<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

22 tips voor leadgeneratie via LinkedIn

door: Driek Geurtsen

22 tips voor leadgeneratie via LinkedIn

22 tips voor leadgeneratie via LinkedIn

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Hoe krijgt u nu echt meer klanten LinkedIn voor netwerken en leadgeneratievia LinkedIn?

Wilt u effectief online netwerken en daar daadwerkelijk klanten uit halen? Dan bent u bij LinkedIn op de juiste plaats. Zo'n 120 miljoen professionals maken gebruik van dit sociale netwerk – en u kunt ze bereiken!

Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe haalt u het uiterste uit uw LinkedIn account? Hieronder leest u aan de hand van 22 tips hoe u dit kunt bereiken

 

 

         22 tips voor leadgeneratie via LinkedIn

1. Gebruik de newsfeed op uw homepage. Hier kunt u discussies starten of reageren op discussies van anderen.

2. Maak gebruik van het onderdeel 'People You May Know' om uw netwerk uit te breiden. Dit onderdeel bevindt zich rechts boven op uw profiel.

3. Kijk eens bij 'Who's Viewed Your Profile?'. Hier ontdekt u wellicht leuke nieuwe connecties, klanten en partners.

4. Gebruik de knop 'Add Connections' om mensen via hun e-mailadres te vinden. Deze knop staat onder de sectie 'Your LinkedIn Network'. Vul simpelweg e-mailadressen in van partners en klanten om hen op LinkedIn te vinden, zodat u online aan uw relaties kunt werken.

5. Neem een kijkje bij 'Groups You May Like' voor suggesties van interessante LinkedIn groepen. Het actief deelnemen aan LinkedIn groepen is het ingrediënt voor een succesvolle LinkedIn campagne. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een LinkedIn groep starten om meer online contacten te leren kennen en uw bedrijf te laten groeien. Open groepen zijn vindbaar in zoekmachines, wat een nieuwe kans biedt om gevonden te worden door potentiële klanten.

6. Zoek naar aanbevolen LinkedIn Events in de buurt. LinkedIn Events zijn ideaal om te zien wat er allemaal in de omgeving te doen is. Zo kunt u ook offline netwerken of uw eigen evenementen promoten.

7. Neem deel aan polls. Hier zou u uw expertise kunnen tonen en vragen kunnen stellen om een breder publiek aan te spreken.

8. Maak gebruik van apps om meer uit uw profiel te halen en uw content te verspreiden.

9. Verwerk kwalitatieve zoekwoorden in uw profiel, zodat u vindbaar bent voor potentiële klanten.

10. Gebruik 'Questions'. Deze vragen worden op uw profiel getoond, wat goed is voor uw branding. Bovendien worden antwoorden bij uw netwerkupdates getoond. Beantwoordt u vragen, dan kan uw antwoord als 'Expert' worden gekozen, wat geloofwaardigheid creëert voor uw talenten en diensten. 

11. Kijk boven aan het menu eens bij 'LinkedIn Today' om op de hoogte te blijven van nieuws en discussies binnen uw vakgebied.

12. Integreer LinkedIn met Twitter, zodat u bepaalde tweets in uw LinkedIn newsfeed kunt laten verschijnen.

13. Vul uw competenties in onder 'Skills' op uw profiel. U en uw bedrijf verschijnen daarmee bovendien in zoekresultaten wanneer prospects naar een professional zoeken. Het is een fantastische manier om gevonden te worden.

14. Gebruik de LinkedIn feature 'Signal' (http://www.linkedin.com/signal). Hiermee ziet u in een oogopslag allerlei updates binnen uw netwerk. U kunt informatie filteren, zodat u ook ziet wat mensen buiten uw directe netwerken allemaal plaatsen, bijvoorbeeld uw 2nd en 3rd connecties. Maar u zou ook op vakgebied, locatie, bedrijf, tijdstip, school en groep kunnen filteren.

15. Ga naar 'My Connections' om uw LinkedIn contacten te bekijken. Hier hebt u toegang tot hun e-mailadres en overige gegevens. Deze lijst is eenvoudig te exporteren. Klik onder aan de pagina op 'Export Connections' om uw connecties naar een gewenst formaat te exporteren, bijvoorbeeld voor het adresboek in Microsoft Outlook of Yahoo! Mail.

16. Pas uw URL op LinkedIn aan. Ga naar 'Edit Profile' en klik naast 'Public Profile URL' op 'Edit'. Op deze pagina ziet u helemaal rechts 'Your current URL' staan. Hier kunt u uw huidige URL aanpassen in een URL die beter bij uw account past.

17. Plaats uw bedrijfsprofiel op LinkedIn. Bekijk daarbij regelmatig de statistieken.

18. Zorg dat uw LinkedIn bedrijfsprofiel volledig is, dus ook het onderdeel 'Services'. Klik hiervoor op het tabblad 'Products & Services' en vervolgens in het uitrolmenu 'Admin tools' op 'Edit'. Het is mogelijk om 3 roterende banners te plaatsen met links. Producten en diensten kunnen worden toegevoegd via de knop 'Add a Product or Service' in het uitrolmenu 'Admin tools'. Verder is het mogelijk om een video toe te voegen.

19. Focus op specifieke doelgroepen. Bij de Admin tool kunt u verschillende versies van uw 'Services' pagina creëren om verschillende doelgroepen verschillende, toegespitste informatie te tonen gebaseerd op hun profiel.

20. Plaats statusupdates op uw bedrijfsprofiel. Deze zijn zichtbaar voor alle LinkedIn leden en alle volgers krijgen deze updates op hun homepage te zien. Alle LinkedIn leden kunnen de berichten zien, op links klikken en video's bekijken. Bovendien kunnen ze hierop reageren, op Like klikken en de berichten delen.

21. Bezoek de LinkedIn Developer page voor gave plug-ins voor uw website of blog. De volgende plug-ins zijn beschikbaar: Apply with LinkedIn, Share on LinkedIn, Member Profile, Company Insider, Company Profile, Full Member Profile, Recommend with LinkedIn, Sign in with LinkedIn.

22. Plaats LinkedIn sharing knoppen bij uw content.

 

Heeft u ook tips over het werven van leads en uiteindelijk klanten via LinkedIn, dan stel ik het zeer op prijs als u deze zou willen delen met de lezers van dit artikel.

 

 

 

Meer weten over het inzetten van LinkedIn voor uw zakelijk succes?

LinkedIn ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..