<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Haal meer uit Facebook met Facebook advertenties

door: Driek Geurtsen

Haal meer uit Facebook met Facebook advertenties

Haal meer uit Facebook met Facebook advertenties

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Adverteren op Facebook: een introductieFacebook advertentie

Bij Facebook denkt u als ondernemer al snel aan Facebook-pagina's als onderdeel van uw Inbound Marketing strategie. Maar er valt nog veel meer uit Facebook te halen, namelijk met Facebook advertenties.

Misschien denkt u zelfs dat Facebook vooral bedoeld is voor privédoeleinden. Vrienden blijven op de hoogte van elkaars doen en laten en communiceren met elkaar. Maar wist u dat Facebook eigenlijk een bron van doelgroepen is? Zo'n 10% van de totale wereldbevolking gebruikt Facebook en ligt daarmee voor het oprapen. Waarschijnlijk denkt u bij het vinden van uw zakelijke doelgroep vooral aan LinkedIn.

Maar, wat als het waar is dat directeuren, marketing managers en IT-managers hun vrije tijd ook graag Facebook doorbrengen. Dan zit uw zakelijke doelgroep ook op Facebook. Maak daar gebruik van en richt u tot hen met de op hen afgestemde B2B-advertenties.

 

Hoe werken Facebook-advertenties?

Facebook-advertenties werken heel anders dan bijvoorbeeld pay per click-advertenties binnen zoekmachinemarketing. In plaats van te kijken naar het zoekgedrag van gebruikers, is Facebook gebaseerd op demografische informatie en 'passieve' interesses. Op deze elementen stemt u uw advertenties af.

Adverteren op Facebook is erg lucratief wanneer u het volledig inzet. Maar hoe begint u ermee? Om u op weg te helpen, gaan we in dit artikel in op 'user targeting': het richten op de doelgroep.

 

User targeting: het richten op de doelgroep

Facebook adDankzij de uitgebreide mogelijkheden kunt u zich met Facebook PPC zeer specifiek richten op uw doelgroep. Uiteraard wilt u die doelgroep zo goed mogelijk benaderen door rekening te houden met zoveel mogelijk kenmerken waaraan die doelgroep voldoet. Pas dan krijgt u kwalitatieve leads op uw website – en dat zo goedkoop mogelijk. 

Om te starten klik op Promote with an Ad

  

U kunt zich bij het afstemmen op de doelgroep, binnen Facebook op de volgende parameters richten:

1.  Interesses

Richt u op interesses van de doelgroep die aansluiten bij uw propositie, bijvoorbeeld 'inbound marketing', 'CRM-systemen' of Consultancy. Bedenk goed waar uw ideale klant in geïnteresseerd is en speel hierop in.

2.  Onderwerpen

Wellicht is het u opgevallen dat Facebook steeds slimmer is geworden in het identificeren van onderwerpen van discussie. Sinds kort kunt u zelfs zien wie over welk onderwerp praat. Handig, want het liefst wilt u zich richten op mensen, die over uw producten, diensten en vakgebied praten.

Daarnaast is Facebook slim in het herkennen van alternatieve benamingen voor hetzelfde onderwerp, bijvoorbeeld 'Radboud Universiteit Nijmegen', 'RU Nijmegen' of 'Radboud Universiteit'. Richt u dus op mensen die over onderwerpen in uw vakgebied praten.

3.  Connecties

Handig is dat u bepaalde leden van organisaties wel of niet kunt meenemen in uw doelgroep. Richt u bijvoorbeeld op mensen die nog geen lid zijn van uw Facebook-pagina of juist op mensen die geïnteresseerd zijn in uw concurrenten.

4.  Demografie

Met demografische kenmerken kunt u zich heel gericht op een specifieke doelgroep richten. Houd rekening met locatie, leeftijd, burgerlijke staat en opleiding en u kunt meteen bepaalde leeftijdsgroepen die buiten uw doelgroep vallen, weglaten of juist erin opnemen. Voorbeeld: De doelgroep getrouwde vrouwen onder de 35 jaar kan zo gemakkelijk worden bereikt.

5.  Werkgevers

Dit is een van de krachtigste mogelijkheden van Facebook-advertenties. Wilt u graag medewerkers van Heen bepaald bedrijf benaderen met een speciale advertentie, dan kan dat. Nog beter zou zijn als u zich specifiek op functienamen en werklocatie zou kunnen richten, zoals bij LinkedIn, maar tot nu toe kan dat niet. Mocht Facebook deze mogelijkheid implementeren, dan zou het een waardevol B2B-kanaal worden

Bron: HubSpot

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..