<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 dingen die HubSpot leerde na een jaar LinkedIn ads

door: Driek Geurtsen

5 dingen die HubSpot leerde na een jaar LinkedIn ads

5 dingen die HubSpot leerde na een jaar LinkedIn ads

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

social

Een flink aantal klanten van HubSpot heeft nu al voor bijna een jaar hun LinkedIn Sponsored Updates via HubSpot laten lopen. Op deze manier halen zij veel meer uit hun content en inbound strategie. Toen deze voor het eerst LinkedIn ads integreerden met HubSpot, wisten de mensen bij HubSpot niet wat de resultaten zouden zijn. Sindsdien heeft HubSpot de kans gehad om de prestatie van alle klanten te evalueren. En de vlag ging uit! Bij One4Marketing zijn we ook enthousiast geraakt over de resultaten. HubSpot vertelde daarover in een van haar blogs. Graag willen we die informatie met jou delen!

1. LinkedIn Sponsored Updates hebben 6,1% conversie ratio

Veel mensen denken dat social ads alleen goed zijn voor het genereren van naamsbekendheid bovenin de verkooptrechter en dat ze op deze manier geen leads genereren of klanten creëren. De klanten van HubSpot hebben echter grote hoeveelheden conversies aan Sponsored Updates te danken! De gemiddelde Amerikaanse klant heeft een conversieratio van 6,1% behaald met zijn LinkedIn Ads. Een indrukwekkend percentage. Om dit even in perspectief te plaatsen: het gemiddelde conversieratio voor B2B-adverteerders op Google search is 2,70%. Terug naar de 6,1%. Wereldwijd doen de klanten het nog beter en halen zij gemiddeld een ratio van 9%. Super!

Wat hier echter wel belangrijk is, is dat de CPC (cost per click) bij LinkedIn veel hoger is dan bij Google search en andere sociale netwerken. In de VS, waar HubSpot oorspronkelijk vandaan komt, betalen haar klanten $5,74 per click op LinkedIn en $3,35 per click op Adwords. Als je rekent met die ratio’s, betekent dit dat een LinkedIn lead $90 kost en een Adwords lead $125. Even een pas op de plaats. Je kiest niet voor één van beide. Een goede strategie bevat zowel Google search als LinkedIn. Maar ik denk dat we de mythe dat LinkedIn het wat betreft de conversion niet goed doet, hiermee wel ontkracht hebben…

LinkedIn vs Adwords

Bron: HubSpot

Om het mogelijk te maken nog meer conversion via LinkedIn te verwerven, heeft HubSpot de optie ontworpen om alle bestaande campagnes te importeren in HubSpot Ads. Met deze update zet HubSpot al je LinkedIn campagnes in de ‘Ads Add-On’. Dit betekent dat oude bestaande campagnes zij aan zij komen te staan met campagnes die je recent in HubSpot gebouwd hebt. Tot voor kort was het niet mogelijk ads die niet via HubSpot liepen, te traceren. Nu hoef je die oude campagne alleen nog maar toe te voegen aan HubSpot en je krijgt er alle informatie over die je maar nodig hebt.

2. Doorklikratio is erg belangrijk

Wanneer gebruikers niet klikken op je Ads, krijg je minder conversies en stijgen de kosten per lead. Bij HubSpot zagen ze via hun klanten wat er wel en niet werkt. Hierover 2 dingen:

  • Een goede positionering is cruciaal
  • Creativiteit triggert

Positionering vanuit de buyer persona

De meeste bedrijven zijn te specifiek met LinkedIn Ads. Zij willen zoveel mogelijk toespitsen op een specifieke doelgroep. Dit voelt goed, maar verkleint de potentiële doelgroep enorm. HubSpot stelt: “Positioneer aan de hand van je buyer persona en richt je op minimaal een populatie van 50.000, maar probeer niet over de 500.000 heen te gaan”.

Creativiteit; bijna alle professionals op LinkedIn zijn visueel ingesteld!

Professionals die jou volgen op LinkedIn kunnen dit doen om meerdere redenen. Misschien zijn ze geïnteresseerd in het laatste nieuws in hun branche, misschien willen ze nieuwe dingen leren of misschien surfen ze door interessante, professionele topics. Volgens HubSpot moeten jouw ads voelen als dit soort content. Probeer iets interessants en nieuwswaardigs te delen in je ads om vervolgens de mensen die erop klikken, naar een geoptimaliseerde landingspage te leiden. Maak altijd gebruik van een groot plaatje dat meteen de aandacht van je publiek vraagt. Bijna alle professionals op LinkedIn zijn visueel ingesteld!

 Tip: Blog van Tim Daalderop, nog steeds mooie post!

IBM

Bron: HubSpot

Zoals je kunt voorstellen, doen grote beelden het beter dan zogenaamde tumbnails. Gebruik in ieder geval een relevant nieuw plaatje wanneer je een ad in HubSpot maakt, om zo op te vallen en in contact te komen met geïnteresseerde klanten.

3. Als je niet test, verlies je geld

HubSpot keek naar de klanten die de meeste conversies realiseerden met LinkedIn Ads. Zij zagen dat deze klanten allemaal meerdere ads per campagne hebben. Wat zij daarmee deden, was het testen van de verschillende creatieve opties. Zo zagen ze welke optie de meeste conversies realiseerde. Vervolgens werd meer budget en tijd besteed aan die opties om zoveel mogelijk leads tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren. HubSpot adviseert om, wanneer je een campagne lanceert, verschillende afbeeldingen en CTA’s uit te proberen. Al je ads richten zich op dezelfde doelgroep en leiden naar dezelfde landingpage, maar het blijkt dat relatief kleine, creatieve veranderingen een significante impact hebben op de doorklikratio. Je kunt nooit met zekerheid vaststellen waar een nieuwe doelgroep op zal reageren dus zal je het moeten ontdekken door te testen. Doe je dat niet, dan ben je eigenlijk bezig met het weggooien van geld.

4. Een goede LinkedIn Company Page maakt het sterke ads makkelijk

HubSpot constateerde dat de best presterende adverteerders een grote, perfecte LinkedIn Company Page hebben. Deze adverteerders testen vaak eerst een post op hun bedrijvenpagina. Op het moment dat die goed presteert, serveren ze hem als ad aan hun publiek. Dit verzekert hen ervan dat ze het meeste uit hun budget halen. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen ads moet gebruiken wanneer je geen grote bedrijvenpagina hebt. Het is echter wel goed dat je ook hieraan gaat werken! Bouw voor je bedrijf dus een LinkedIn-pagina en zorg dat je minimaal een paar honderd volgers hebt. Dit bereik je met een sterke inbound contentstrategie. Zorg ook dat je werknemers actief zijn op LinkedIn. Dit geeft jouw pagina dat laatste zetje dat het nodig heeft om bij de top 10 te horen.

5. Ads gecombineerd met inbound zorgen voor de grootste impact

“Al onze best presterende adverteerders combineren ads met inbound”, aldus HubSpot. Deze adverteerders creëren perfecte content en bieden die aan, ze hebben geoptimaliseerde landing pages en eenvoudige inschrijvingsformulieren. Ze promoten hun content via hun blog en andere social media. Deze manier van aanpak is perfect voor de B2B-wereld waar ‘consumenten’ vaak meer dan één prikkel nodig hebben om overstag te gaan. Natuurlijk maakt het uit in welke branche je zit, maar je blijft te maken hebben met mensen. En mensen zoeken online meer en meer naar informatie tot ze tot een koop overgaan. En laat LinkedIn nu eens op weg zijn een belangrijke plaats te worden waar mensen kunnen leren over producten en diensten die zij graag willen aanschaffen!

Ebook LinkedIn voor B2B

 Bron: HubSpot

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?