<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het geheim van Inbound Marketing en wat zij graag voor u doet!

door: One4marketing

Het geheim van Inbound Marketing en wat zij graag voor u doet!

Het geheim van Inbound Marketing en wat zij graag voor u doet!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Wat heeft Inbound Marketing u allemaal te bieden?

Uiteraard huurt u niet halsoverkop een Inbound Marketing bedrijf in, voordat u duidelijk inzichtKosten Inbound Marketing 62% lager per lead dan Outbound Marketing heeft in wat hun werkzaamheden nu precies inhouden. Toch realiseert men zich vaak niet wat het Inbound Marketeers allemaal te bieden hebben. Het komt vaak voor dat men het nut van een Inbound Marketing strategie wel inziet, maar nog geen kennis heeft van het complete plaatje.

Inbound Marketing diensten verschillen afhankelijk van de bedrijfsinrichting, het specialisatiegebied van de marketing professionals en vele andere factoren. Het is dus belangrijk om na te gaan of Inbound Marketing diensten iets aan uw bedrijf toevoegen. Daarom volgt hier een overzicht van de meest voorkomende Inbound Marketing activiteiten, opdat u zelf kunt bepalen of de diensten van Inbound Marketeers bij u passen.

1. Opvallend webimago

Een van de grote voordelen van Inbound Marketing is dat zij voor uw bedrijf een uitmuntend webimago creëert. ‘Stand out of the online crowd’ suggereert dat niet alleen het belang van een verzorgde website, maar ook om daadwerkelijk gevonden te worden.

Inbound Marketeers gebruiken professionele technieken om aan de top van zoekresultaten te komen, zoals

  • Search Engine Optimalization (SEO)
  • PPC-campagnes
  • Landingspagina’s

‘Get found’ is daarom het credo van vele Inbound Marketeers.

2. Content expertise

Wanneer u eerder had geconcludeerd dat Inbound Marketing diensten bleven steken bij online optimalisatie, heb ik een primeur voor u: niets is minder waar! Inbound Marketeers weten namelijk ook hoe om te gaan met de inhoud van uw pagina’s en hoe ze het maximale uit uw content kunnen halen. Daarnaast creëren ze waardevolle content in de vorm van zakelijke blogs, waarmee uw aantal websitebezoeken exponentieel zullen toenemen! Om een hogere actualiteit te garanderen, zullen Inbound Marketeers regelmatig blogs blijven plaatsen. Het kost namelijk wel wat moeite om bovenaan de lijst van zoekresultaten te komen!

3. Social media promotie

Wanneer u denkt dat u alles gehad heeft, gaan Inbound Marketeers nog een stapje verder: Deze B2B Marketing strategie betreft namelijk ook advies op het gebied van social media promotie. Het strategisch inzetten van onder andere Twitter, LinkedIn en Facebook en het handhaven van soortgelijke campagnes laat u dus ook volledig aan uw Inbound Marketing professional.

Twijfelt u nog steeds?

Vraagt u zich nog steeds af of Inbound Marketing uw investering waard is? Uit een onderzoek van Hubspot is gebleken dat traditionele marketingtechnieken zoals Outbound Marketing 62% meer kosten dan Inbound Marketing. Bedenkt u nu eens wat voor andere investeringen u allemaal kunt doen met het geld wat u per lead bespaart! Het verschil in kosten zal u ongetwijfeld positief verrassen en uw kans op ROI is groot, alleen al als u de besparingen per lead bekijkt.

Outsourcing

Online marketing is een onderdeel wat binnen bedrijven vaak wordt uitbesteed. De tijd of werknemers ontbreken vaak, omdat het up to date houden van online marketing activiteiten het aantal uren van full time baan in beslag neemt. Er zijn namelijk veel ontwikkelingen om constant te blijven optimaliseren en daarom zijn er Inbound Marketeers die op de hoogte te blijven van deze innovaties en u zo uit de brand te helpen. Hier volgen een aantal voordelen van outsourcing:   

  • Wanneer u een professioneel Inbound Marketing bedrijf in de arm neemt, zullen zij niet alleen de meest geavanceerde tools gebruiken voor analyse van uw online activiteiten, maar u ook toegang bieden tot deze tools en u leren hoe u met behulp van deze tools het meeste voordeel uit uw online activiteiten haalt.

 

  • De meeste ondernemers verbazen zich over de inzichtelijkheid van deze tools, die onder andere een overzicht bieden van koopgedrag, bezoekersgedrag en cijfers en grafieken die relevante opties geven voor verbetering van de Inbound Marketing campagne.

 

  • Bovendien houdt u bij het aannemen van Inbound Marketing diensten de touwtjes van uw online activiteiten gewoon in handen. U hoeft dus niet bang te zijn om de controle kwijt te raken.

 

  • Veel bedrijven in de MKB branche huren Inbound Marketeers alleen in om online marketing activiteiten in gang te zetten. Vervolgens houden zij regelmatig contact om de activiteiten up to date te houden, op te frissen, te optimaliseren of nieuw leven in te blazen. Dit proces blijven zij naar eigen wens herhalen. Zo ziet u dat Inbound Marketing garant staat voor flexibiliteit.

Dus hoe u Inbound Marketing ook inzet, u zult geen spijt krijgen van uw investering. Het voegt hoe dan ook waardevolle input toe aan uw bedrijf. U kunt in ieder geval zeker zijn dat uw webimago professioneel en zo winstgevend mogelijk wordt geoptimaliseerd.

Bron: Impactbnd

Download dit e-book en ontdek alle voordelen van Inbound Marketing.

Heeft u andere ervaringen met Inbound Marketing processen en activiteiten, dan hoor ik deze graag. 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..