<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

9 redenen waarom je e-mails genegeerd worden

door: One4marketing

9 redenen waarom je e-mails genegeerd worden

9 redenen waarom je e-mails genegeerd worden

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing


Soms heb je e-mails die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, maar die toch genegeerd lijken te worden door de ontvanger. Waar gaat dat dan fout? Negen redenen waarom ontvangers je e-mails negeren!

email marketing

 

1. Verkeerde onderwerpregel

Bedenk wat het doel is van je e-mail. Het doel van je e-mail zou simpelweg het krijgen van een reactie moeten zijn. Het gaat niet om het sluiten van een deal; het gaat erom dat je ontvanger de mail opent, leest, en ingaat op het verzoek dat erin staat. Zorg dus dat het onderwerp van je e-mail relevant is voor hen, zodat zij je e-mail geïnteresseerd openen.

2. Slechte timing

De meeste e-mails worden op werkdagen en tijdens kantooruren verstuurd, maar uit recent onderzoek blijkt dat juist in het weekend meer e-mails geopend worden. Nu hoef je niet direct al je mails in het weekend te versturen; maar als je een keer iemand wilt bereiken die meestal je e-mails niet opent, dan is een e-mail op een zondagavond zo gek nog niet.

3. Een algemeen e-mailadres gebruiken

Veel bedrijven gebruiken een algemeen e-mailadres , zoals info@one4marketing.nl. Het blijkt echter, dat e-mails die door een persoon verzonden worden beter worden geopend en een hogere click-through rate hebben. Probeer dus de e-mails te verzenden vanuit een persoonlijk e-mailadres en je zult zien dat ze vaker geopend worden.

4. 'Personaliseren' zonder echt te personaliseren

Personaliseren is meer dan een e-mail versturen met “Hallo [Naam]” om verder het geheel hetzelfde te laten als je e-mail naar andere ontvangers. Je ontvangers hebben heus door dat dat met een simpel knopje te regelen is. Het gaat erom dat je je ontvanger leert kennen en zorgt dat de e-mail op hem of haar aangepast wordt. Denk hierbij aan interesses en persoonlijke gebeurtenissen waar je op in kunt spelen.

5. Egoïstische e-mails

Dit zijn e-mails waarmee je “checkt” hoe het met je ontvanger gaat, die je puur en alleen verstuurd omdat je heel hard een reactie nodig hebt. Ze hebben geen duidelijk doel, maar je wil vooral dat deze persoon nu eindelijk eens reageert. Helaas hebben dit soort e-mails nooit het gewenste effect. Je kunt beter een mail met interessante content naar hen sturen, dan is de kans op een reactie vele malen groter.

6. Mobiele gebruikers vergeten

Veel e-mails worden geschreven met een desktop in gedachte, maar veel mensen lezen hun e-mails juist op hun mobiele telefoon of tablet. Zorg dus dat je e-mails niet te lang zijn, maar gebruik bijvoorbeeld drie tot zes zinnen in plaats van drie tot zes paragrafen. Daarmee maak je ze makkelijk leesbaar op een mobiel apparaat. Zo kom je je lezer tegemoet.

7. De e-mail eindigen zonder simpele volgende stap

Je stuurt een e-mail altijd met een verzoek in gedachte, voornamelijk gericht op het krijgen van een reactie. Zorg dus dat je een simpel verzoek in je e-mail toevoegt. Dit kan een button naar een gratis e-book zijn of de vraag of iemand een gesprek met je aan wilt gaan. In dat laatste geval, houd het verzoek licht en luchtig, vraag om een gesprek van een paar minuten, en zorg dat het een ja/nee vraag is. Dit maakt het voor jouw ontvanger simpel om te reageren.

8. Een afleidende ondertekening gebruiken

Er zijn heel veel opties om je ondertekening bij een e-mail op te leuken. Voeg bijvoorbeeld een leuke quote toe, zet een plaatje erbij of plaats meerdere URL's. Het punt van een ondertekening is echter puur en alleen het geven van handige contactinformatie. Zorg dus dat het hier niet van afleidt. Gebruik simpele, zwart-witte tekst, met je naam, contactinformatie, en één link naar een socialmediaprofiel. Zo kunnen je lezers toch meer over je te weten komen, maar leidt je ondertekening niet af van het doel van je mail.

9. Nog een e-mail sturen als je geen snelle reactie krijgt

Weinig uitleg nodig: Je moet je lezer niet gaan spammen, dan gaan ze je alleen maar irritant vinden. Als je echt zit te wachten op een reactie, kijk dan in plaats van in je inbox of je al een reactie hebt, naar of je mail al geopend is en of er al geklikt is. Dit betekent namelijk ook dat er interactie is zonder dat jij al een reactie hebt ontvangen. Als dat het geval is, geef je ontvanger dan de tijd om zelf te reageren en wees al blij met de interactie.

Heb jij nog tips voor het sturen van e-mails? Deel ze in een reactie!

                                                    Ebook Emailmarketing, emailmarketing, email marketing, inbound marketing, inbound marketing nederland, ebook, succesvolle emailmarketing, succesvolle email marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

e-mailmarketing

E-mailmarketing versus marketing automation | One4marketing

Als B2B marketeer met pittige targets heb je de juiste tools nodig om goed te presteren. Software..

e-mailmarketing

Een e-mailnieuwsbrief saai? Niet met deze tips!

Nu we volop gebruikmaken van apps, video’s, online verhalen en andere nieuwe ontwikkelingen,..

e-mailmarketing

Waarom e-mailmarketing zo slecht nog niet is

Vorige week maandag was ik voor het eerst te gast bij de Social Media Club in Apeldoorn. Samen met..