<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

3 onmisbare ingrediënten voor een Inbound Marketing Mindset

door: One4marketing

3 onmisbare ingrediënten voor een Inbound Marketing Mindset

3 onmisbare ingrediënten voor een Inbound Marketing Mindset

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

inbound_marketing_mindset.jpgAls je eenmaal bewust bent van de voordelen die inbound marketing voor jou kan opleveren, en van plan bent om inbound marketing als strategie te implementeren in jouw bedrijf, valt er nog altijd heel wat voor elkaar te krijgen. We schreven eerder al eens een blogartikel over hoe je in drie stappen een inbound marketing mindset kunt creëren. In dit blog leg ik je nog wat extra belangrijke aspecten van een optimale inbound marketing mindset uit, waardoor je straks goed aan de slag kunt met het implementeren of optimaliseren van jouw inbound marketing strategie.

Tijd

Wat door veel marketeers als een groot nadeel wordt beschouwd als het gaat om inbound marketing, is de hoeveelheid tijd die het kost. Dit is voor velen echt een drempel, en vaak dan ook de reden om er toch maar niet aan te beginnen. Nu is dat wel waar, het kost zeker heel wat tijd, maar als je eens nagaat wat het uiteindelijk oplevert, is het meestal wel de moeite waard.

De tijd gaat vooral zitten in het creëren van waardevolle content, waarmee je doelgroep kunt bereiken. Of eigenlijk is het andersom: doordat je deze content volledig afstemt op de behoeften en interesses van jouw doelgroep, komen (potentiële) klanten vanzelf bij jouw content terecht. In het afstemmen van deze content op de juiste behoeften, gaat de meeste tijd zitten. Je moet hiervoor namelijk over aardig wat kennis beschikken. Zo is het belangrijk om buyer persona’s op te stellen, waardoor je inzicht krijgt in alles wat te maken heeft met jouw ideale klant. Hiervoor is het nodige onderzoek vereist, en in dit onderzoek gaat uiteraard tijd zitten.

Daarnaast vergt inbound marketing vooraf ook veel tijd. Wanneer je de strategie wilt implementeren, is het namelijk van belang dat je alle medewerkers achter je hebt staan. Het bedrijf en de medewerkers moeten deze inbound marketing mindset ‘uitstralen’, hieruit komt de beste content voort. Steek dus voldoende tijd in het op de hoogte brengen, voorlichten en laten meedenken van je medewerkers.

Inbound Marketing is een lange termijn strategie. Wanneer je het goed doet en zogenaamde 'evergreen content' schrijft, kan deze jaren later nog websitebezoekers, leads en klanten opleveren. Vergelijk dat maar eens met een advertentie in de krant. Die ligt morgen weer in de papierbak.

 

Geloof in het nieuwe communiceren

Inbound marketing vraagt ook om geloof in nieuwe manieren van communiceren. Daarvoor moet je je eerst bewust zijn van het feit dat er sprake is van nieuwe manieren van communiceren, en de voordelen die dit met zich meebrengt. Communicatie is niet meer wat het geweest is, traditionele marketing wordt steeds vaker vervangen door inbound marketing. Dit heeft te maken met de opkomst van internet en vooral ook sociale media. Iedereen kan online tegenwoordig heel gemakkelijk met elkaar in contact komen. Is het niet via e-mail, dan wel via Twitter of LinkedIn. Dit geldt ook voor bedrijven, zij kunnen ook steeds makkelijker in gesprek komen met (potentiële) klanten.

Ook kiezen klanten ervoor om zichzelf online te informeren voordat zij op een verkoper afstappen. Het is dus belangrijk om online al waardevolle en betrouwbare informatie te leveren, waardoor je online aan je merk bouwt. Weten hoe jij online aan je merk bouwt? Download dan onze brandbuilding checklist.

Door jezelf goed bewust te worden van de mogelijkheden die deze nieuwe vormen van communiceren en informatievoorziening te bieden hebben, help je jouw marketing naar een hoger niveau dat past bij de tijd waarin we nu leven. Consumenten zijn zich ook steeds meer bewust van de mogelijkheden online, wat als gevolg heeft dat zij bepaalde verwachtingen creëren met betrekking tot de manier waarop bedrijven te werk gaan. Denk maar eens aan alle online webshops die steeds vaker een service aanbieden waarbij je tot negen uur ’s avonds kunt bestellen, en je het de volgende dag al in huis hebt.  De maatschappij  creëert dit soort verwachtingen, en het is de taak aan bedrijven om hierop in te spelen.

 

Keuzes maken

oplossingen_sleutel.jpgLang niet ieder bedrijf is hetzelfde, wat betekent dat ook niet ieder bedrijf te werk kan gaan met dezelfde marketingstrategie. Bedrijven zullen daarom keuzes moeten maken, in welke marketingactiviteiten wel relevant zijn voor hun business en welke niet. Dat geldt net zo voor inbound marketing.

Centraal staat het delen van kennis, dat kan op verschillende manieren en in verschillende vormen. Content kun je creëren in bijvoorbeeld de vorm van blogartikelen, e-books, slideshares of infographics. Om te weten welke vorm op jouw doelgroep van toepassing is, is het handig om uit te zoeken aan welke vorm de voorkeur wordt gegeven. Misschien zijn juist informatieve video's een belangrijk onderdeel van een goede contentstrategie voor jouw onderneming.

Het is de bedoeling dat je de content die je produceert, deelt met de juiste mensen die daar de behoefte aan hebben. Dit doe je via je website, maar ook via de nieuwe manieren van communiceren zoals sociale media. Tegenwoordig is er ook wat betreft de sociale media behoorlijk veel keus, je kunt je dan ook lang niet op alles tegelijk richten. Daarom is het ook hierbij van belang om goed uit te zoeken welke kanalen voor jou en je doelgroep relevant zijn. Vervolgens kies je de naar jouw idee meest belangrijke en relevante kanalen uit, en via deze weg deel en promoot je jouw content.

 

3 aspecten van een werkende inbound marketing mindset

Wanneer je op deze drie punten de focus legt, ben je een heel eind op weg om een inbound marketing strategie te bepalen, implementeren of optimaliseren. Ik hoop dat het je duidelijk is geworden dat er ookvooraf wat werk van je wordt verwacht, mits je uiteindelijk profijt wil hebben van jouw inbound marketing. Het is ontzettend belangrijk om vooraf de juiste – voor jou relevante – knopen door te hakken en keuzes te maken. Dat geldt ook voor de bewustwording van het hele inbound marketing proces, pas wanneer je je bewust bent van de mogelijkheden die er zijn, kun je echt aan de slag.

Dus voor een echte inbound marketing mindset, is het belangrijk dat je er voldoende tijd in steekt, gelooft in de mogelijkheden van inbound marketing en het nieuwe communiceren, en tot slot er even voor gaat zitten om de juiste keuzes te maken.

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..