<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 redenen waarom u zou moeten bloggen!

door: One4marketing

5 redenen waarom u zou moeten bloggen!

5 redenen waarom u zou moeten bloggen!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Het valt niet meer te ontkennen: bloggen is enorm belangrijk voor uw bedrijf. U heeft dan ook vast al gehoord over deze grote internethype. Maar waarom is bloggen zo belangrijk? Wat levert het op voor uw bedrijf? In dit artikel vindt u de belangrijkste redenen waarom u ook zou moeten bloggen.


#1 Bloggen verhoogt uw zoekresultaten
Het hebben van een blog is een belangrijke stap in het vinden van uw bedrijf in zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die bloggen 55% meer websitebezoekers hebben. Wat essentieel is, is dat deze blog op hetzelfde domein moet zijn als uw site. Dit is een stuk beter voor uw Search Engine Optimization (SEO).

#2 Bloggen maakt u een expert
Met een blog:

Bloggen maakt u een expert!… wordt u gezien als probleemoplosser. Op uw blog beschrijft u problemen die uw klanten hebben. In het artikel geeft u ook een praktische oplossing voor het probleem. Wat belangrijk is: gebruik uw blog niet om uw product te verkopen. Het is belangrijker om te helpen problemen op te lossen met de inhoud van uw blog dan het verkopen van uw product of dienst.

… wint u het vertrouwen van mensen. Dit is een erg  essentieel voordeel, in het bijzonder als mensen op internet spullen kopen. Mensen vinden het fijn om dingen te kopen bij mensen die ze kennen of ten minste vertrouwen.

 … wordt u een leider. Als u een expert wordt in uw bedrijfstak, betekent het dat u een leider wordt op dit gebied. Als u een leider wordt, vertrouwen mensen op wat u zegt en zullen ze ook meer waarde hechten aan uw mening. Dit kan handig zijn als u producten en diensten aanbiedt die bezoekers kunnen gebruiken om hun problemen op te lossen.

#3 U blijft actief en geïnformeerd over belangrijke zaken
Op een zakelijke blog deelt u met andere mensen de kennis die u heeft. Hiermee houdt u niet alleen andere mensen op de hoogte van belangrijke zaken, maar u houdt ook u zelf actief. Omdat u enigszins verplicht bent uw blog regelmatig te updaten, moet u ook op zoek naar nieuwe informatie die u op uw blog kunt plaatsen. Hiermee werft u zelf ook weer nieuwe kennis en kunt u zich blijven ontwikkelen binnen uw bedrijfstak.

#4 Bloggen beïnvloedt het koopgedrag
Naar aanleiding van een onderzoek van HubSpot onder 4000 bedrijven zegt 71% van de respondenten dat een zakelijke blog op hun website het aankoopgedrag significant beïnvloedt. Dit duidt wel aan hoe belangrijk het is om een blog te hebben.
Onderstaande tabel geeft daar meer inzicht in. Hierin staat bijvoorbeeld dat gemiddeld 21% van de bezoekers beslist over een aankoop van een product of dienst na het lezen van een blogartikel. Ongeveer 13% wordt geïnspireerd door een blog om een aankoop te doen en 7% zal ook daadwerkelijk een aankoop uitvoeren.

 tabel resized 600

 #5 Bloggen zorgt voor makkelijke “calls-to-action”

Het hebben van een blog zorgt voor het suggereren van en zelfs het maken van directe call-to-actions.  Wist u dat B2B bedrijven die bloggen bijna 70% meer leads per maand krijgen dan bedrijven die niet bloggen? Eén van de beste verkooptechnieken die u kunt gebruiken met uw blog is het matchen van de inhoud van uw blogpost met de aanbieding die u wilt maken. Dit zorgt niet alleen voor aandacht van uw bezoekers en het omzetten in leads, maar het zal ook een beroep doen op hun koopgedrag.

Een andere manier is het plaatsen van een call-to-action in de zijbalk van uw blog. U kunt bijvoorbeeld banners en advertenties maken met aanbiedingen van uw bedrijf die u op uw blog plaatst. Op deze manier kunnen bezoekers van uw blog meteen doorklikken naar de aanbiedingen van uw bedrijf.

Na het lezen van dit artikel kunt u er écht niet meer onderuit. Mocht u nog niet begonnen zijn met bloggen, wacht dan niet langer en grijp uw kans!

 

 

Bloggen voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..