<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Waar plaats ik mijn video online?

door: One4marketing

Waar plaats ik mijn video online?

Waar plaats ik mijn video online?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Uren in een video steken maar vervolgens niet weten wat ermee gebeurt. Dit herken je misschien wel van de video's die je maakte voor opdrachtgevers. Waren die video's effectief?
Wie een video produceert, wil ook precies weten wat het effect is. 

video-kijken

Het is vervelend als je niet precies weet wat je werk oplevert. Die video moet leads genereren. Maar is dat ook zo? Het begint al met waar je de video neerzet. Doe je dit via een gratis platform of kies je voor een betaald en zakelijk georiënteerd platform?

YouTube

Als we praten over online video denken 9 van de 10 mensen waarschijnlijk direct aan YouTube. Dat is op zich niet gek want YouTube is na Google de grootste zoekmachine van het internet. Wacht.. zoekmachine? YouTube is toch een videoplatform? Ja, naast een goed videoplatform heeft YouTube inmiddels ook de functie van een zoekmachine. De trend is namelijk dat we steeds minder lezen en meer kijken. Over allerlei onderwerpen kijken we veel liever een video: Per dag bekijken mensen meer dan 5 miljard video’s op YouTube. Bijkomend voordeel is dat het gratis is om jouw video hier te plaatsen.

Nou dat is dan duidelijk: als je klaar bent met de productie van een video, dan kan hij, hup, online op YouTube. En door naar de volgende! Maar is dit werkelijk wel zo? Je uiteindelijke doel is toch meer websitebezoekers en meer leads te krijgen? Hoe komen ze van YouTube naar jouw website? Verdrinkt jouw call-to-action niet in de hoeveelheid advertenties op YouTube?

Een tweede nadeel van YouTube is dat het enorm verslavend is! Wanneer kijkers eenmaal op het platform van YouTube zijn, blijven ze meestal hangen om nog een video te bekijken, of nog twintig video’s te bekijken. En dan komen ze dus niet naar jouw landingspagina.

HubSpot Video

Video is inmiddels niet meer online weg te denken. Sinds Inbound 2018 (we waren erbij!) is dan ook HubSpot Video gelanceerd. Videohosting is op intelligente wijze ingebouwd in de filemanager van HubSpot. Daarbij kun je meteen gegevens tracken en een CTA toevoegen. Video’s kunnen bij HubSpot Video de volgende functies bevatten:

  • een call-to-action in de video;
  • een formulier voor of na het afspelen van de video voor leadgeneratie;
  • duidelijke video analytics om de ROI of conversieratio te bepalen met en zonder video:
screenshot hubspot video analytics

Nu heeft video niet alleen een informatieve functie maar kan de film een echte bijdrage leveren aan de leadgeneratie. Wel blijft het belangrijk om te kijken welke video voor welke fase geproduceerd wordt.

Conclusie

De conclusie die we kunnen trekken is dat het voor de vindbaarheid van je organisatie goed is om aanwezig te zijn op YouTube. Dagelijks meer dan 5 miljard video’s die bekeken worden, kan je als onderneming niet negeren. Alleen op YouTube aanwezig zijn is niet genoeg. Investeer daarom voor content in een eigen hosting, zoals HubSpot video. Hiermee verbeter je de leadgeneratie en houd je de kijker vast op je eigen website.

En daarbij kan je het effect van je video overtuigend bewijzen!

e-book video marketing

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

videomarketing

4 redenen om nu in video te investeren

Dagelijks ontvangen we enorm veel e-mail, voornamelijk met tekst. Persoonlijk heb ik geen moeite..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..