<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

10 tips voor waardering van uw aanwezigheid op social media

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Gewaardeerd zijn op sociale netwerken Social Medai en community managementkost tijd 

Bent u graag aanwezig op social media? Dan valt het niet altijd mee om overal perfect voor de dag te komen.

Community management, het bijhouden van uw aanwezigheid op communities zoals sociale netwerken, is een flinke investering qua tijd en moeite. Want hoe zorgt u dat de leden op social media uw aanwezigheid blijven waarderen?

 

10 tips voor community management

  1. Wees ervan bewust dat u degene bent die de community nodig heeft en dat de mensen daar zeer belangrijk zijn. Met andere woorden: wees bescheiden in uw gedrag in een community en respecteer anderen.
  2. Pas op met commerciële berichten of reclame-uitingen. Mensen zien liever discussies die niet duidelijk naar uw bedrijf leiden, maar een toegevoegde waarde hebben.
  3. Deel waardevolle content. Bevat uw Twitter-profiel geen leuke, leerzame tweets en uw Facebook-pagina geen interessante foto's, video's, links e.d.? Waarom zouden mensen u dan gaan volgen?
  4. Vraag uw volgers om hun mening. Wat vinden zij leuk aan uw product en wat minder? Hierbij is het zeer belangrijk dat u netjes op feedback reageert, ook als deze negatief is. Mensen moeten eerlijk hun mening kunnen delen. Uiteindelijk kunt u met hun mening uw producten verbeteren.
  5. Geef eens een complimentje. Indien u dat af en toe doet en niet overdrijft, wordt het zeer gewaardeerd. Mensen horen nu eenmaal graag dat ze iets goed doen.
  6. Spreek mensen aan bij hun voornaam. Dit zorgt voor een fijne, informele sfeer die mensen dichter bij elkaar brengt.
  7. Wees niet bang om hulp te vragen. Mensen helpen u graag, want het geeft voldoening en laat zien dat hun kennis gewenst is. Wanneer mensen hulpvaardig zijn in een community, komen leden er graag terug en hangt er een fijne sfeer.
  8. Communiceer met anderen. Pas op dat u niet alleen maar informatie deelt, maar benut de communicatiemogelijkheden van social media. Stel anderen eens vragen over hun leven. Zo leert u elkaar beter kennen.
  9. Leer uw excuses aan te bieden. Mocht u iemand per ongeluk kwetsen of om een andere reden uw excuses moeten aanbieden, doe het dan. U zult merken dat de fout snel vergeven wordt als u toegeeft dat u fout zat.
  10. Sta open voor kritiek. Kritiek is niet altijd leuk om te horen, maar kan in iets positiefs worden omgezet door ervan te leren. Mocht iemand te ver gaan en serieuze problemen veroorzaken, dan kan die persoon in het ergste geval de community worden uitgezet.

Bron: HubSpot 

 

Delen

Een solide basis voor je marketing?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

Download het ebook Leadgeneratie

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...