met waardevolle content. Om de aandacht te trekken, moet deze content aansluiten op de interesses van de lezer en het aangeboden product.

Maar let op: bij native advertising speelt het product nog steeds de hoofdrol, terwijl bij content marketing juist het kennis delen centraal staat. Native advertising blijft reclame in hart en nieren, waar content marketing een geheel nieuwe strategie is die past bij het inbound marketing principe. Native advertising gebruikt dus een aantal leerzame trucs, maar de insteek is net even anders. Houdt rekening met dit nuanceverschil en leg dus niet alle aandacht op uw product, maar laat uw content het stralende middelpunt vormen.

 

 

content-marketing-lists

1.     Straight to the point: puntsgewijs te werk gaan

Lijstjes zijn als een lichte maaltijd in de zomer: snel, fris en gemakkelijk te verteren. Door een hoger scangehalte maakt u uw content aantrekkelijker. Zo bieden lijstjes meer overzicht en een fijne afwisseling voor lappen tekst. Door hun kort-maar-krachtig uitstraling worden zij ook beter onthouden. Geordend of niet, een lijst is het neusje van de zalm in de categorie effectieve lay-out.

 

 

2.     Perfect product placement

native ad product placementEen webpagina met marketingdoeleinden  combineert content met een speciale aanbieding (een Call To Action) die doorverwijst naar een formulier. Wanneer u een blog schrijft over e-mailmarketing, plaats dan onderaan een Call To Action voor een e-book over hetzelfde onderwerp. De kans dat de interesse van de lezer is gewekt en zij doorklikken naar uw aanbod is dan des te groter. Bovendien linkt u dan van de ene relevante pagina op uw site naar de andere. De search bots van Google zullen ontdekken dat de tags van deze pagina’s overeen komen en zodoende neemt de relevantie van uw pagina’s voor Google toe. U optimaliseert uw website niet alleen voor uw bezoeker, maar ook voor zoekmachines.

 

3.     Co-branding

content-marketingNative advertising wordt vaak in verband gebracht met co-branding. Co-branding vindt plaats wanneer twee merken samen sterk staan door hun (complementaire) producten samen te promoten. Vroeger werkten Calgon en Miele bijvoorbeeld samen en raadde Miele aan om Calgon vaatwastabletten te gebruiken in hun vaatwassers, maar ook Heinz & Lays zaten om de tafel voor een gezamenlijke productpromotie.

Wat leren wij hier als online marketeers van? Refereren naar elkaars producten kan extra publicatie opleveren, die ook nog eens extra betrouwbaar overkomt op de potentiële klant. Ook wanneer u als online marketeer zakelijk blogt, krijgt u meer volgers door andere blogs te volgen en ook naar deze te verwijzen. U kunt zelfs een blogroll creëren waarin u verschillende andere blogs aanraadt. Are you ready to blog & roll?

 

content-storytelling4. Storytelling

De beste manier om uw content interessant te maken voor uw lezer is het toevoegen van een persoonlijk tintje. Maar ook het vragen van gastbloggers of experts op bepaalde gebieden kan meer lezers naar uw blog trekken. Verandering is vooruitgang en afwisseling houdt uw blog spannend.

 

 

 

Hoe laat u zichzelf inspireren voor nieuwe online content? Laat het ons weten in een reactie, wij wisselen graag ervaringen uit!

 

zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..